notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Legjobb takarítási tippek!

hirdetes

Mik a legjobb takarítási tippek?

Bettina

Nem szeretnél egyedül takarítani, de nyakad a tavaszi nagytakarítás? Lássuk, hogy milyen lehetőségeid vannak! Legjobb takarítási tippek a nagyitól, mert ő mindenben is jó tanácsokkal lát el!

takarítás tippek

Nagyitól loptak

Drága nagymamám egyszer a legnagyobb meglepődésemre, szinte felháborodottan mondta, hogy ő már a negyvenes évek elején kitalálta az aerobikot, és egyébként is mit képzel magáról ez a Jane Fonda, hogy ellopja tőle az ötletét. Nagyi persze sokkal ügyesebb mint Jane Fonda, nagyi kidolgozta a legjobb módszert. Egyszer megláttam, amint 75 évesen guggolva pucolta a cipőmet. Mondtam neki, hogy ezt inkább nem kéne, majd én megcsinálom, de nagyon kedves gesztus tőle. Ő erre azt válaszolta, ezzel megvan a napi guggolása és a láberősítése is, ne aggódjak. Nagyi szerint ugyanis gyakorlatilag teljesen felesleges sportolni, hiszen ha a házimunkát megfelelő gyakorlatokká bontjuk, akkor nemcsak hatékonyabb, de egészséges is lesz.

 

Mitől lesz jó a takarítás?

Felejtsük el a végeredményt. Miért stresszelsz azon, hogy milyen lesz, ha úgy is tudod, hogy jó? Hiszen rosszabb nem lehet… felesleges. Mert ugye a tisztaságmániásoknak elég az, ha vágyálmaikban megjelenik a csillogó-villogó szoba, máris partvist ragadnak, vagy négykézlábra vetik magukat, és sikálják a fugákat olyanra mint újkorába volt…nagyon keményen képesek űzni az ipart, de hát ki akarja megérteni őket, én biztos nem. Néha teljesen olyanok, mint a restaurátorok, nem? Büszkén mutatják, hogy a sütő háta mögött azokból a lehetetlen kis résekből is csak úgy árad a jó illat és sehol nincs egy csepp folt sem. „Na mutass egy-egy ujjnyi helyet a lakásban, ahol még por van!” Ilyenkor előre jobb feladni, mert keresgélhetünk, de olyan felesleges igazából. Jó a játék, de általában nem vagyunk jók  benne. A mániásoknak ugyanis abszolút sasszemük van. Sőt,  pontosan tudják, hogy minek a háta mögött kell még keresgélni a  koszt. Ebben a játékban ők legyőzhetetlenek. Biztos vagyok benne, hogy van olyan aki még élvezi is a szépen összeálló hatalmas porcicákat, amelyek egyetlen mozdulat alatt csúsznak a szemétbe. A mániásokon kívül azért elég nagy undorral merülünk el a vécétartályban, és a zsíros, odaégett foltokat sem kitörő örömmel tüntetjük el. A takarítás azonban lehet jó, ha közösségi élménnyé varázsoljuk.

hirdetes

 

hirdetes

Csinálj egy kitűnő programot magadnak!

Miért kéne egyedül takarítanunk, ha vannak barátaink? És kinek kell ellenség, ha vannak olyan barátai, akik takarítani hívják át a másikat? Na persze kinek van kedve másoknál takarítani, ha még otthon sem tudott elvégezni mindent? De számoljunk csak! Ha hárman takarítunk ki három lakást, az ugyanannyi időbe telik, mintha egyedül takarítanánk ki egyet. Tehát, bocsi… időt nem nyer senki vele, de az biztos, hogy sokkal kellemesebbé tehetjük a munkát. Vesd fel az ötletet a legjobb barátaid körében, lehet, hogy nekik is tetszeni fog!

 

Lapozz a következő oldalra a többi takarítási tippért, amiben a nagyi van segítségünkre!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes