notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a főbb jogi szempontok ha lakást szeretnél vásárolni!

hirdetes

Mire figyelj, ha lakást vásárolsz a közeljövőben

Bettina

Új lakás vásárlásakor fontos, hogy a háttérben megbújó dolgokkal is képben legyünk és szem elött tartsunk néhány fő szempontot. Ezekről olvashatsz most röviden. 

ingatlan vásárlás tippek

Magánszemély vagy és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy lakást vásárolnál? Ezeket a fő szempontokat tartsd be, hogy elkerülj minden problémát!

Amire használt lakásnál elengedhetetlenül FONTOS figyelned:

Magánszemélyek részére évente 2 alkalommal ingyenes elérhető a tulajdoni lap letöltése. Ez interneten elérhető.  A tulajdoni lapok struktúrája érthetően van felépítve. 3 pontban fogja összegezni a lényeges dolgokat. Először az alap adatokat majd azt, hogy ki milyen szerepben van bejegyezve az ingatlanba és utoljára a harmadik pontban a terheket. Például szerepel-e bármilyen elitélés alatt álló itélet. Így tiszta képet kapsz a jogi státuszáról. 

hirdetes

Amennyiben társasházat vásárolsz érdemes megnézni az alapító okiratot és a szervezeti és működési szabályzatot. Miért kell ez? Innen fogod megtudni, hogy milyen terhek vannak a lakáshoz terhelve a társasház által, milyen van-e elővásárlási joga a társasházban levő tulajdonostársaknak illetve, hogy képben legyünk, hogy milyen szervezeti és működési szabályzatokat kell betartani maj ha megveszed az ingatlant. 

Ezek a főbb pontok amiket érdemes szem előtt tartani és áttekinteni, majd érdemes egy ügyvédi segítséghez fordulni, hogy szabályos keretek között tudd megvásárolni az ingatlant. 

hirdetes

Finanszírozási mód esetében, ha önerőn kívül hitel-re is vásárolva van az ingatlan, abban az esetben érdemes mielőbb a banki ügyintézést elkezdeni, ahol fel szeretnéd venni a hitelt. Így teljes mértékben képben leszel a kondíciós listával. Ezzel tudod az adásvételi szerződést úgy megkötni, hogy elkerülheted a módosítási kérelmeket. 

Néhány tippet röviden, de részletesen elmond ebben a videóban Dr. Molnár Anikó ügyvéd, érdmes megnézni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Szekrény

A szekrény bútordarab, mely használati tárgyak tárolására szolgál. A szekrények... Tovább

Komposzt

Komposztálható anyagok konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű... Tovább

Tovább a lexikonra