notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mese házikó - varázslatos, mintha mesekönyvből lopták volna

hirdetes

Házikók, melyek úgy néznek ki, mintha mesekönyvből lopták volna őket

VZS

Minnesota-ban készítenek ilyen varázslatos házikókat, melyek láttán az emberek mindig mosolyognak. Nem is csoda, hiszen pontosan úgy néznek ki, mint a tündérmesékben!

Mese házikó - varázslatos, mintha mesekönyvből lopták volna

Az amerikai mesterember, Dan Pauly képtelen megunni az emberek reakcióira, amikor azok először találnak rá különös házikóira. „Nem számít, hogy egy kisgyerek, vagy egy 80 éves idős úr téved erre” – meséli Dan. „Amint megpillantják a házikókat, azonnal átjönnek az út másik oldaláról. Mindig nagy mosoly van az arcukon, hiszen végre láthatják gyerekkoruk tündérmeséit életre kelni.”

 

Ezeket az álmokat a The Rustic Way projekt váltja valóra. Pauly már 25 éve foglalkozik vidéki házikók építésével, amikor a „kis házak mozgalom” még nem is létezett. „Eleinte csak szórakozásból csináltam. Fogtam magam és kimentem a hátsó udvarba, hogy olyasmiket csináljak, amit más biztosan nem próbálna ki” – mesélte Dan.

 

A szakember eredetileg fejlett házak építésével foglalkozott, de felhagyott korábbi munkájával, amikor úgy döntött, hogy szaunát szeretne építeni magának. De nem akármilyen szaunát sikerült összehoznia! „Először jött az íves tető, aztán a kémény és ez nagyon megtetszett” – mondta a férfi.

Lapozz tovább a többi mesebeli házikó megtekintéséhez!

Mese házikó - varázslatos, mintha mesekönyvből lopták volna

A házikó annyira jól sikerült, hogy az emberek sorra kopogtattak a férfi ajtaján, hogy lefényképezhessék a különös épületet. Eleinte rejtegette projektjét, de amint sikerült tökéletesítenie alkotását  és megszereznie a szerzői jogokat, új vállalkozásba kezdett.

hirdetes

 

Pauly feleségével (aki a házak körüli rész kialakítását és a könyvelést végzi) karöltve rendelésre készíti el ezeket a mesébe illő kis házakat, amik lehetnek szaunák, vendégházak, kerti raktárak vagy akár játszóházak is.

A szakember az édesapjától tanulta el a fa megmunkálásának mesterségét, aki az ő édesapjától, aki pedig az ő édesapjától leste el a fogásokat – a család tehát már négy generáció óta élteti ezt a gyönyörű szakmát. Pauly dédnagyapja az 1800-as években telepedett le Minnesotában, ahol a helyi farmereknek épített pajtákat – ezen a környéken él ma dédunokája, Dan is.

 

hirdetes

Lapozz tovább a többi mesebeli házikó megtekintéséhez!

Mese házikó - varázslatos, mintha mesekönyvből lopták volna

Pauly gyakran a közeli épületekből szerzi be magának az építőanyagokat és felfedezései során számos régi pajtát és faházikót talál.

„[…] ilyenkor arra gondolok, hogy talán pont dédnagyapám építhette ezeket az épületeket több mint száz évvel ezelőtt” – írja Dan a weboldalán. „Úgy érzem, hogy a régi korok mesterembereinek és munkájuknak tisztelete fontos szerepet játszik a saját épületeim elkészítése során. Amíg nem szedsz szét egy régi pajtát, addig nem is érezheted át igazán, hogy mennyi munkájukba telt a régi mestereknek felállítaniuk egy ekkora épületet. Ezek igazi művészeti alkotások voltak.”

A kisházak ára 12.000 és 28.000 dollár között mozog, ami nagyjából 3-8 millió forintos összeget jelent. Az épületek 4 méter magasak és 380 köbméternyi hely áll bennük rendelkezésre. A mestert az egész világról felkeresték már érdeklődők, azonban a házakat csak az Egyesült Államokba és Kanadába áll módjában szállítani Pauly kedvencei a vendégházak. Mindig szereti látni, hogy a vásárlói hogyan rendezik be az épületeket, miután azok elkészültek.

Lapozz tovább a többi mesebeli házikó megtekintéséhez!

Mese házikó - varázslatos, mintha mesekönyvből lopták volna

Pauly élvezi, hogy valóra válthatja az emberek álmait – szó szerint. Mindig jól esik számára látni, hogy munkája mennyire sokat jelent megrendelőinek és hogy alkotásai mennyire képesek megváltoztatni az emberek életét.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvő helyszín Budapesten

Az esküvő esetében is mint bármely rendezvénynél, a tökéletes helyszín megtalálása... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók