notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A medence rendszeres karbantartása megnövelheti az élettartamát is!

hirdetes

1 perces útmutató a medence karbantartásához!

Bartók Vivien, NA

A nagy nyári forróságban nincs is jobb érzés, mint csobbanni egyet a hűsítő medencében az udvarban. Ez szuperül hangzik, viszont ahhoz, hogy felhőtlenül tudjuk ezt átélni évről-évre, bizony nem szabad megfeledkeznünk a medence karbantartásáról sem. Most segítünk a leggyakoribb hibák elkerülésének érdekében, néhány hasznos tanáccsal!

Útmutató a medence karbantartásához!

Medence karbantartás

A karantén alatt sokan kezdtek bele az udvar, illetve a terasz felújításába. Tudom, hiszen én is ebben a cipőben járok és vadásznom kell az egyes burkolatokat, illetve berendezéseket illetően. Ez utóbbi csoportot erősítik a medencék is, ugyanis mire kiválasztottam a számomra megfelelőt, addigra természetesen várnom kellett pár hetet, mire megérkezik.

A pár hét alatt, míg vártam, nem tétlenkedtem, ugyanis tisztában vagyok azzal, hogy egy kisebb-, illetve nagyobb medence is nagy felelősséggel jár. Rendszeresen karban kell tartani ahhoz, hogy évekig élvezhessük.

Most ebben szeretnék segíteni Nektek is!

Miután feltöltötted a medencéd a kellő hőmérsékletű vízzel és végre kisütött a nap is, nincs más dolgod, csak kiélvezni. Na meg rendszeresen karbantartani és ellenőrizni!

Melyek a napi teendők a medence karbantartását illetően?

A legtöbb probléma onnan ered, hogy nincs rendszeresen ellenőrizve a víz minősége. Nagyobb igénybevétel (többnapos folyamatos használat), az erős napsütés, a magas páratartalom, az erős szél mind befolyásolják a víz minőségét.

hirdetes

Fontos, hogy letakard a ponyvával, viszont sok esetben ez sem nyújt 100%-os védelmet a szennyeződések ellen, ezért legalább 2-3 naponta ellenőrizd a tisztaságát.

Érdekelhet: Így készíthetsz fillérekből luxusmedencét! Csupán pár szalmabála fog kelleni hozzá!

hirdetes

 

Milyen problémát észlelhetünk? Mi a teendő?

A víz tisztasága mellett, a berendezéseket is ellenőrizzük, elsősorban a szűrőberendezést. Ha a szűrő eltömítődött, helytelenül beszerelt, akkor észlelhetjük, hogy zavaros, nyálkás a víz, illetve különféle szennyeződések, esetleg algák is feltűnnek a vízben.

Ha a fenti problémák gyakoriak, akkor érdemes elgondolkozni egy nagyobb teljesítményű szűrőberendezés megvásárlásán. Ezzel időt és pénzt is megspórolhatsz, hiszen ha nem működik megfelelően a szűrő, akkor neki kell állnod kézzel szűrni a medencében lerakódott szennyeződéseket, kevés hatékonysággal. Valamint egy idő után, sokkal hamarabb, mint gondolnád, le kell cserélned a vizet. Azért ez megdobja a vízfogyasztás mutatóját rendesen.

A másik legfontosabb eszköz: a szivattyú. Ez az eszköz tartja mozgásban a vizet, amely megakadályozza a baktériumok és szennyeződések elszaporodását a vízben.

Vízkő? Algák? – Vedd fel a harcot!

A vízkő ellen tökéletes a vízlágyító hetente egy alkalommal történő használata. Az algák ellen pedig ki kell kísérletezned a megfelelő algaölőszert.

+1 TIPP: A fent leírt teendőkön kívül, évente érdemes leengedni, majd újratölteni a medencét, illetve klóros fertőtlenítővel alaposan kitisztítani.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában