notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tippek a gyerekszoba dekorálásához

hirdetes

Mi kell egy vidám gyerekszobába?

Puskás Rékka

A gyerekszoba kialakítása során érdemes olyan megoldásokat választani, amitől a tér vidám, barátságos szobává alakíthatjuk. Otthon a gyerekek általában a saját szobájukban töltik a legtöbb időt. A gyerekszoba berendezése, a színvilág, a játékok és személyes tárgyak elrendezése sokat számít a megfelelő hangulat eléréséhez.

Mitől lesz vidám a gyerekszoba?

A gyerekszoba megfelelő színei

A gyerekek kedvelik az izgalmas, élénk színeket, míg a szülők inkább a pasztell színárnyalatokat választják. Fontosak is a világos színárnyalatú falak, hiszen így világosabb van a szobában, ami nem rontja a gyerekek szemét. A gyerekek nagyon hamar megváltoztatják kedvenc színüket, ezért érdemes olyan árnyalatokat választani, amit már elég régóta szeretnek. Nem muszáj nemek szerint színt választani, azért, mert lány nem kell rózsaszínt, vagy lilát ráerőltetni, választhatunk semleges színt is, de egy világos zöld, vagy kék szín is jól mutat.

A gyerekszoba helyigénye

A gyerekszobával kialakításával kapcsolatban mindig hagyjunk nagyobb teret a szobában. Ha több gyerek lakik egy szobában, akkor ez különösen fontos, hiszen így a térigény a duplájára nő. Nincs sok berendezési tárgyra egy gyerekszobában, a legnagyobb helyet az ágy szokta elfoglalni. Rengeteg helytakarékos ágy létezik már, több gyerek esetében pedig érdemes egy emeletes ágy beszerzése. A játékokat is tárolóban, szekrényben, és polcon helyezzük el, így bármikor elő lehet venni őket, de általánosságban mégsem foglalják a helyet.

A gyerekszoba tanulósarokkal

Természetesen ez kezdetben még nem tanulósarok, de ettől még lehet fejlesztő jellegű játékokat elhelyezni itt. Egy puzzle szőnyeg vásárlás például a kicsik részére több szempontból is előnyös. Egyfelől, mert a puha aljzat biztonságos környezetet biztosít, másfelől, mert késségfejlesztő hatása van a színeknek, formáknak.

Amint a gyerekek elérik az iskolás kort, alakítsunk ki a számukra egy kis tanuló részlegest, tanuló sarkot. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy íróasztal székkel. Az íróasztalt úgy válasszuk ki, hogy pár év múlva valószínűleg már számítógép, a mai viszonylatokban inkább laptop fog rá kerülni. Itt olvashatnak, tanulhatnak, megírhatják a házi feladatot, rajzolhatnak, számítógépezhetnek kedvükre.

hirdetes

A gyerekszoba izgalmas bútorai

Ha már bútorokat veszünk a gyerekszobába, akkor válasszunk izgalmas, érdekes bútorokat, amik megadják a szoba vidám, barátságos hangulatát. Ha a falakat világos színűre festettük, akkor sötétebb árnyalatú bútorokat is alkalmazhatunk. Nézzünk is néhány ilyen kreatív, gyerekszobába való bútort!

Lufi-lámpa

Abszolút személyes kedvencemmel kezdem a felsorolást.

Ezt a rettentő kedves, héliumos lufit ábrázoló lámpát én saját szobámba is szívesen elfogadnám, nem, hogy még a gyerkőcébe!

Hihetetlen barátságos, és szerintem minden pici nagyon szereti az ilyen lufikat, így ebben is bizonyára örömüket lelik majd! A madzag meghúzásával kapcsolható a lámpa le és fel egyébként, így az sem baj, ha megpróbálják lehúzni a szalaggal az égből

Hód rágta fiókos szekrény

Én úgy vagyok vele, hogy a gyerekszoba nem attól gyerekszoba, hogy minden csupa rózsaszín és póni. Persze a póni jöhet, és a rózsaszínt sem tagadom meg, de egy-egy ilyen kreatív elemet minden csemete lakhelye elbír, hiszen olyan mókásak!

Ez például egy – alapvetően is furcsa alakú – fiókos szekrényt ábrázol, amelyet mintha csak egy hódocska megrágcsált volna, és mindjárt eldőlne. Erdei tematikájú szobákba, talpraesett gyerkőcök számára lehet az igazi.

Robbanó fiókos szekrény

Ezzel aztán igazi móka a pakolás is! Vad kiscsávóknak ajánlom ezt a darabot, amely egy éppen szétrobbanó szekrény ábrázol. Nagyon jól néz ki, lehet vele játszani, és nem utolsó sorban elég praktikus is, hiszen az egyes lerobbant részeket külön is lehet szedni, amibe könnyebb lesz a pakolás. Ráadásul a sok kicsi méretű fiók kiváló lehetőséget nyújt a játékok rendezésére, a legók szeparálására is.

hirdetes

Mókás asztal

A humoros hangulatú családok számára lehet igazán hangulatos kiegészítő ez a darab. Persze ez már inkább nagyobb gyerkőcöknek lehet megfelelő, akik értik is a tréfát és tudják is hova tenni

A mókás asztalka valószínűleg megosztja majd a véleményeket, de azt gondoltam látnod kell, hogy ilyen is van, létezik, és használják is!

Olvadó szekrény

Vigyázat, olvadás! Ez a szekrény olyan módon van kifaragva, hogy messziről bárki bedőlhet neki, hogy el fog olvadni… Apró kiegészítője lehet a gyerekszobáknak, amelynek kreativitása minden bizonnyal feldobja majd a hangulatot odabenn.

Tábla-asztal

És végül egy igazi, kreativitásra buzdító asztalkát mutatok be nektek – pontosabban kettőt – amely olyan anyagból készült, mint az iskolákban a táblák.
Ehhez természetesen kréta is dukál a csemetének, aki kedvére összefirkálhatja az asztalt, hiszen az bármikor letörölhető. Nagyon jónak találom, hogy kiélhetik kreativitásukat, csak aztán győzd megmagyarázni, hogy a suliban miért nem lehet a padot firkálni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Terrazzo minta

A 2018-as év legmenőbb mintája, a terrazzo minta lesz, amit akár te magad is házilag el tudsz... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció DIY Gyerekszoba