notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Készíts karácsonyra fenséges mézeskalács likőrt! Íme hozzá a recept!

hirdetes

Készíts karácsonyra fenséges mézeskalács likőrt!

cs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha karácsony, akkor mézeskalács. Egyetértesz velem? Nálunk legalábbis nem múlhatott el úgy karácsony, hogy ne került volna egy jó adag mézeskalács az ünnepi asztalra. Gyermekkorom óta a rabja vagyok ennek a fenséges süteménynek, s ez felnőttkoromra mit sem változott, hiszen most is szívesen készítem el és fogyasztom is ezt a finom süteményt. S bár nem vagyok az alkoholos italok nagy kedvelője, egy jó likőrnek sosem tudtam ellenállni, ráadásul nagymamám is mindig finom likőröket készített, így én is elkezdtem kísérletezni a különféle receptekkel. 

Mézeskalács likőr, ahogy én szeretem

Melyik a kedvenc karácsonyi likőröd?

 

Készítettem már:


csokilikőrt
tojáslikőrt
narancslikőrt


és a sokak által kedvelt Baileyst is, de úgy éreztem, hogy valami még hiányzik a repertoárból. 


És akkor rájöttem: mézeskalács ízű likőrt kell készítenem! 

 

Mézeskalács likőr házilag

 

Bele is vetettem magam a kísérletezésbe, és az eredményét most meg is osztom veletek. Megnyugtatásképpen jelezném, hogy már a barátokkal is teszteltük, és nagyon finom. Ha ti is szeretnétek egy remek vendégváró italt az ünnepekre, akkor készítsétek el ezt a finom italt, és próbáljátok ki a többi likőrt is!


Mikor összegyűlik a család apraja-nagyja békés áhítatban, süteményeket majszolva beszélgetünk szeretteinkkel. Míg a gyermekek mézeskalácsot és karácsonyi süteményeket eszegetve játszanak, addig a felnőttek egy finom, édes ital társaságában beszélgethetnek egy jót. Ez a mézeskalács ízű likőr kiváló az ilyen pillanatokhoz, mutatom is a hozzávalókat.
 

 

Fenséges mézeskalács likőr

Hozzávalók


-    1 ek nádcukor
-    0,5 dl víz

hirdetes
-    20 dkg mogyorókrém
-    2 kk mézeskalács fűszerkeverék
-    5 dl tejszín
-    1,5 dl vodka vagy rum

 

Sajnos már nem fért ide a likőr elkészítésének menete, de a következő oldalon megtalálod. :)
 

Mézeskalács likőr, ahogy én szeretem

Lássuk hogyan is készül ez a finomság

 

1.    Először is felteszem a nádcukrot egy kis edényben a gázra és megkaramellizálom, azaz addig kavarom, amíg folyékonnyá és aranybarnává nem válik, majd leveszem a tűzről.

2.    Ezt követően a mogyorókrémet gőz fölött kicsit megolvasztom, hogy könnyebben el tudjam keverni a többi hozzávalóval. Próbáltam már Nutellával és nagyon finom lett tőle a likőr, de azt tapasztaltam, hogy bármilyen más, hasonló mogyorókrémmel is ezt az eredményt kapom. Rajtatok áll, mit választotok.

 

Kész mézeskalács likőr az ünnepi asztalon

3.    A karamellizált cukorhoz hozzáadom a mogyorókrémet, a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd folyamatos kavargatás mellett felforralom. Én készítettem már habtejszínnel és főzőtejszínnel is, s bár az állaguk kicsit különbözik, mindkettővel nagyon finom lesz a végeredmény. Valamiért mégis inkább habtejszínnel szoktam készíteni.

4.    Mikor felforrt a likőr alapom, leveszem a tűzhelyről, hideg helyre teszem és hagyom kihűlni.

5.    Végül nincs más dolgom, mint belekeverni a vodkát vagy rumot. Én inkább vodkával szeretem, de ez ízlés kérdése, mind a kettővel elkészítve finom mézeskalács likőrt kapunk majd.  

 

Hogy az ízek összeérjenek, egy-két napra be szoktam tenni a hűtőbe fogyasztás előtt, de igazából akár azonnal fogyaszthatjuk.
Szép üvegekbe öntöm, és így várom a vendégeket. :)

 

Kész mézeskalács likőr

 

Remélem, nektek is akkora örömet fog okozni ez a kis alkoholos finomság, mint szeretteimnek és nekem. Kellemes ünnepeket kívánok nektek! :)
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Fotel

Kárpitozott ülőbútor, amely párnázott karosszékhez hasonló, de annál sokkal kényelmesebb,... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 4.9