notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Minimalista lakásdekoráció

hirdetes

Minimalista lakásdekoráció

Szita Lili

Ha egyetértesz Leonardo da Vinci-vel, hogy az egyszerűség egyenlő a végtelen kifinomultsággal, akkor a minimalista stílusú otthont Neked találták ki. És bár sokan a minimalistát egész egyszerűen unalmasnak fordítják le magukban, egy eltalált minimalista lakberendezéssel igazából megkapó, magával ragadó dekorációs összhatást érhetünk el. 

Minimalista lakásdekoráció

 

Rendezett tér

A rendetlenség az otthon legnagyobb stressz faktora a lakótérben. A minimalista megközelítés nem csak rendet hoz a házba, hanem egységes és rendezett összhatást is kelt. És bár talán először végig kell menned az egész házon, hogy megtisztítsd azt a felesleges tárgyaktól, amelyeket már nem akarsz magad körül látni, vagy egész egyszerűen csak nem használod őket már évek óta, hidd el az eredmény egy stresszmentes környezet lesz, ami megérte a fáradozást. A lehető legtöbb dolgot el kell rejtened szekrényekbe, vagy mutatós dobozokba, kosarakba pakolva. És rendszeresíts egy trendi tálcát azoknak a tárgyaknak, amelyeket egyébként is az asztalon tárolsz, és már csak a portörlés miatt is sokszor kell mozgatnod.

Minimalista színválasztás

A sok szín és design kavarodása, túlzsúfoltnak tűnhet, és azt az érzést adhatja számodra, hogy a falak és a bútorok inkább elnyomnak, rád telepednek, ahelyett, hogy egy kényelmes életteret alkotnának. Válassz egy színt vagy színtémát a minimalista harmónia érdekében. Ha egy domináns színt használsz minden egyes fontos bútordarabot illetően, fontos, hogy váltogasd az anyagokat, a kontraszthatás és az egyhangúság elkerülése érdekében. Ha több, mint egy színben gondolkodsz, ne bontsd meg az eredeti színstratégiádat, vezesd végig a koncepciót mindenhol. Így, az ismétlődés lesz az, ami összetartja és rendszerezi a teret. 
hirdetes

Az egyensúly a kulcs a minimalista design-ban

Az egyensúly nagyon fontos, mindig figyelembe kell tartanod ennek alapelvét. Úgy rendezd el a párnákat, a dísztárgyakat, vagy lámpákat, hogy vagy párban szimmetrikusan, vagy aszimmetrikusan egyik oldalon helyezkedjenek ezek el. 
hirdetes

Egy dekor fókuszpont köré épített minimalizmus

Szereted a kanapédat? Helyezd el a nappali középpontjába. Mindig legyen egy fókuszpont, amely köré építkezhetsz. A minimalista alapelv szerint a helyiséget rácsozatként kell kezelned, a vízszintes és a függőleges vonalak csomópontjain elhelyezve a berendezési tárgyakat.

Csoportosítsd a hasonló elemeket

Ahelyett, hogy a dekorációs tárgyakat összevissza helyezed el polcokon, falakon, asztalokon, inkább egy kijelölt területre koncentráld a hasonló tárgyakat. Például a képeket, vagy virágokat egy helyre kirakva sokkal intenzívebb hatást érhetünk el.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsonyi szokások

Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a... Tovább

Vakolat

A vakolat mész, homok vagy folyami kavics keverékéből... Tovább

Tovább a lexikonra
Stílusok