notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gulyás bográcsban: Jó magyar gulyás bográcsban a legjobb családi recept alapján

hirdetes

Jó magyar gulyás bográcsban a kedvenc házi receptem alapján

CZs, NA

Ha a melegebb hónapokban összegyűlik a család, nem hiányozhat egy isteni, bográcsban főtt gulyás. Bár valamivel több idő így elkészíteni, egyértelműen megéri, erről a családi receptről soha nem tudnék lemondani!

Gulyás bográcsban

Gulyás bográcsban családi recept alapján

A gulyás nem bonyolult étel, de nincs is annál jobb érzés, mint amikor az egész család egy asztalnál ülve kanalazza az isteni, bográcsban főtt gulyást, miközben friss kenyeret ropogtat. A melegebb hónapokban nem is tudnék jobb programot elképzelni egy családi összejövetelnél, ahol kicsik és nagyok együtt főznek!

A bográcsban főtt gulyás hozzávalói:

  • 1 kg marha comb
  • 5 ek zsír (mi sertészsírt szoktunk használni)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 5-6 szem közepes burgonya
  • 3 db paradicsom
  • hirdetes
  • 2 db paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 liter víz

A bográcsos gulyás elkészítése

Felapíratjuk a hagymát, fokhagymát, megpuckoljuk és kockákra vágjuk a zöldségeket. A zsírban üvegesre priítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a fokhagymát, így pörkölt alapot készítve.

Lehúzzuk a bográcsot a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a kockára vágott húst. Amikor picit megpirult a hús, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel és köménnyel.

hirdetes

Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket is a burgonya kivéltelével, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a hús már puhult, hozzátesszük a burgonyát is. Készre főzzük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakatok

Ha szeretnéd biztonságban tudni otthonod és értékeid, mindenképpen minőségi lakatokra lesz... Tovább

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Tovább a lexikonra
Főzés Konyha Recept