notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mini házak, házikók, mini faluban

hirdetes

Mini falu mini házakkal Oregonban

VZS

A világon egyedülálló nyaraláson vehetsz részt, ha ebbe az oregoni mini faluba látogatsz el. Csodálatos kis falu, mini házikókkal, ahol a mesékben érezheted magad!

Mini házak, házikók, mini faluban

Bemutatjuk Zoet, Atticust, Lincolnt, Savannah-t és Scarlettet. Nem emberekről, vagy állatokról van szó. Ezek a nevek egy-egy apró házikóhoz tartoznak, amik az amerikai Oregon államban, Portland városától nem messze találhatók. Az épületek azonban nem csak nevükben egyediek, de mindegyiknek saját, jellegzetes kialakítása, és „személyisége” is van! A Mt. Hood Tiny House Village részét képező házikók Annie Colletti szüleményei, aki közösségi média és kommunikációs managerként dolgozik az Equity Lifesytle Properties-nél. Ez a cég birtokolja és tartja karban az apró épületeket, nagyjából 200 másik kempinghely és lakókocsis üdülő mellett.

„Számos jurta, kabin és egyéb bérelhető opció közül választhatnak az érdeklődők, de mivel ez a projekt annyira különbözik a többitől, úgy gondoltuk, hogy saját névvel és személyiséggel is ellátjuk őket, amik segítségével az emberek sokkal szorosabb érzelmi kapcsolatot alakíthatnak ki a házakkal. – mesélte Annie. Portland művészi jellegű városához és a Mt. Hood erdőhöz való közelségüknek köszönhetően a házikók már számos üdülő párnak és családnak adtak otthont megnyitásuk óta. A lakókocsis üdülőhelyekhez hasonlóan az apró falvacska úgy van kialakítva, hogy a házakban megszálló emberek akár közös programokat is szervezhessenek.

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről is ezeket a mesés mini házakat!

Mini házak, házikók, mini faluban

„A házak egy lópatkó-alakban vannak elrendezve, és mindegyikhez tartozik egy piknik asztal és egy grill is. A falu közepén egy közös tűzrakásra alkalmas hely is található, ezért az egész helynek nagyon közösségi hangulata van.” – mondta Colletti. „[A vendégek] szívesen ismerkednek a tűz körül, és gyakran megmutatják egymásnak a házikójukat is.” A kisméretű mobilotthonok tulajdonosai is nyugodtan elfurikázhatnak ide házukkal, hogy eltöltsenek egy éjszakát a faluban.

Lássuk, hogy mit kínálnak a különböző személyiségű házikók az érdeklődők számára!

Zoe: Vadon és Szabadon

Kék cédrus deszkáival és fehér szegélyeivel Zoe igazán élénk hangulatot sugároz: „Szabadszellemű álmodozóként Zoe a saját tempójában halad, amerre és ahogyan csak akar. Szeret mezítláb szaladgálni a mezőn és minden nap új kalandokat kutat fel. A természet igazi szerelmese, aki számára értékes minden szabadban töltött nap. Zoe egy igazi bohó leányzó és amolyan önfeledt boldogságot áraszt magából. Mindig leengedett hajjal jár és nem érdeklik a határok.”

hirdetes

Zoe a falak mögött

Zoe belső részében kék, fehér és más világos színek uralkodnak, amiket különböző geometriai alakzatok, pozsgás növények és más zöld virágok egészítenek ki. A tárolók a lépcsőfokok alatt vannak elrejtve.

Alsó szintjén 11, emelt hálószobájában pedig nagyjából 7 négyzetméter áll rendelkezésünkre. Zoe három személynek szolgáltat alvóhelyet: egynek az alsó szinten és kettőnek az emelt franciaágyban.

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a többi mini házat is!

Mini házak, házikók, mini faluban

Atticus: Sima, Kemény és Modern

Természetes színű cédrus deszkák és fekete szegélyek: Atticus a szabadteret kedvelők számára készült: „Atticus sima, kemény és modern külsejével férfiasan emelkedik a többiek fölé. Folyamatosan a szabadtéri kalandokat keresi és nem riad vissza a szabadtér alatti éjszakázástól sem. Azon kevés férfiak egyike, aki ugyan annyira szereti a csizmáit mint a márkás bőrcipőit. Tele bátorsággal, Atticus feketén fogyasztja a kávéját.”

