notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezekre érdemes lesz jobban figyelnünk idén, hogy boldogok legyünk az otthonunkban.

hirdetes

Miben lesz más az idei évünk, mint tavaly?

Bettina

Miben lesz más 2021-es év? Ezekre jobban fogunk figyelni mint tavaly!

2021-ben ezekre figyelj otthon

A koronavírus világjárvány számos iparágat érintett, és az otthoni tér sem kivétel. Mivel 2020-ban sokan több időt töltöttek beltérben, nem csak nagyobb kényelemre vágytak – arra is kényszerültek, hogy újragondolják a helyüket, hogy megfeleljenek az új életmódjuk követelményeinek. Függetlenül attól, hogy a funkcionális otthoni iroda, illetve a nappali Zoom meetingre és a távoktatásra is kiterjedt az otthonunk berendezése, ezt egyre jobban szeretnék a legtöbben ebbe az irányba fejleszteni. Szem előtt tartjuk a legfőbb lakberendezés trendeket 2021-ben is. 

Ami nagyobb szerepet fog kapni:

A beltéri növények. Beltéri növények fognak várhatóan nagyobb szerepet kapni az otthonunkban. Mivel kevesebb időt töltenek az emberek kint a szabadban, ezért megjelent az igény arra, hogy több természetes színt lássanak otthonukban és erre a legtökéletesebb és leghasznosabb megoldás az, hogy élő növényekkel veszik körbe magukat. Ezek felfrissítik a beltéri levegőt, biztosítják a természet tisztaságát és nyugalmát, szoborként viselkednek egy polcon vagy asztalon, és gondoskodnak rólunk (amennyiben mi is róluk), és az élet minőségünket is megerősítik. Mit nyerünk azzal, hogy körbe vesszük magunkat zöld növényekkel otthon? Esztétikai, funkcionális és mentális frissültséget. 

hirdetes

zöld növények otthonunkban

Ez érdekes lesz, de igaz:

Sötét árnyalatok is nagy szerepet kapnak 2021-ben, de csak a hálóban! Mivel mindenkit megvisel a jelenlegi nehéz időszak, sokan vették észre, hogy alvásuk minősége nem, hogy nem megfelelő, de egyenesen rossz! Ezért fontos, hogy a hálószoba tökéletesen töltse be a funkcióját és a lehető legjobb minőségben tudjunk aludni. Hol lehet a legjobban aludni? Egy olyan helyen ami nem túl tágas, nins zsúfolva tárgyakkal és ami nagyon fontos, hogy megfelelő sötét legyen! Lehetőleg teljesen sötét. Mondhatod, hogy te szeretsz lámpa vagy gyertya mellett aludni, de ez egy bizonyított tény, hogy az emberi agy érzékeli a sötétséget éjszaka mikor alszol, és akkor tud a legpihentetőbb módba kapcsolni a szervezeted, ha a szobában teljes a sötétség és a csend. 

hirdetes

sötét hálószoba

Többcélú terekre szükség van! Mi a megoldás a home officra?

Eddig mindennek meg volt a maga helye. A nappaliban filmezett a család, a hálószobába aludni jártunk, és a gyerekek játszottak a saját szobájukban. Ez így működött a járvány előtt. Most azonban a nappaliból lett dolgozó, a gyerekszobából tanterem és deréktól felfele ingbe ülünk a meeting-re, míg alul a domestos-foltos macinaciban kényelmesen ücsörgünk. Szóval mindenki feltalálta magát otthon, aki rá volt kényszerülve. De ez meddig mehet így, ha nincs egy dolgozód? Ideje elgondolkodni azon, hogy érdemes kialakítani egy olyan helyet a lakásodban, ahol csak dolgozol és lehetőleg ez amennyire csak lehet különüljön el a többi tértől, hogy a munkád és a magánéleted ne nagyon vegyüljön. Neked is jobb lesz, hogy nem érzed azt, hogy a munkáddal ébredsz és fekszel. 

otthoni munka

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Vállfa

Ruhák szekrénybe akasztására használt, hajlított fa, fém vagy műanyag, tetején egy... Tovább

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Tovább a lexikonra