notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Fedezd fel hazánk legszebb vízeséseit te is, hiszen több lehetőség is van itthon: legyen az a Visegrádi-hegység, vagy a Bükk területe csodás vízeséseket találsz!

hirdetes

Ezek Magyarország legcsodálatosabb vízesései, amiket neked is látnod kell

NA

Magyarország talán nem az az ország, amelyet először vízesései miatt ismernek meg az emberek, de aki közelebbről szemügyre veszi a vidéket, rá fog döbbenni, hogy számos lenyűgöző vízesésre bukkanhat az országban. Ebben a cikkben bemutatjuk Magyarország legszebb vízeséseit, amelyek lenyűgöző természeti csodák és ideális célpontok a kirándulásokhoz.

Magyarország legszebb vízesései

Magyarország legszebb vízesései: Fátyol-vízesés

A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy legcsodálatosabb és legkedveltebb színhelye a Fátyol-vízesés. Ez a vízesés nem csupán a völgy varázslatos része, hanem egyben Magyarország egyik leglenyűgözőbb természeti jelensége is, kiemelkedő természetvédelmi értéket képvisel. A Fátyol-vízesést a Szikla- és Szalajka-forrás táplálja, amelyek jelentős szerepet játszottak a jelenleg látható gátak és tetaráták kialakításában. Mivel ez a vízesés egyedülállóan szép példája a mészkiválásnak, a látogatók csak egy kerítés mögül csodálhatják meg azt.

Hazánk legszebb vízesései: Ördögmalom-vízesés

2,5 kilométerre Visegrádtól található az elképesztő látványú Ördögmalom-vízesés, amelynek neve önmagában is izgalmas kérdéseket vet fel; vajon miért pont ez a neve? 
Az andezit kődarabokon keresztül 25 méteres magasságból zuhan alá a víz ezen a rendkívüli látványt nyújtó helyen, a csobogó Apátkúti-patak pedig évezredek során kifaragta magának az andezittufa-lépcsőben futó kővályút. A helyszín könnyen megközelíthető Visegrád felől a Telgárhy-rétig, majd a Bertényi Miklós Füvészkertig vezető aszfaltúton, ahol le lehet parkolni az autót.

hirdetes

Csodás magyar vízesések: Lillafüredi-vízesés

A Bükk-hegységben található Lillafüredi-vízesés az ország egyik legismertebb és leglátványosabb vízesése. A vízesés a Garadna-patak felett található, és kb. 20 méter magas. A zuhatag alján egy gyönyörű kis tó található, amely a vízesés zuhatagával együtt egy csodálatos látványt nyújt. Ha Miskolcon vagy a környékén jár az ember semmiképpen se hagyja ki ezt a páratlan csodát, ami a Palota Hotel mellett található!

Ilona-völgyi-vízesés

Az Ilona-völgyi-vízesés, amely Magyarország legnagyobb természetes zuhataga a szintkülönbséget tekintve, rendkívül impozáns jelenség. A mesterségesen létrehozott vízesések közül csak a lillafüredi vízesés magasabb nála. A Mátra-hegységben található, mintegy 5 kilométerre délkeletre Parádfürdőtől.

Az Ilona-patak kis forrásból indulva végigszeli a meredek oldalak között elterülő területet, áttörve többször is a sziklák között, mígnem végül az egyik legszebb völgyet hagyva maga mögött, az utolsó sziklát megtörve, zuhan lefelé. A vízesés függőleges falával egy kb. 60 méter széles medencét zár le, amely valódi szépségét akkor mutatja meg, amikor a Sándor-rét felől közelítünk. A 20-30 méter magas bükkfák, valamint a körülöttük lévő sziklák csodálatos látványt nyújtanak a túrázóknak. Remek túrázási lehetőség, kezdőknek is kifejezetten ajánljuk – és ezt a hasznos tippeket tartalmazó cikket, ami tele van szuper túrázási tippekkel kezdőknek!

hirdetes

Magyarország bár nem híres a hatalmas vízeséseiről, mégis számos lenyűgöző természeti csoda található az országban. A Szalajka-völgy vízesései, a Zsámbéki-völgyi vízesés, az Apátkúti-vízesés, a Lillafüredi-vízesés és a Szentlélek-vízesés mind olyan helyek, amelyek elbűvölnek és magukkal ragadják a látogatókat. Ha követed az általam ajánlott útvonalakat, biztos lehetsz benne, hogy felejthetetlen élményekben lesz részed, miközben felfedezed ezeket a gyönyörű vízeséseket Magyarországon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szódabikarbóna

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás