notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tippek - így rendezd be a mellékhelyiségeket

hirdetes

Mellékhelyiségek praktikus berendezése

A legfontosabb szempont, hogy könnyen tisztántarthatóak legyenek. Javasolható a világos színű csempés fal és a mosható burkolat. A sötét fürdőszoba lehet nagyon szép, de ez esetben időd nagy részét leköti a takarítás, mert a sötét burkolaton és csempén minden vízcsepp látható nyomot hagy, ha nem töröljük szárazra.

Mellékhelyiségek berendezése és kellékei

Mindkét helyiségben fontos kellék a tükör, a kézmosó és a kéztörlő, a toaletthez a WC kefe, s ha e kellékeket tisztán tartod, azzal azt a benyomást növeled, hogy az egész lakás tiszta.


Minden családtagnak legyen külön törölközője, s csak azt használja, a vendégé a kéztörlő. Legalább kétféle tusolószer szükséges, egy férfi és egy női illat, de a gyerekeknek is külön tusolót tarts, ez nem többletköltség, mivel így ritkábban kell vásárolni. A kézmosónál szappan (folyékony is lehet) szükséges. Sokan általános – de semmiképp sem a bőr védelmét tönkretevő szappant (pl. babaszappan) használnak.

Mindkét helyiségben célszerű egy szivacsot, vagy törlőkendőt tartani, amelyet csak ott használsz, s mindenki számára rendelkezésre áll, ha rendet rak maga után.

Jó, ha egy zárt polcot, vagy szekrényt is elhelyezel, mert a tartalék kellékeket úgy helyezheted el, hogy nem okozol velük rendetlenséget. (A vegyszerek és más veszélyes anyagok, eszközök a kíváncsi kisgyerektől való távol tartása –pl. magasra szerelt szekrényben tárolása- természetesen itt is alapvető.)

Mellékhelyiségek berendezése és kellékei

A törölközők, fürdőköpenyek stb. részére lehet az ajtóra akasztókat szerelni, vagy külön törölköző tartót elhelyezni, praktikusak azok a radiátorok, amelyek egyben törölköző tartók is, mert így biztosan megszáradnak két fürdés között, ez azonban a helyi fűtésű fürdőszobában nem megoldható. A kéztörlő mindenesetre a mosdó mellett legyen, hogy ne csöpögtesse végig a fürdőszobát az, aki éppen a kezét mosta meg.

Magyarországon a mosógép a fürdőszobában van (Angliában pl. a konyhában), kivéve, ha külön mosókonyhát is ki lehet alakítani. (Lehetőleg „A” kategóriás energiafogyasztású és szintén „A” mosási hatékonyságú mosógépet vegyél, amiről bőven olvashatsz ezzel foglalkozó OFE-TÉKÁ-nkban. Megéri a magasabb vételár!) Fontos egy mutatós, zárható tetejű szennyestartó. A mosószert, öblítőt, lavórt jól el lehet rejteni, ha a mosdó alját beépíted.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Trambulin

A trambulin egy olyan rugalmas ugrálófelülettel rendelkező szerkezet, amelyeket elsősorban... Tovább

Tovább a lexikonra
Fürdőszoba