notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A konyha otthonunk egyik legfontosabb helyisége. A család szíve-lelke, hiszen jó esetben itt készülnek el mind azok a finomságok, amik mindennapjainkat bearanyozhatják! Konyhabútor rendelés, konyhabútor készítés

hirdetes

Mire kell ügyelni új konyhabútor rendelésénél?

A konyha otthonunk egyik legfontosabb helyisége. A család szíve-lelke, hiszen jó esetben itt készülnek el mind azok a finomságok, amik mindennapjainkat bearanyozhatják!

A konyha otthonunk egyik legfontosabb helyisége. A család szíve-lelke, hiszen jó esetben itt készülnek el mind azok a finomságok, amik mindennapjainkat bearanyozhatják! Konyhabútor rendelés, konyhabútor készítés

 

 

 

 

A gasztronómia részletes rejtelmeibe ugyan nem tudom Önöket beavatni, - bár hetente többször is főzésnek adom a fejem, - de szakácskönyvet még sem írnék ebből a tudományból.

Azonban egy-két, saját, vagy ügyfeleimmel együtt megélt tapasztalatok alapján átadnám azokat az információkat, (megj. a teljesség igénye nélkül) amire mindenképpen tanácsos egy konyha tervezésénél odafigyelni.

 

Konyhabútor rendelés, konyhabútor készítésElőször is fő szempont, hogy minden, a főzési szokásainknak megfelelő eszköz kényelmesen elférjen. Amennyiben az átlagosnál kevesebb időnk van a háztartás vezetésére, akkor ne essenek abba a hibába, hogy sok, a főzéshez szükséges kiegészítőt tartanak szekrényen kívül, mert ezek rendszertelen takarítása esetén, egy idő múlva igen kellemetlen látványt tudnak nyújtani.
Modern, úgynevezett „minimál” konyhák esetében az átlagosnál szélesebb fiókok és szekrényajtók alkalmazását, csak magasabb minőségű zsanérokkal, szerelvényekkel érdemes felszereltetni, mert különben elég sok bajunk lesz, az 1m széles fiókok kihúzásánál.

Felfelé nyíló felsőszekrény ajtajánál, vegyük figyelembe a konyhát használó magasságát, vagyis azt, hogy felnyitott ajtó esetében annak használója könnyen vissza is tudja azt csukni. Az alsó és felső konyhaszekrény közötti,- és az alsó szekrény magasságának meghatározásánál is ügyeljünk arra, a konyhában többségében tevékenykedő milyen magassággal rendelkezik.

 

Konyhabútor rendelés, konyhabútor készítés

Az ergonómiailag ajánlott, átlagosnál magasabbra beépített sütők esetében vegyük előre számításba, hogy a sütő üvegajtaja egy idő múlva, nem a bemutatótermekben látott, szép tiszta kinézetét mutatja, így annak ajtaját, ha a tér megengedi, lehetőleg ne a nappali felé fordítsuk.

hirdetes

Ha a mikrohullámú sütőt nem csak melegítésére használják, akkor az úgynevezett toronyba épített, vagyis nem a felsőszekrénybe építhetőt vegyék meg, hanem a 60 cm mély szekrénybe építhetőt.

Elszívó választásánál a dizájnon kívül a hangkibocsájtási adatokra és a szagelszívási kapacitásra figyeljenek, illetve ha ez gépészetileg megoldható, akkor inkább a „külső” motoros típusban gondolkodjanak, amit pl. padlástérbe lehet elhelyezni.

Beépíthető hűtő vásárlása esetén, ügyeljenek arra, hogy az asztalos hagyjon légrést a hűtő felett, valamint ha lehetséges, akkor a hűtő oldalán lévő bútorlapba tegyen több szellőzési lehetőséget.

 

Konyhabútor rendelés, konyhabútor készítésSarok szekrénynél a kifordítható kosáron kívül, igénybe vehetünk más pl. a sarokból teljesen kihúzható szerkezeteket is, amik kényelmesebbé tehetik a ritkábban használt edények elérését is.

Indukciós főzőlap vásárlásánál számítsanak rá, hogy azon csak mágnesezhető edényeket lehet majd használni.

Ablak alá tervezett mosogatótálca esetében pedig ügyeljenek arra, hogy az átlagnál magasabb parapet magasság legyen, illetve hogy a kiválasztott csap biztosan elférjen az ablak kinyitása esetén is, mert ugyan van kivehető csaptelep, de annak magasabb árfekvése nem biztos, hogy belefér a tervezett költségvetésbe.

hirdetes

A világítás megtervezésénél nagyon gondolják át, hogy a világítás ne csak a fejük felett legyen, hanem legyen elegendő világítótest a pl. felső szekrény aljára szerelve is, ami ha lehet a mostani legkorszerűbb és egyben legkevesebbet fogyasztó meleg fényű LED izzóval rendelkezzen.

A munkapult lap kiválasztásánál mérgeljék, hogy leginkább a főzési szokásaikhoz megfelelőt válasszák, mert nem biztos, hogy hosszabb távon a designos megjelenés az, ami valóban jól illeszkedik majd a család életviteléhez.

A méterben kapható fogantyú esetében, soha ne válasszanak csak katalógusból, mert vannak olyan gyártmányok, amik kellemetlen fémes érzetet keltenek használat közben, és az asztalosnak külön fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a nem gyárilag levágott felét megfelelő gondossággal csiszolja le simára.

Előrehaladottabb korban lévőknek pedig különösen ajánlott, hogy az alsó szekrény elemek lehetőleg inkább fiókosak legyenek, és ne polcosak, hogy könnyebben lehessen használni őket.

 


Kiss JuditKis Judit

Lakberendező

tel: 06/30-951-2765

E-mail: info@egykislakberendezes.hu

További lakberendezési ötletekért, tanácsokért látogasd meg az alábbi oldalt:
www.egykislakberendezes.hu
 

 

 

Ha lakberendezéssel, lakásfelújítással kapcsolatos kérdésed van, tedd fel bátran Kis Judit okleveles lakberendezőnek az alábbi oldalon:
www.almaimotthona.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, minden helyiséget naponta érdemes takarítani. Ha viszont... Tovább

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha