notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Marilyn Monroe otthona eladó

hirdetes

Marilyn Monroe egykori otthona eladó

VZS

Most megteheted, hogy úgy élj, mint egy legendás filmcsillag, hiszen eladóvá vált Marilyn Monroe egykori, brentwoodi otthona! A 4 hálószobás ház mintegy fél hektár területen fekszik!

Marilyn Monroe otthona eladó

1962-ben Marilyn Monroe a következőt mondta a Life magazin riporterének, aki meglátogatta őt brentwoodi otthonában: „Akinek tetszik a házam, azzal biztos, hogy jól kijövök majd.” A zsákutcában található négy hálószobás házba nem sokkal az interjúja előtt költözött be. A Los Angeles-i otthon volt az első, amit valóban a sajátjának tekinthetett. Sajnos nem tölthetett hosszú időt itt, ugyanis ugyan ebben az évben, 1962 augusztusában találták holtan hálószobájában.

A Monroe által „személyesen kiválasztott és megvásárolt” otthon jelenleg 6,9 millió dollárért, azaz közel 2 milliárd forintért eladó. Az ingatlanügynök szerint „a ház hangulata és feelingje megmaradt olyannak”, amilyennek egykori tulajdonosa berendezte. A ház egy kapu mögött található a Los Angeles-i Brentwood szomszédság egyik zsákutcájában.

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is Marilyn Monroe eladó otthonát!

Marilyn Monroe otthona eladó

Monroe állítólag 18 és 25 millió forintnak megfelelő árak között vásárolta a házat ’62-ben, nem sokkal az után, hogy harmadik férjétől, Arthur Millertől is elvált. Ez volt élete első saját háza. A négy hálószobás otthon 1929-ben épült és egy félhektáros birtokon fekszik Az ingatlanügynök szerint ugyanaz az udvar, hátsó udvar, medence és füves kert várja az új tulajdonost, amit Monroe hátrahagyott.

hirdetes

 

A fehér díszvakolattal bevont falak, terrakotta csempék, gótikus boltíves átjárók és boltozatos plafonok mind eredetiek. 

A birtokhoz egy méretes udvar, medence, citruskert és vendégszoba is tartozik. Monroe szerint a vendégszoba „[…] egy olyan hely, ahol bármelyik barátom nyugodtan megpihenhet, ha valamilyen bajba kerülne, és kivárhatja, hogy a körülmények lenyugodjanak”.

 

Lapozz egyet és nézd meg belülről is Marilyn Monroe eladó otthonát!

Marilyn Monroe otthona eladó

Egy későbbi tulajdonos gondosan kialakított lehallgatórendszert fedezett fel a házban a 70-es években. Egy átalakítás során az akkoriban még házastársakként élő Michael Irving és Veronica Hamel egy „részletesen kidolgozott, a kormányéhoz méltó lehallgatórendszert találtak, amely kiterjedt a telefonokra is az egész házon belül.”

hirdetes

Ez csak olaj volt a tűzre azok számára, akik a Monroe és John F. Kennedy amerikai elnök közötti affér gondolatát dédelgették. Egyesek szerint a házat a Kennedy család, vagy a maffia figyelhette meg.

 

A konyhát egy tetőablakkal és a kertre nyíló francia ajtókkal bővítették ki a felújítások során. Minden eddigi tulajdonost a ház jellegzetes karaktere vonzotta magához. A birtok romantikus, intim és magánéletet biztosító, mégsem esik távol a közeli üzletektől és éttermektől. Az egész otthont a béke és nyugalom érzete járja át, ami Los Angelesben manapság nagyon nagy szónak számít.

Monroet 1962 augusztusában holtan találta az orvosa saját hálószobájában, nem sokkal az után, hogy megvásárolta az otthont. A jelentés szerint altató-túladagolásban halt meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Fehérítő por

A fehérítő por biológiailag lebomló fehérítő, és fertőtlenítő szer, fehér ruhák... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Lakásbemutatók Nyaralás, hotelek Természet