notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Minden héten tisztítsd vagy takarítsd ki ezeket a dolgokat

hirdetes

Ezt a 10 dolgot minden héten meg kellene tisztítanod!

Ahhoz, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok lakásodban, ezt a 10 dolgot nagyon fontos minden héten kitisztítanod! Ha másra nem is, de ezekre mindig szánj időt!

Minden héten tisztítsd vagy takarítsd ki ezeket a dolgokat

1. A szennyest

Jól tudjuk, hogy ez a legkevésbé kedvelt feladat a házimunkák közül. Azonban ha nem szeretnéd hogy otthonodban hegyekben álljon a szennyes (a vele járó szagokról nem is beszélve) akkor bizony minden héten rá kell venned magad a mosásra.

2. A fürdőszobai felületeket

Tekintve hogy a WC majdnem két méteres távolságra képes kilőni magából a bacilusokkal teli vízrészecskéket, minden héten érdemes átsikálni a fürdőszoba szekrények felület felületét, a tükröt, és minden egyebet is.

3. A szőnyeget

Nem számít, hogy látod-e a piszkot a szőnyegen, vagy sem – garantáljuk, hogy ott van. Ha nem porszívózol rendszeresen, a nehezebb piszok mélyebbre kerül a szőnyegben, míg a por a felszínen marad.

Lapozz egyet és nézd meg mik azok a dolgok még otthonodban, amiket minden héten ki kell tisztítanod!

Minden héten tisztítsd vagy takarítsd ki ezeket a dolgokat

4. A poros bútorokat

A por nem csupán esztétikailag kellemetlen, valójában hajlamos kárt tenni a bútorokban is, ha túl sok gyűlik össze rajtuk. Durva, csiszoló, koptató hatású, a por apró karcolásokat okozhat a bútorok felületén. Érdemes mikroszálas törlővel eltávolítani, ami magához vonzza a piszkot, és nem szétsúrolja azt.

hirdetes

5. A lepedőket

Gondolj csak bele: az életed nagy részét az ágyadban töltöd, a lepedődön fekve. A baktériumok, izzadság, a bőr felületén található olajréteg hamar összegyűlhetnek, éppen ezért érdemes minden héten kimosni őket.

hirdetes

6. A konyhai berendezéseket

Ugyan tűzhelyed, mikród vagy a hűtőd nem feltétlenül tűnnek piszkosnak, általában olyan láthatatlan koszréteg képződik rajtuk, amiket szabad szemmel nem lehet észrevenni. Mindig távolítsd el róluk az ujjlenyomatokat és ételmaradékokat is. Egy fertőtlenítő törlőkendővel minden héten megakadályozhatod, hogy túl sok szennyeződés gyűljön össze rajtuk.

Lapozz egyet és nézd meg mik azok a dolgok még otthonodban, amiket minden héten ki kell tisztítanod!

Minden héten tisztítsd vagy takarítsd ki ezeket a dolgokat

7. A kádat és a zuhanyzót

Ezek a meleg, nedves helyek a penész és egyéb förtelmes dolgok melegágyai, de hetente történő, rendszeres alapos takarítással megakadályozhatod a borzalmak kialakulását.

8. A WC-t

A WC kitakarításának leggyorsabb módja fogni egy pohár fehérítőt, és átsikálni vele a WC oldalait illetve a perem alatti részt. Hagyd állni 5 percig, és közben koncentrálj valami más takarítására.

9. A konyhapadlót

Gyakran észre sem vesszük, vagy figyelmen kívül hagyjuk a konyhapadlóra lepotyogó ételdarabkákat, pedig ezek hamar összegyűlhetnek. A padló takarítása is a heti feladatok közé kell kerüljön.

10. A tükröket

Még a sminkelés is egyszerűbb egy tiszta tükör előtt. Ha másért nem is, ezért érdemes hetente alaposan letakarítani a tükröket otthonodban. Első körben mikroszálas kendővel, majd utána egy adag ablaktisztítóval kezeld le.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában