notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Luxusházak egy bevásárlóközpont tetején - A béke szigete

hirdetes

Luxusvillák egy bevásárlóközpont tetején

Petra

Kínában rettentő nagy gondot okoz, hogy a városokban túl szennyezett a levegő, ezért nem nézik rossz szemmel, ha egyre több a zöldtetővel rendelkező épület a városokban. Egy cég viszont elég szokatlan megoldással állt elő: luxusházakat építettek néhány bevásárlóközpont tetejére udvarral együtt.

Luxusházak a bevásárlóközpont tetején

Sokan nem szeretik a nagyvárosi életet, ezért legszívesebben a kertvárosokba, vagy vidékre menekülnének, ami érthető is, ugyanis a kínai nagyvárosoknak elég szennyezett a levegő a sok ipari tevékenység miatt. Azonban sokakat a munkájuk és az életük a városok központjába köt, így nem tudnak egy könnyen elszabadulni onnan. Azonban úgy látszik, egy kínai ingatlanos cég megtalálta a módját annak, hogy ezeknek az embereknek is kielégítse az igényeit. Zhuzhou városa a Hunan tartomány második legnépesebb városa, ami azt jelenti, hogy a városban állandó a nyüzsgés és sosincs nyugalom. Ez a cég viszont egy olyan ötlettel állt elő, ami megdöbbentő: luxusházakat építtetett egy öt emeletes bevásárlóközpont tetejére.

Luxusházak a bevásárlóközpont tetején

A házak mindennel el vannak látva, amire az ott élőknek szüksége lehet – sőt, még annál többel is. A házaknak a pláza tetején gyönyörű, zöld környezetet teremtettek udvarokkal és parkokkal. Ezzel a húzással ez a cég megteremtette a nyugalom szigetét ennek a nyüzsgő nagyvárosnak a közepén néhány ember számára. Az ott élők ugyan részei a város körforgásának, de mindezt felülről szemlélik a zöld, gyepes udvarukról, ugyanis a pláza tetejéről a elképesztő kilátás nyílik a városra.

Luxusházak a bevásárlóközpont tetején

Bár ez nekünk furcsának tűnhet, Kínában nem újdonság. Nem is olyan régen a kínai kormány törvénybe iktatta, hogy amelyik ház az elmúlt 20 évben épült és nem haladja meg a 12 emeletes magasságot és kevesebb, mint 45 méter magas, annak kötelessége élő növényzetet termeszteni a háztetőkön. Bár a törvény még csak Pekingre érvényes, mégis sok város átvette ezt a szokást.

Luxusházak a bevásárlóközpont tetején

Ennek a törvénynek az lehet az oka, hogy a kínai városokban rendkívül nagy a szmog és a levegőszennyezés az ipari munkálatok miatt, ezért ezekben a zsúfolt, gyárakkal teli városokban elég gyakoriak a megbetegedések és az átlag életkor se túl magas. Viszont ezzel az intézkedéssel elejét vehetik ennek a problémának.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, többek között rengeteg időt spórolhatunk a... Tovább

Hiperrealizmus

A hiperrealizmus a valóság apró részleteit is hűen vagy akár felnagyítva ábrázoló... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás