notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mennyei csokitorta: tej, vaj tojás nélkül- karantén idejére tökéletes: csokitorta recept tartós alapanyagokból

hirdetes

Mennyei csokitorta: tej, vaj tojás nélkül- karantén idejére tökéletes (recept)!

VN

A koronavírus miatt járvány és veszélyhelyzetben nem ajánlott kiszaladni a boltba, egy tojásért, vagy egy kis tejért, mert éppen valami édességre fáj a fogad. Éppen ezért hoztunk nektek egy istenien finom édességet, amihez csakis száraz alapanyagokra lesz szükségetek, így a karanténra tökéletes választás: csokitorta tej, vaj és tojás nélkül! Ha egy kicsit megédesítenéd az négy fal között töltött napokat, vagy csak egy kis finomságra vágysz uzsonnára, akkor nagyon figyelj, mert megtaláltuk a tökéletes receptet számodra!

Mennyei csokoládétorta tej, vaj, tojás nélkül a karanténra

Mennyei torta a válságos időkre

Válságos időket élünk, amikor a legjobb döntés bezárkózni a négy fal közé, és csak akkor kimerészkedni, ha nagyon muszáj. Két tojást venni, csak mert édesség ehetnékünk van, vagy éppen leszaladni sütizni a csajokkal pedig nem éppen nyomós ok, amiért megérné kockáztatni a saját, illetve mások biztonságát. Te is betáraztál élelmiszerekből, hogy minél kevesebbet kelljen elhagynod a lakást, de már elfogyott a tojás, vagy éppen a vaj, a tejjel meg spórolni kellene, de úgy sütnél valami finomat a családnak, meg egyébként is megöl az unalom, vagy csak ennél valami finomat? Ne csüggedj csupán tartós, szárazalapanyagokból, na meg egy kis vízből, is lehet finom dolgokat készíteni, amit nemcsak te, hanem az egész család is imádni fog. Ehhez az isteni csokitortához biztos nálad is minden van otthon! Nézzük is a receptet, annyit elárulunk, hogy nem lesz bonyolult! Akkor is tökéletes választás, ha valaki az önkéntes karantén alatt ünnepelné a születésnapját!

hirdetes

Hozzávalók:

380 ml víz
80 ml olaj
1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliaaroma
370 g liszt
2 teáskanál sütőpor
240 g cukor
4 evőkanál kakaópor

Elkészítés

1. Előveszünk egy tálat, összekeverjük a vizet, olajat és a vaníliát, majd félretesszük a kapott masszát.
2. Előveszünk egy másik tálat, amibe beleszitáljuk a lisztet, valamint a sütőport, és ezeket alaposan elkeverjük egymással. 

hirdetes
3. A következő lépésként hozzáadjuk a kakaót, majd a cukrot, és alaposan elkeverjük.
4. Most elővesszük az első pontban elkészített olajos, vizes, vaníliás keveréket, és ezt lassan, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Ezt addig keverjük, mg csomómentes, homogén masszát nem kapunk.
5. Ha kész a tészta, akkor vajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A sütők eltérő teljesítménye miatt nem árt figyelgetni, hiszen lehet nem kell neki ennyi idő.
6. Tálaljuk porcukorral megszórva, lekvárral, vagy zöldségekkel, amit akár a fagyasztóból is vehetünk. Az édesszájúak akár mogyorókrémmel is megkenhetik!

Jó étvágyat a finom tortához!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Loft lakás

A loft, mint ingatlantrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy... Tovább

Tégla

A tégla a legrégebbi építőanyag, története egyidős a civilizációéval. Az agyagtéglát... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY