notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Segítünk, hogy nőként a koronavírus alatt se hagyd el magad

hirdetes

Maradj nő a home office és a karantén alatt is! Segítünk, hogy ne hagyd el magad

CZs

Egyikőnk sem volt még abban a helyzetben, amibe egyik pillanatról a másikra belecsöppentünk. Nincs könnyű dolgunk!

Maradj nő a karantén ideje alatt is

Egy időre most megváltozott az életünk

Eddig nem kellett világjárványtól tartanunk és otthon maradnunk, nem kellett hetekre bespájzolnunk, nem kellett lemondanunk arról, hogy idősebb szeretteinkkel találkozzunk. Nem kellett online tanórákhoz berendezkednünk, iskolás korú gyermekeink nem voltak otthon egész nap, nem kellett otthoni tanulásra ösztönöznünk őket. Nem volt annyi szabadidőnk, mint most, ráadásul mindezt úgy, hogy sokaknak a megélhetésükért, jövedelmükért is aggódniuk kell. A helyzet tehát egészen különleges.

Eddig is volt dolgunk bőven…

Dolgozó nőként, családanyaként, a háztartás vezetőjeként azért jobb időkben is akadt dolgunk bőven, ahogy most is. Rendszeresen meglepődöm azokon a lányokon/nőkön, akik elképesztő unalmukról posztolnak a közösségi média felületeken, arról, hogy már kívül-belül kitakarították a házat, kimosták az összes, amúgyis tiszta ruhát, 4-6 óra alatt megfőzték 2 hétre előre a hétfogásos napi menüjüket, és most fogalmuk sincs, mihez kezdjenek a temérdek szabadidejükkel. Mégis hogyan? – kérdezem én.

hirdetes

… most egészen szokatlanok is vannak.

hirdetes

Egészen új kihívásokkal találjuk szemben magunkat, egészen új napirendet kellett kialakítanunk a családtagjaink számára is. Egyelőre a legtöbben még csak tapogatózunk és próbáljuk tökéletesíteni rutinjainkat, az apró sikereknek is örülünk. Nem könnyű az óvodás gyermekek édesanyjainak, hiszen a nap nagy részében le kell foglalniuk a gyerkőcöket, újabb és újabb kreatív, fejlesztő feladatokkal kell porondra állniuk. Az iskolásoknak sem könnyű – és így a szülőknek sem -, egészen új élményt jelentenek az online órák és a rengeteg házifeladat. Mindezt gyakran nehezíti aggodalom és óriási bizonytalanság a családtagjainkat, jövőt, a munkahelyünket, az érettségit illetően, és így tovább. 

Maradjunk nők a home office és a karantén alatt is

Könnyű azt mondani, nem igaz? Pedig annyival kényelmesebb a foltos, kinyúlt nadrágot magunkra ráncigálni és kontyba fogni a hajunkat reggelente. De várj… vajon ugyanolyan komfortosan érzed magad, mint megfésülködve, esetleg egy kis spirállal a pilláidon? Valószínűleg közel sem. Nem azért javasoljuk, hogy törődj magaddal, és ne szorítsd mindig háttérbe magad koronavírus idején, mert másképp nem lennél jó nő, anya, feleség, barátnő vagy háziasszony. Azért javasoljuk, hogy jól érezd magad, hogy érezd magad embernek, hogy magabiztos légy, és kicsit töltődj azokban a percekben is, amikor magaddal foglalkozol. Ezekhez hoztunk most néhány tippet!

Lapozz, ha érdekelnek a tippek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Dubai

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint[1]) vagy Dubai (az elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Színes ötletek