notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hazánk legcsodálatosabb természeti kincsei, azaz Magyarország legszebb erdői

hirdetes

Ezt neked is látnod kell! Íme Magyarország legszebb erdői

VZS

Ha még nincs programod a következő hétvégére, de kirándulnál egyet, akkor bemutatom neked Magyarország legszebb erdőit. Ezek a természeti kincsek minden évszakban csodálatosak, így bármikor érdemes meglátogatni őket!

A legszebb erdők Magyarországon

Cuha-völgyi erdő – Magyarország egyik legszebb erdője

A Magas-Bakony egyik leglátogatottabb kirándulóhelye, ahol az infrastrukturális és a természet alkotta fejlesztéseknek köszönhetően a tájegység egyik gyöngyszemévé vált. Vinye és Porva – Csesznek vasúti vonal között található, Győr, Pápa és Zirc is maximum 40 kilométerre fekszik, így kirándulásra kimondottan alkalmas terület ez, hiszen a nagyobb városok is közel esnek.

A Cuha-völgyi kirándulóerdő és Tanösvény egész évben ingyenesen látogatható, a Cuha-völgyi milleneumi vasút és völgyhíd pedig az ország egyik legszebb, legcsodálatosabb vasútvonala, melynek kezdeményezték is az ipari műemlékké nyilvánítását.

Lapozz egyet és nézd meg Magyarország további legszebb erdőit!

A legszebb erdők Magyarországon

Bükkszentkereszti erdő – Magyarország egyik legszebb erdője

Bükkszentkeresztet hazánk egyik legszebb falvának tartják. De nem csak a legszebbnek, hanem ezt a területet természetfeletti erővel is felruházták már a népi hiedelmek. Az erdőt szubalpin gyógyhellyé nyilvánították a különleges természeti adottságoknak köszönhetően, így rengeteg külföldi turista is sűrűn látogatja ezt a területet.

A helyi hegyvidéki levegő segít a légúti betegségben szenvedőknek, illetve jó hatással van a pajzsmirigyproblémákra és a vérszegénységre is. A kőrisekkel, juharfákkal, gyertyánokkal és bükkfákkal népesített erdő viszont nem csak ezért számít gyógyhelynek. Az úgynevezett Mária-kövek között megtalálható Boldogasszony köve is, mely nem csak betegségeket gyógyít, hanem még termékenységet is ad a nőknek.

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg Magyarország további legszebb erdőit!

A legszebb erdők Magyarországon

Szalajka-völgy – Magyarország egyik legszebb erdője

A Szalajka-völgy Szilvásváradon található. A Bükk-vidék egyik legszebb, a kirándulók számára egyik legjobban kiépített része.

A magashegységi jellegű völgy nevét a 19. században kapta az itteniek fő megélhetéséről, a latin sal alcali után szalalkálinak nevezett Kálium-karbonáthamuzsír égetéséről. A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki.

A völgyben mintegy 100 éve tenyésztik a pisztrángokat. Helyi specialitás a füstölt, sült pisztráng. A Szalajka-patak forrásai tipikus karsztforrások, szélsőséges vízjárással. A Szalajka-forrás egy rövid szakaszon bejárható cseppkőbarlangból tör a felszínre. A völgyben pedig a Szilvásváradi Erdei Vasút közlekedik, melyet minden ide látogatónak feltétlen ki kell próbálnia, mert nagyon jó mulatság.

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg Magyarország további legszebb erdőit!

 

A legszebb erdők Magyarországon

Írott-kő – Magyarország egyik legszebb erdője

Az Írott-kő (németül Geschriebenstein) a Kőszegi-hegység és egyben Dunántúl legmagasabb, 882 méteres pontja. Magyarország legmagasabb hegycsúcsai között ezzel a 44.

Első említése a 14. századból származik. Akkoriban Fenyőhegyként emlegették. A 17. században a Szálkő nevet kapta a csúcs. A mai Írott-kő nevet egyes feltételezések szerint az itt áthaladó Batthyány–Esterházy határ feliratozott határkövéről kapta.

1891-ben állították az első kilátót ide a Kőszegi Turista Egyesület tagjai. Ez egy fából készült torony volt, mely 1909-ig szolgálta az idelátogató turistákat. A trianoni osztrák–magyar határ az 1913-ban épült kő kilátó közepén húzódik végig, ezt a torony közepén egy határkő is jelzi. A kilátó bejárata az osztrák oldalon van.

A vasfüggöny idején a kilátó épületét a drótkerítés kikerülte és osztrák oldalon hagyta, látogatása is csak onnan történhetett. Az egykor gondozott országhatárt a sarjadásból megerősödött és felnőtt nyírfaerdő jelöli már csak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
Növények Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás