notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miniházzal spórolhatsz a rezsin

hirdetes

Mióta lecserélte otthonát erre a miniházra, azóta százezreket spórol a rezsin!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez a férfi lecserélte 2 hálószobás lakását erre a különleges miniházra, és azóta már több százezret is megspórolt a rezsin! Mitől olyan hasznos egy ilyen kicsi ház? Azt megmutatjuk a cikkben!

Miniházzal spórolhatsz a rezsin

Mi is a legjobb egy miniházban? Például, hogy egy pillanat alatt kész vagy a takarítással és még a rezsi is minimális! Elég jól hangzik nem?

 

Egy Chris March nevű, brit férfi a múlt hónapban döntött úgy, hogy leváltja 2 hálószobás kertes házát és kiköltözik az erdő szélére. Anglia természetesen egyike a legdrágább országoknak, de a pénz, amit Chris havi szinten kiadott, még így is megbotránkoztató.
A bérleti díj 650 font (kb.: 236 705 Ft) volt, a rezsi 100 font (kb.: 36 416 Ft) és 160 fontnyi adót (kb.: 58 266 Ft) is kellett fizetnie, tehát ez így összesen több mint 300 ezer forintnak felel meg, ami elég busás ár, tekintve, hogy ez csupán a lakhatás ára.

 

Ezek után érthető, hogy a 36 éves férfi, egyszer csak megelégelte ezt és úgy döntött itt az ideje változtatni. Chris eredeti szakmája a kivitelezés, így voltak megtakarításai, melyekből könnyedén felépítette magának a miniházát. Bár ez a lakás csupán 16 m2, így is teljesen megfelelő életteret eredményez Chris számára. Az alacsony négyzetméter szám azonban ne tévesszen meg senkit, a lakás két szintes, és nincs szó zsúfoltságról.

hirdetes


Még egy praktikus tulajdonsága a kunyhónak, hogy kerekei vannak, így kellő hozzáértéssel és óvatossággal, gyakorlatilag bárhova költözhetünk akkor, amikor csak kedvünk tartja!

 

Ma egyre elterjedtebbek Amerikában ezek a praktikus apróházak. 2009 körül építette Chris az elsőt, de csak évekkel később nőtt meg annyira az igény, hogy teljes munkaidőben tudta ezt csinálni.

hirdetes

 

A miniház környezetbarát és rendkívül sok lehetőséget rejt magában.

 

Talán az egészben az egyik legszuperebb, hogy az eddigi több tízezer forintos rezsiköltsége, szinte a nullára csökkent. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy esővízből gyűjti össze a vizet, tehát csak az elektromos áramért kell fizetnie, mely havi szinten 15 font (tehát 5000 Ft).

Chris tervei között szerepel, hogy a közeljövőben még több ilyen takarékos házikót építsen, melyeket 50 ezer fontért (18 208 072 Ft) szeretne majd árulni.

 

Nézd meg a miniházról készült videót, tuti, hogy te is azonnal bele fogsz szeretni!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók

Lakberendezési szakszótár

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.8