notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minimalista lakásdekoráció

hirdetes

Minimalista lakásdekoráció

Szita Lili
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha egyetértesz Leonardo da Vinci-vel, hogy az egyszerűség egyenlő a végtelen kifinomultsággal, akkor a minimalista stílusú otthont Neked találták ki. És bár sokan a minimalistát egész egyszerűen unalmasnak fordítják le magukban, egy eltalált minimalista lakberendezéssel igazából megkapó, magával ragadó dekorációs összhatást érhetünk el. 

Minimalista lakásdekoráció

 

Rendezett tér

A rendetlenség az otthon legnagyobb stressz faktora a lakótérben. A minimalista megközelítés nem csak rendet hoz a házba, hanem egységes és rendezett összhatást is kelt. És bár talán először végig kell menned az egész házon, hogy megtisztítsd azt a felesleges tárgyaktól, amelyeket már nem akarsz magad körül látni, vagy egész egyszerűen csak nem használod őket már évek óta, hidd el az eredmény egy stresszmentes környezet lesz, ami megérte a fáradozást. A lehető legtöbb dolgot el kell rejtened szekrényekbe, vagy mutatós dobozokba, kosarakba pakolva. És rendszeresíts egy trendi tálcát azoknak a tárgyaknak, amelyeket egyébként is az asztalon tárolsz, és már csak a portörlés miatt is sokszor kell mozgatnod.

Minimalista színválasztás

A sok szín és design kavarodása, túlzsúfoltnak tűnhet, és azt az érzést adhatja számodra, hogy a falak és a bútorok inkább elnyomnak, rád telepednek, ahelyett, hogy egy kényelmes életteret alkotnának. Válassz egy színt vagy színtémát a minimalista harmónia érdekében. Ha egy domináns színt használsz minden egyes fontos bútordarabot illetően, fontos, hogy váltogasd az anyagokat, a kontraszthatás és az egyhangúság elkerülése érdekében. Ha több, mint egy színben gondolkodsz, ne bontsd meg az eredeti színstratégiádat, vezesd végig a koncepciót mindenhol. Így, az ismétlődés lesz az, ami összetartja és rendszerezi a teret. 
hirdetes

Az egyensúly a kulcs a minimalista design-ban

Az egyensúly nagyon fontos, mindig figyelembe kell tartanod ennek alapelvét. Úgy rendezd el a párnákat, a dísztárgyakat, vagy lámpákat, hogy vagy párban szimmetrikusan, vagy aszimmetrikusan egyik oldalon helyezkedjenek ezek el. 

Egy dekor fókuszpont köré épített minimalizmus

Szereted a kanapédat? Helyezd el a nappali középpontjába. Mindig legyen egy fókuszpont, amely köré építkezhetsz. A minimalista alapelv szerint a helyiséget rácsozatként kell kezelned, a vízszintes és a függőleges vonalak csomópontjain elhelyezve a berendezési tárgyakat.

Csoportosítsd a hasonló elemeket

Ahelyett, hogy a dekorációs tárgyakat összevissza helyezed el polcokon, falakon, asztalokon, inkább egy kijelölt területre koncentráld a hasonló tárgyakat. Például a képeket, vagy virágokat egy helyre kirakva sokkal intenzívebb hatást érhetünk el.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Stílusok

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Hóember

Hóembert már lehet készíteni akár zokniból (elkészítését itt találod), akár műanyag... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 5.0