Atticus a falak mögött

Atticus tele van férfias részletekkel és természetes színekkel. Egy világtérképet ábrázoló dísz üdvözli a betérő vándorokat, akik a vendégkönyvben beszámolhatnak egy kalandos utazásukról.

Atticus négy főt tud elszállásolni, egy-egy kétszemélyes ágyon, amelyek közül egyik a 10 négyzetméteres alsó szinten, a másik pedig a 6 négyzetméteres emelt részen található.

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a többi mini házat is!

Mini házak, házikók, mini faluban

Lincoln: Vidéki és modern

Természetes cédrus színjeivel és vörös részleteivel falu Lincoln legnagyobb tagja. „Lincoln egy szelíd, csendes figura rendkívül szerény természettel. Letisztult, minimalista otthonában kedvenc időtöltése az olvasás. Lincoln szeret a szabadban dolgozni, jelentsen ez akár olvasást, vagy favágást az esti vacsora alá. Lincolnt sosem kérdőjelezik meg a többiek, különleges ismertetőjele pedig jellegzetes szemüvege.”

Lincoln a falak mögött

Ez a vidéki hangulatú kabin otthonos hangulatot áraszt, kevés, mégis nagyon stílusos színekkel és néhány pléddel. A kihelyezett vendégkönyvben Lincoln arra kéri a látogatókat, hogy említsék meg egyik kedvenc könyvüket.

A közel 10 és fél négyzetméteres emeleti hálószobában egy francia és egy egyszemélyes ágy is található, de az alsó, majdnem 14 négyzetméteres szinten is elfért egy kétszemélyes darab.

hirdetes

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a többi mini házat is!

Mini házak, házikók, mini faluban

Savannah: Otthonosan kecses

A mindig vidám és vendégszerető Savannah meg sem próbálja elrejteni barátságos természetét sárga cédrus deszkáival, vörös zsaluival és fehér szegélyeivel: „Savannah szerint a „lányos” az egyik legszebb bók. Minden partyra egy csokor virággal érkezik. Déli lányként meggyőződése, hogy egy pohár hideg teával és egy kis beszélgetéssel minden problémát meg lehet oldani.”

 

Savannah a falak mögött

Savannah dekorációját citromokkal és friss virágokkal teli kancsók alkotják, de az otthonos minták sem hiányoznak. Savannah hitelesen ábrázolja egy igazi Déli otthon karakterét.

Három ember kényelmesen elfér legbelül – az alsó, 10 négyzetméteres szinten egy, a felső 6 négyzetméteres háló dupla ágyában pedig a két másik.

Lapozz egyet és ismerd meg közelebbről a többi mini házat is!

Mini házak, házikók, mini faluban

Scarlett: Tanyasi báj

Vörös cédrus deszkák és fehér szegélyek – Scarlett senkivel sem téveszthető össze. „Scarlett otthona tele van családi ereklyékkel és büszkén gondol vissza a hozzájuk tartozó emlékekre. Scarlett a régimódi életmód híve: számára az egyszerűségnél és a kemény munkánál nincs fontosabb. Szeret az állatokkal barátkozni és akkor érzi jól magát, ha meglátogatják őt otthonában.”

Scarlett a falak mögött

Tágas és szellős – ezek a kifejezések jellemzik legjobban ezt az apró farmházat. Dekorációját tekintve földműveléssel kapcsolatos motívumokat találunk. Két emelt hálószobát is találunk benne, összesen közel 9 négyzetméteres hálóterülettel. Ezeken egy-egy franciaágy található, és egy ötödik személy is kényelmesen megpihenhet a 13 négyzetméteres alsó szinten elhelyezett ágyban.

A konyhában egy vendégkönyv várja, hogy a vendégek megosszák kedvenc receptjeiket.

Lapozz egyet és nézd meg egy videóban az összes mini házat!

Mini házak, házikók, mini faluban

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Kerti pavilon

Kerti ház, amelyet szórakozás, pihenés, hűsölés céljára építettek. Már az ókorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Kis lakás Lakásbemutatók Nyaralás, hotelek Utazás