notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Legfinomabb gesztenyetorta recept

hirdetes

Mit süss? Gesztenyetortát! Ez lesz a tökéletes választás!

Bettina

Készítsd el a legfinomabb gesztenyetorta receptet. Ezzel a recept tökéletes!

gesztenyetorta recept

Én már sok éve készítem el minden karácsonykor ezt a gesztenyés tortát. (De bármikor nagyon nagy örömmel készítem, és mindig nagy sikere van!) Az egész család imádja és amikor a rokonokhoz megyünk is szoktam ilyen tortát sütni. Próbáld ki te is a legfinomabb gesztenye tortát, hogy örömöt szerezz vele a szeretteidnek és persze magadnak is. :) Arra figyelj, hogy a tortát a végén hagyni kell  2 órát minimum a hűtőben, tehát ha vendégségbe viszed akkor ezt előre időzítsd be! Kellemes sütést mindenkinek. 


A piskótához

  • 10 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 7 ek cukor (kristály)
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • hirdetes

A krémhez

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 ml rumaroma
  • 2 csomag habfixáló
hirdetes

Elkészítés:

Válaszd külön a tojássárgáját és a fehérjét. Tedd a fehérjét keverőtálba és add hozzá a citromlevet. Habverővel majdnem kemény habbá verjük. A kristálycukrot kanalanként add hozzá, kevergesd folyamatosan, mután az utolsó kanál cukrot is hozzá adtad keverd össze alaposan kb 1 percig. A sütőport elkeverjük a liszttel. Kanalanként hozzá adjuk a masszához. Kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és ebbe beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük sütni. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk. A gesztenyemasszát kiengedjük, összetörjük. Aduk hozzá a rumaromát. A  tejszínt kemény habbá verjük, 2 db habfix-szel. A tejszínből tegyünk félre a díszítésre és a gesztenyéből is, de ez elhagyható, ha nem szeretnél díszíteni. A tejszínhez adjuk a gesztenyét és alaposan elkeverjük. Az egyik lapot megkenjük, rátesszük a másik lapot.
Ha hagytunk a díszítéshez tejszínt és gesztenyét akkor a tortát bevonjuk tejszínnel, a tetejét megkenjük gesztenyével. A habzsákból tejszínt nyomunk a tetejére. 2 órán át hagyjuk a hűtőbe pihenni.

Jó étvágyat kívánok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Tökéletes esküvőhelyszínek Budapesten

Most készülsz az esküvődre de nem találod a tökéletes helyszínt? A főváros dugig van... Tovább

Tovább a lexikonra