notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mit tegyünk otthon azokkal a dolgokkal, amelyeket nem használunk? Nem használt dolgok gyűjtése

hirdetes

Mit tegyünk otthon azokkal a dolgokkal, amelyeket nem használunk?

Míg néhány évtizeddel ezelőtt még sok háztartás szenvedett az eszközök hiányától, addig manapság legtöbbünknél éppen az ellenkezője áll fenn. Hogyan kerülheti el tehát azt a helyzetet, amikor szó szerint elárasztják az otthoni felesleges dolgok?

Nem használt dolgok tárolása

Csak azt vásárolja meg, amire valóban szüksége van!

Mint mindannyian tudjuk, a legjobb probléma az, amely soha nem merül fel, és ezért nem kell megoldani. Tehát ennek a cikknek az összefüggésében a legjobb megelőzés az, ha nem veszünk olyan dolgokat, amelyekről tudjuk, hogy nem fogjuk használni őket.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de a valóság az, hogy az e-shopok és a hagyományos kiskereskedők marketingje ma már annyira kifinomult, hogy egyes termékek mellé gyakran vásárolunk meg néhány olyan dolgot is, amire nincs szükségünk. A közösségi oldalakon is gyakran hirdetnek kellemes "kütyüket", amelyeknél a hirdetés megtekintése után azonnal úgy érezzük, hogy kell nekünk.

Sok ilyen dolog csak ott van valahol a háztartásunkban, és soha nem használjuk.

Ezért jobb fokozatosan létrehozni egy bevásárlólistát. Akkor mindig ezzel a listával menjen a boltokba, és tiltson meg magának bármiféle extra vásárlást. Ha megtetszik valamelyik elem, adja hozzá a második listához – olyan felszerelést, amely potenciálisan az Ön számára megfelelő lehet. Időnként mindig térjen vissza ehhez a listához, és értékelje, hogy az áruk közül melyek lehetnek igazán hasznosak (írja át őket a bevásárlólistára), és melyek azok, amelyek egy idő után feleslegesnek tűnnek. Húzza ki ezeket a dolgokat a listáról.

hirdetes

Tárolja rendezetten a használt dolgokat!

Az otthoni felszereléseink közül sokra valóban szükség van, de csak néha. Ez lehet szezonális sportfelszerelés, szerszámok, orvosi kellékek, szezonális ruházat és még sok más. Ezeket a dolgokat is rendszerezve kell tárolni. Ennek köszönhetően ezek a dolgok nem jelentenek akadályt, ugyanakkor szükség esetén azonnal megtalálhatóak. Jól jönnek a zárható szekrények és az átlátszó polcos szekrények. Jó szolgálatot tesz egy beépített gardrób, esetleg a tárolóhelyek ülőgarnitúrájában vagy a hálószobában az ágy alatt is.

Amit nem használ, de szüksége van rá, vigye a pincébe!

Vannak olyan dolgok is, amiket nem használunk rendszeresen, de nem nélkülözhetjük. Ez egy olyan berendezés, amelyet néhány évente, esetleg évente néhány napon használunk (például karácsonyfa állvány). Gyerekfelszerelés is lehet, ami pár év múlva jól jön, ha újabb gyereket tervez.

hirdetes
Tegye ezeket a dolgokat ládákba, és vigye a padlásra vagy a pincébe! Egy másik lehetőség a külső tárolóhelyek bérlése, amely ezt a célt tökéletesen ki tudja szolgálni.

Kíméletlenül dobja ki a felesleges dolgokat!

Valószínűleg nem lesz komoly problémája a cikk előző pontjaival. Viszont az utolsóval igen. Az emberek általában nehezen szabadulnak meg a régi, felesleges dolgoktól. Tegye félre az érzelmeit!

Alapvetően három lehetősége van:

•    Adja el a berendezést az interneten vagy bazárban,
•    Adományozzon a rászorulóknak, ismerőseinek vagy rokonainak,
•    Amik eladhatatlanok és senkit sem érdekelnek még ingyen sem, csak dobja ki.
Ha gondosan betartja a cikkben foglalt összes alapelvet, nem kell attól tartania, hogy túl sok felszerelés elárasztja Önt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Dán lakberendezési stílus

A dán lakberendezési stílusra a fehér falak és világos padló jellemző, sok természetes... Tovább

Tökéletes esküvőhelyszínek Budapesten

Most készülsz az esküvődre de nem találod a tökéletes helyszínt? A főváros dugig van... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Előszoba Építészet Nappali