A legfinomabb desszert recept, a mákosguba torta madártej krémmel

hirdetes

A legfinomabb desszert, amit valaha ettem, mákosguba torta madártej krémmel

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miért készítenénk csoki- vagy gyümölcstortát, ha elkészíthetjük ezt az isteni finom mákosguba tortát madártej krémmel. Ez a legfinomabb desszert, amit valaha ettem.

 

Mákosguba torta madártej krémmel

Hozzávalók: ( 24 cm-es kapcsos formához)

 

12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor 
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg 
10 dkg mazsola ( opcionális ) 

 

Krém :

 

4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj

 

Tetejére :

 

3 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix

kevés szemes mák díszíteni

 

Elkészítéséhez lapozz a következő oldalra!

 

 

Mákosguba torta <a class="autolinkeles" title="madártej" href="http://www.almaimotthona.hu/madartej-recept.html">madártej</a> krémmel

Elkészítés :

 

Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

hirdetes

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.

hirdetes

A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: Mariannkonyha

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Konyha

Lakberendezési szakszótár

Esküvő szervezés

Egy esküvőt megszervezni rengeteg bonyodalommal jár, nem véletlen, ha sokan szeretnék... Tovább

Hétvégi utak Európába

Hétvégi utak Európába Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes