notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miniházzal spórolhatsz a rezsin

hirdetes

Mióta lecserélte otthonát erre a miniházra, azóta százezreket spórol a rezsin!

Ez a férfi lecserélte 2 hálószobás lakását erre a különleges miniházra, és azóta már több százezret is megspórolt a rezsin! Mitől olyan hasznos egy ilyen kicsi ház? Azt megmutatjuk a cikkben!

Miniházzal spórolhatsz a rezsin

Mi is a legjobb egy miniházban? Például, hogy egy pillanat alatt kész vagy a takarítással és még a rezsi is minimális! Elég jól hangzik nem?

Egy Chris March nevű, brit férfi a múlt hónapban döntött úgy, hogy leváltja 2 hálószobás kertes házát és kiköltözik az erdő szélére. Anglia természetesen egyike a legdrágább országoknak, de a pénz, amit Chris havi szinten kiadott, még így is megbotránkoztató.
A bérleti díj 650 font (kb.: 236 705 Ft) volt, a rezsi 100 font (kb.: 36 416 Ft) és 160 fontnyi adót (kb.: 58 266 Ft) is kellett fizetnie, tehát ez így összesen több mint 300 ezer forintnak felel meg, ami elég busás ár, tekintve, hogy ez csupán a lakhatás ára.

Ezek után érthető, hogy a 36 éves férfi, egyszer csak megelégelte ezt és úgy döntött itt az ideje változtatni. Chris eredeti szakmája a kivitelezés, így voltak megtakarításai, melyekből könnyedén felépítette magának a miniházát. Bár ez a lakás csupán 16 m2, így is teljesen megfelelő életteret eredményez Chris számára. Az alacsony négyzetméter szám azonban ne tévesszen meg senkit, a lakás két szintes, és nincs szó zsúfoltságról.

hirdetes


Még egy praktikus tulajdonsága a kunyhónak, hogy kerekei vannak, így kellő hozzáértéssel és óvatossággal, gyakorlatilag bárhova költözhetünk akkor, amikor csak kedvünk tartja!

Ma egyre elterjedtebbek Amerikában ezek a praktikus apróházak. 2009 körül építette Chris az elsőt, de csak évekkel később nőtt meg annyira az igény, hogy teljes munkaidőben tudta ezt csinálni.

hirdetes

A miniház környezetbarát és rendkívül sok lehetőséget rejt magában.

Talán az egészben az egyik legszuperebb, hogy az eddigi több tízezer forintos rezsiköltsége, szinte a nullára csökkent. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy esővízből gyűjti össze a vizet, tehát csak az elektromos áramért kell fizetnie, mely havi szinten 15 font (tehát 5000 Ft).

Chris tervei között szerepel, hogy a közeljövőben még több ilyen takarékos házikót építsen, melyeket 50 ezer fontért (18 208 072 Ft) szeretne majd árulni.

Nézd meg a miniházról készült videót, tuti, hogy te is azonnal bele fogsz szeretni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Virág

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók