notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Használd az epret előételként, főételként vagy desszertként!

hirdetes

Így használd fel az epret kedvenc ételeidhez!

Bartók Vivien
Epres receptek, melyek akár a diétádba is beilleszthetőek!

Epres sütemény recept SÜTÉS NÉLKÜL

Én ezt a süteményt „Epres-kekszesnek” neveztem el, az elkészítése roppant egyszerű, szuper lett már az első alkalommal is. Azóta már rengetegszer elkészítettem, hiszen tényleg nagyon egyszerű és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.

Hozzávalók:

  • 500 gramm háztartási keksz
  • 200 gramm étcsokoládé
  • 500 gramm mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 16 gramm vaníliáscukor
  • 15 gramm habfixáló
  • 20 gramm tejpor
  • 20 gramm porcukor
  • 15-20 darab eper és leve
  • 200 ml tej
  • 20 gramm fehércsokoládé
  • 20 gramm zselatin
  • eperdzsem ízlés szerint
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 200 ml víz
     

A sütés nélküli epres sütemény, azaz az Epres-kekszes elkészítése:

Mindenekelőtt szükségünk lesz egy tortaformára, én 18 cm-eset használtam. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét. Ezt követően a háztartási kekszeket pár másodpercre tejbe áztatjuk, éppen csak addig, hogy törés nélkül formára tudjuk őket vágni, majd az olvasztott étcsokoládéba mártjuk, hogy aztán az így kapott csokis keksszel kibélelhessük a tortaformánkat.

hirdetes

A fennmaradó étcsokoládét nyugodtan a kekszekre önthetjük. Az így kapott sütemény alapot a hűtőbe tesszük megdermedni.

A krém elkészítéséhez két keverőtálra lesz szükségünk. Az egyikben a habtejszínt keményre verjük a habfixálóval, a vaníliáscukorral és a zselatinnal. A másikba belekanalazzuk a mascarponét, hozzáadjuk a tejport és a porcukrot, továbbá ráöntjük az eprek levét és jó alaposan összekeverjük.

A két tál tartalmát nagyon óvatosan összekeverjük, majd rákanalazzuk a csokis kekszünkre, ezután visszatesszük a hűtőbe dermedni.

hirdetes

A zselatinport a vízzel és a két evőkanál cukorral felforraljuk, az eperdzsemet hozzákeverjük és 5-7 percig állni hagyjuk. Mikor a krémünk kellőképpen kihűlt a zselénket a torta közepére csurgatjuk és elegyengetjük a tetején, ezután a félbevágott epreinket beleszúrjuk.

Még utoljára a hűtőbe tesszük a desszertünket és fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.

 

Diétás sütemény receptet keresel? Próbáld ki a mennyei DIÉTÁS epres túrótorta receptjét, melyhez szintén nem lesz szükséged a sütődre!

Diétás epres túrótorta

Mentsd le a kedvencekhez a recepteket későbbre, a nagy melegben jól fognak jönni az eper isteni ízével kombinált hűsítő ételek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Növények Recept Sütés Színes ötletek Természet