notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mihez kezdjünk a sok újsággal?

hirdetes

Mihez kezdjünk a sok újsággal?

Józan Szilvia

 

Ha valaki rendszeresen vásárol nyomtatott sajtó termékeket, akkor rendszeres problémát jelent, hogy mihez kezdjen a régebbi számokkal. Amint megjelennek a friss számok a napi újságokból, heti folyóiratokból és a havi magazinokból, akkor bizony a régi már sok esetben nem is olyan érdekes. Csak gyűlik, gyűlik és lassan már nincs hová tenni az újságokat. Mihez kezdjünk a sok újsággal? Erre keressük a választ.

Mihez kezdjünk a sok újsággal?

 

Újságok

 

Az újságolvasás napjainkban egyre inkább az online újságok felé terelődik. Ennek ellenére még jó néhány napi újság, heti folyóirat, havi magazin, vagy negyedévente, félévente megjelenő kiadvány jelenik meg az újságárusoknál. A nyomtatott sajtó, így az újságok legnagyobb hátránya, hogy miután elolvastad őket nem igazán tudsz vele mit kezdeni. Ez főleg az olyan újságokra érvényes, amelyek csak aktuális információkat tartalmaznak, mint például a bulvár újságok. Ezért az első és legfontosabb kérdés egy újsággal kapcsolatban, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy még egyszer elolvassuk majd az újságot? Ha rendkívül alacsony, akkor nem érdemes tárolni a lakásban.

 

Nem akarom kidobni, de akkor mit csináljak vele?

 

Ha teljesen feleslegessé váltak az újságaink, de nincs szívünk kidobni őket, akkor nem feltétlenül kell a kukában kikötnie. A papírt elvihetjük akár újrahasznosítani is. Ezzel nem csak a környezetet óvjuk meg, hanem még az újság is jó helyre kerül. Ha az újságban olyan hírek is szerepelnek, amelyek másokat is érdekelhet, akkor bátran odaajándékozhatjuk valakinek, akiről tudjuk, hogy értékelni fogja. De természetesen bizonyos mennyiségű újságot, még el lehet tárolni a szekrényben, vagy a szekrény tetején. A gond akkor kezdődik, ha már nem tudjuk hová tenni a sok lapot.

hirdetes

 

Hasznos újságok

 

Vannak olyan szakmai folyóiratok, vagy speciális újságok, amik nem csak aktuális információkat, szép képeket tartalmaznak, hanem akár évekig is tartalmas lehet olvasni őket. A különböző készségekre épülő újságok, pl.: kötés, horgolás, horgászat, angol tanulás… sok hasznos cikket tartalmaznak. Nos egy megoldás lehet az is, ha a minket érdeklő cikkeket egyszerűen kivágjuk a magazinokból, és úgy tesszük el. Ha nem szeretnénk belevágni az újságokba és pusztán a szöveg érdekel minket, akkor akár ki is írhatjuk a lényeges cikkek tartalmát. Ha a szép képek, vagy képes cikkek miatt nem akarunk megválni az újságtól, akkor le is fényképezhetjük a fontos részeket. Akár telefonnal, fényképezőgéppel, vagy ipaddal, de megörökíthetjük a számunkra hasznosnak ítélt cikkeket.

 

Kedvenc újság

 

Ha van olyan kedvenc újságunk, amit már a megjelenés óta, vagy évek, akár évtizedek óta gyűjtünk, attól már az érzelmi kötődés miatt is nehéz megválni. Ha rendelkezünk egy kis plusz hellyel, akkor ezt azért tegyük el. De kedvenc ebben az esetben akkor csak egy újság sorozat lehet. Ennek viszont az az ára, hogy a többi nem maradhat.

hirdetes

 

Digitális újság

 

Helyet valahogy mindig lehet keresni az újabb újságok elrakására, de egy idő után érdemes elgondolkodni a digitális újság előfizetésen. Nem valami motiváló, hogy ugyanannyiba kerül, mint a nyomtatott újság, hiszen az újsággyártók mindig a drága papírárakra panaszkodnak, pedig a digitális újságok legtöbbje nem olcsóbb. Így nehéz a digitális mellett dönteni, hiszen az nem kézzelfogható, mégis ugyanannyit fizetünk. De ha valaki tényleg helyhiányban szenved, és meg szeretné tartani az újságjait, akkor érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen is, hiszen a tárolók, szekrények is végesek.   

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában