notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Idén ne hagyd ki a tavaszi nagytakarítást

hirdetes

Tudod miért takarítunk tavasszal? Ha nem, itt megkapod a választ

Bella

Furcsa belegondolni, de nincs olyan hogy őszi vagy téli nagytakarítás, csak az jár a köztudatban, hogy tavaszi nagytakarítás. Nem véletlen, hogy tavasszal állunk neki nem csak a lakásunk, de akár a lelkünk vagy az életünk nagytakarításának. Utána jártunk, miért tavasszal kell elvégezni ezeket a feladatokat, és miért nem az év többi szakaszában. Hidd el meg van az értelme, most meg is mutatjuk, hogy micsoda.

Idén ne mismásold el a takarítás tavasszal

A tavaszi nagytakarításról már mindenki nagyon sokat hallott. Ez a kifejezés benne van a köztudatban, és ráadásul minden portál, és hírfolyam tele van tavaszi nagytakírtós tippekkel. Sokan el sem gondolkoztak még rajta, hogy mi értelme van minden tavasszal neki állni és kisöpörni a szemetet és a koszt a lakásunkból, az életünkből, a lelkünkből, pedig nagyon is meg van az értelme. Néha nem árt megválni a fölösleges dolgoktól, és ahogy mondani szokták tiszta otthon tiszta lélek.

Sajnos a napi teendők mellett nem sokszor marad idő a nagytakarításra, ami sok veszélyt rejthet magában. A baktériumok, és a sok kosz megbetegíthet, ráadásul a közérzetünk is rosszabb ha semmit sem találunk a lakásban. Ha az időbeosztásba már nálad sem fér bele a tavaszi nagytakarítás akkor itt az idő, hogy profi szakemberek segítségét vedd igénybe. A képzett takarító személyzet ugyanis tökéletesen képes ellátni a nagytakarítási feladatokat, így neked nem kell ezen többet aggódnod. Ha felkeltette érdeklődésedet KATTINTS IDE!

A lakásuk kitakarítása, a lelküknek is nagyon fontos. Kutatások bizonyítják, hogy egy rendben tartott otthon sokat segíthet életünk során. A káoszban élők élete is egy nagy káosz. A tiszta lakás segíti a kreativitást, javítja a koncentráció készséget, és aludni is jobban fogsz tudni. Erős stressz csökkentő hatása van, és teret nyit az inspirációk előtt. Ha békés nyugodt életre vágysz, mindenképpen megéri otthon is rendet rakni. A káosz nem segít nekünk a munkába, és ha rend van a reggeli készülődés is fele annyi időbe fog telni. Végre letisztázhatod magadban, hogy milyen dolgok vannak meg, és nem futsz bele abba a hibába, hogy kétszer, vagy háromszor veszel meg egy dolgot. Nem véletlenül találták ki a tavaszi nagytakarítást, fogj bele idén Te is.

hirdetes

Idén ne lógd el a nagytakarítást

Új év kezdés


A szilveszterrel általában új életet kezdünk, fogadalmakat teszünk, és megígérjük magunknak, és a környezetünknek, hogy innentől kezdve minden, ami addig rossz volt, mostantól másképpen lesz. Azonban az igazi évkezdés, és változtatások időszaka nem január 1-el kezdődik hanem a napsütés és a tavasz beköszöntésével. Eleve ha jobban belegondolunk télen a hideg idő miatt lehetetlen takarítani, és általában a szomorú, szürke téli nappalok sem kedveznek a takarító kedvnek. A lakás azonban rászorul arra, hogy legalább évente 1-szer rendesen, alaposan kitakarítsuk. Ennek kedvez a tavasz. A napsütés beköszöntével sokkal jobb kedvünk lesz, és energiánk tejében sokkal könnyebben is megy a takarítás. Ezért a legjobb időpont a tavasz a takarítás, és szelektálás elvégzésére.


Évente 1-szer elvégzendő


Vannak olyan feladatok, amiket elég lehet évente 1-szer elvégezni, és vannak olyanok, amiket muszáj legalább évente 1-szer megcsinálni a házban. Az ablakpucolás, főleg egy sok ablakkal felszerelt kertes házban akár több napot is igénybe vehet, éppen ezért sokaknál jó, ha évente 1-szer nekiáll az ember. A szekrényeket sem sűrűn szoktuk elhúzni a faltól, és sajnos a páraelszívót is kiszoktuk hagyni a havi nagyobb takarítások során. Számos olyan hely van otthonunkban, amik sajnos évközbe kimaradnak a takarításból, azonban évente 1-szer, leginkább tavasszal érdemes időt szakítani rájuk. Sok betegségtől, és kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha legalább ilyenkor megtisztítunk mindent, és a kanapé mögött, vagy a szekrények alatt igazi kincseket találhatunk.
 

Szép otthon, nyugodt élet

A lélek takarítása


A mindennapokban szeretünk halmozni, így számos olyan dolog lehet otthonunkban, ami teljes mértékben felesleges, és csak a helyet foglalja. Az ilyen dolgoktól nem csak a helyfelszabadítás miatt érdemes megválni, hanem azért is, mert sokat segíthet a lelki békénken. A dolgok felhalmozása, és a káosz az életünk minden területén káoszt szülhet. A párkapcsolatokban, a munkahelyen, és otthon is. Sokkal nyugtalanabbak, és stresszesebbek vagyunk egy koszos kupis lakásban, ezért a léleknek mindenképpen jót tehet egy nagy szortírozás.

hirdetes

Ráadásul ez a takarítás nyomos ok lehet arra is, hogy megszabaduljunk a régi fájó emlékektől, és helyet adjunk az újaknak. Ha a volt barátod cuccai vannak mindenhol itt az idő megszabadulni tőlük, hidd el a végén sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, és a lakásodban is. Jó alkalom lehet a jótékonyságra is. Ha neked is sok olyan ruhája áll a szekrényedben, amit már nem hordasz, akkor itt az idő helyet csinálni az olyan ruháknak amiket majd hordani fogsz. Az ilyen kiselejtezett ruhákat mosd ki, majd dobozba rakva elviheted egy jótékonysági szervezetnek, ahol segítenek majd eljuttatni olyan családoknak, akik nagyon fognak örülni a már megunt ruháidnak.


Ha kedvet kaptál a nagytakarításhoz, figyelj rá, hogy semmit se hagyj ki. Igaz sok időt, valószínűleg több napot fog igénybe venni, de a végeredmény nagyon megéri. Nem csak újévkor lehet megújulni, hanem tavasszal is, és a nagytakarítás során felszabadított helyekre új tárgyakat vehetsz, amik jobban illenek a stílusodhoz, és a lakásodhoz. Ünnepeld kreatív lakberendezési nappal az elvégzett munkát, és a végeredménnyel nagyon boldog, kiegyensúlyozott életet élhetsz majd.

Válj meg a felhalmozott kacatoktól

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás