notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyógyít, felfrissít, nyugtat - levendulás limonádé recept

hirdetes

Levendulás limonádé, ami nyugtat, gyógyít és felfrissít

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez az igazán nyári, üdítő és frissítő ital a levendulás limonádé el fogja varázsolni a lelked! Nyugtat, gyógyít és nagyon egészséges! Íme a legjobb recept.

Levendulás limonádé recept

Imádni fogod ezt a hűsítő, nyári italt, ha egyszer megkóstolod. A levendula nem csak finom, de nagyon hasznos növény is, ami nyugtatja az érzékeket és elvarázsolja mind illatával, mind ízével a lelket. Rengeteg formában használják amúgy gyógyászati célra is, hiszen 150 olyan összetevőt tartalmaz, ami jó hatással van a testre. Ezek közül párat felsorolok: gombaellenes, méregtelenítő, antibakteriális hatású, jót tesz az idegrendszernek, vérnyomáscsökkentő és még fájdalom csillapítására is alkalmazható. Ráadásul képes csökkenteni a stresszt és segít leküzdeni az alvási problémákat is. Egy szóval egy igazi csodanövény, ami ráadásként még finom is, így elhoztam most nektek a legfinomabb és nagyon könnyen elkészíthető levendulás limonádé receptjét.

hirdetes

 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!


Hozzávalók:


– 4-5 bögre hűtött víz
– 1 bögre forró víz
– 2-3 evőkanál friss levendula virág (vagy egy evőkanál szárított)
– 2 citrom kifacsart leve
– fél bögre kristálycukor

 

Lapozz lejjebb és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt az isteni finom nyári italt, a levendulás limonádét!

 

Levendulás limonádé recept

 

A levendulás limonádé elkészítése:


1. A megmosott, leszedegetett levendulavirágokat (vagy a szárítottat) beáztatjuk egy bögre forró vízbe, kb. 20 percre, majd leszűrjük. Vigyázzunk, hogy a víz már nem forrjon, amikor beletesszük a levendulát, mert akkor el tudjuk venni a gyógyító hatását. A felforralt vizet általában 1-2 percig hagyjuk állni, mielőtt beáztatjuk a virágokat.

hirdetes


2. A főzetet hozzákeverjük a hideg vízhez, belekavarjuk a cukrot és a citromok levét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. A legjobb, ha nem használunk fém eszközöket, például műanyag kanállal keverjük bele a cukrot is.


3. Citromkarikákkal, levendulavirággal díszítjük, lehűtjük és így fogyaszthatjuk is!


Jó felfrissülést! :)

 

Fotó: www.catchingseeds.com

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha Természet

Lakberendezési szakszótár

Travertin

A travertin meleg és változatos színárnyalatú, sokféle megmunkálhatósággal rendelkező... Tovább

Szürrealizmus

A szürrealizmus a két világháború közötti időszak egyik legjelentősebb művészeti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.8