notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mennyezetfestés talán az otthoni munkálatok legnehezebb része, nem mindegy, hogy mivel, mikor, hogyan és milyen színű festékkel festünk. Mennyezetfestés otthon, mennyezetfestés menete, mennyezetfestés házilag

hirdetes

Mennyezetfestés szakszerűen

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A mennyezetfestés talán az otthoni munkálatok legnehezebb része, nem mindegy, hogy mivel, mikor, hogyan és milyen színű festékkel festünk.
Alapvető igazság a szobafestéssel kapcsolatban, hogy aki nem túl gyakorlott, inkább nappali fénynél végezze ezt a munkát. A mesterséges fénynél ugyanis sok apró hely kimaradhat- mindez fokozottan igaz, ha a mennyezet kifestésére készülünk.
A mennyezetfestés talán az otthoni munkálatok legnehezebb része, nem mindegy, hogy mivel, mikor, hogyan és milyen színű festékkel festünk. Mennyezetfestés otthon, mennyezetfestés menete, mennyezetfestés házilag

 

Néhány lépés, ami megkönnyíti a mennyezetfestést:

 
A szakértő kezek akár létráról, ecsettel is gyorsan haladnak, de a gyakorlatlan háziak inkább válasszák a plafonfestést megkönnyítő segédeszközöket: a festőhengert és a teleszkópos nyelet. A festőhengert inkább gyakrabban mártsuk kevesebb festékbe, mint fordítva. Ezután festéklehúzó-rácson görgessük a hengert addig, amíg a fölösleges festék lecsöpög.
 

Mennyezetfestés - a festés iránya

 
Mindig a bejövő fény (tehát az ablakok) irányából befelé dolgozzunk, mivel később is így látszik majd a végeredmény. Ennél a felületnél különösen fontos, hogy gyorsan dolgozzunk és az egész területet egyszerre kenjük be. Ez nem jelenti azt, hogy nem tarthatunk néhány perces „nyakat pihentető” szünetet, de a már felhordott festék legyen még nedves, amikor folytatjuk a munkát.
hirdetes
 
Mennyezetfestés
 

Mennyezetfestés - a falak mérete

 
Ha a mennyezet túl alacsony, fessük a plafont sokkal világosabbra, mint a falakat. Viszont, ha túl magas, közepesen világos árnyalattal fessük le! Ettől egy kissé „leesik” majd a plafon, különösen, ha a falak világos színűek.
 
Plafont festeni keresztben kell vagyis a szoba szélességének megfelelően vigyük fel csíkokban. Ezek a csíkok ne legyenek szélesebbek, mint amit komoly nyújtózkodás nélkül elérhetünk létráról vagy a henger alá szerelt hosszabbító rúddal. Ez általában azt jelenti, hogy max. másfél méter széles és három méter hosszú egységekben gondolkozhatunk. Ezek között az átmenetet a festék és a hengerelés szépen, magától megoldja. A hengerelést mindig a fő fény irányával párhuzamosan kell befejezni, így lesz szép a végeredmény.
 

Mennyezetfestés - galériás lakások

 
Kétszintes, galériás házakban gyakori helyzet, hogy a mennyezet túl magas. Ezeket közepesen világos árnyalattal fessük le. Ettől egy kissé „leesik” majd a plafon, különösen, ha a falak világos színűek. Ha stukkót teszünk a fal és a mennyezet közé, fessük azt sötétebbre mint bármi mást. Ez is alacsonyabbá teszi a mennyezetet. 
 
 

Alkalmazástechnikai kisfilm: Mennyezetfestés

 
Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van a festéssel kapcsolatos témában, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 
 
Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Építészet

Lakberendezési szakszótár

Szegély

Valaminek a széle vagy a széléhez közeli része, illetve valaminek az a része, mely körbefog... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 5.0