notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A magyar emberek legnagyobb vagyona általában az ingatlan. Mégis, amikor felelősségvállalásról kezdünk el beszélgetni, a társadalom egy részének pillanatok alatt összeugrik a gyomra. Mikor érdemes ingatlanba fektetni?

hirdetes

Mikor érdemes ingatlanba fektetni?

A magyar emberek legnagyobb vagyona általában az ingatlan. Mégis, amikor felelősségvállalásról kezdünk el beszélgetni, a társadalom egy részének pillanatok alatt összeugrik a gyomra.

A magyar emberek legnagyobb vagyona általában az ingatlan. Mégis, amikor felelősségvállalásról kezdünk el beszélgetni, a társadalom egy részének pillanatok alatt összeugrik a gyomra. Mikor érdemes ingatlanba fektetni?
Nekünk, otthonteremtési tanácsadóknak, az a feladatunk, hogy ezt a stresszhelyzetet feloldjuk, és konkrét megoldást is tudjunk biztosítani ügyfeleink részére.
 

Vagyonos bérbeadó vagy vándorló bérlő?

 
Ha felteszem Önnek a kérdést, hogy melyik szerepet játszaná el szívesebben, a vagyonos bérbeadót vagy a vándorló bérlőt, melyikre mondana igent szívesebben?
Az Ön biztonságérzetét milyen mértékben növeli, ha tudja, a gyermekei jövője időben meg van oldva? Emocionális szemszögből - mekkora örömmel tölti el, ha egy közeli rokonnak/barátnak szükség esetén lakhelyet tud biztosítani kedvező feltételekkel?
Amikor ezek az alkalmak kopogtatnak be az ember életébe, forintban nem mérhető értékekről beszélünk.
 
Mikor érdemes ingatlanba fektetni?
 

Hazánk építészeti szépségei

 
Ha egy ember ebben az országban él, nem tudja figyelmen kívül hagyni azokat a szépségeket, amelyekkel napi szinten szembetalálkozik városainkban, falvainkban.
Ösztönözni tudok mindenkit, menjen át a Lánchídon, sétáljon egyet a Duna-parton, és vegye szemügyre épületeinket. Építészeti műremekeinket hétköznapi embereknek is érdemes szerelmesen kutatni.
 

Félelmek vs. vágyak

 
A mai ingatlanpiaci helyzet megengedi, hogy gondolatainkat szabadjára engedjük. Engedi, hogy megteremtsük a tökéletes otthont, vagy a korábban oly távolinak tűnő második ingatlant, ezzel nagyobb biztonságot teremtve családunknak.
hirdetes
Félelmeink sokszor elfedik valós vágyainkat. Ha előrébb szeretnénk jutni az életben, apró, megfontolt lépésekkel is haladhatunk előre. Kezdjünk el az aggodalmainkkal összebarátkozni, értékeljük helyzetünket és lépjünk át nyugodt szívvel a valóság, illetve a boldog ingatlantulajdonosok körének kapuját.
 
Mikor érdemes ingatlanba fektetni?
 

Ne riadjunk vissza a felújításoktól!

 
Fontos: nem minden arany, ami fénylik. Érdemes olyan területen nézelődni, amelyet jól ismerünk. Kezdjük kicsiben. Ha megtaláltuk a pl. közlekedési szempontból tökéletes helyet, de a kiszemelt lakás belülről mégsem az "igazi", ne riadjunk vissza a felújítástól - így kevésbé érhetnek a vásárlást követően kínos meglepetések, elkerülhetünk utólagos drága javíttatásokat, valamint kreativitásunkat is kiélhetjük. Szuper helyeken nagyszerű felújítatlan kis lakásokra lehet bukkanni - kedvező áron -, melyekből igazi gyöngyszemeket tudunk varázsolni. 
 
Persze ne felejtsük el, hogy egy ingatlan mindig felelősséggel jár. Szükséges előre jól átgondolni, megtervezni, felkészülni - időt kell szánnunk vásárlási szándékunkra.
hirdetes
 

Stabil egzisztencia, újabb jövedelemforrás

 
Tudatosítani kell magunkban, hogy egy ingatlantól nem biztos, hogy azonnal meg tudunk válni, ha átmeneti anyagi hullámvölgyet szeretnénk áthidalni - és nem is szabad ezt a célt szolgálnia.
Ellenben van mögötte valós érték (munka). Fillérekért be tudjuk biztosítani. 
Évek alatt észrevétlenül alakíthatunk ki stabil egzisztenciát vagy egy újabb jövedelemforrást. 
Az ingatlanuk fejlesztésével, bővítésével, további ingatlanok vásárlásával lehetőségünk nyílik vagyonunk biztos gyarapítására. Így valóban jövőt építünk.
 
Mikor érdemes ingatlanba fektetni?
 
Ha most hirtelen egy nagyobb összeghez jutna, Ön mire költene?
Ha kíváncsi, hogyan lehet milliókat spórolni egy ingatlanvásárláson/felújításon, kérje segítségünket az otthonteremtes@almaimotthona.hu e-mail címen.
 

Szabó Kitti

Tanácsadó

otthonteremtes@almaimotthona.hu

+3630/513-8439

 

A szakértő további cikket itt érheted el: Tanácsadástól a megvalósításig az otthonteremtésben

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet