notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ismerd meg te is a legnépszerűbb szőnyegfajtákat!

hirdetes

Ezek a legnépszerűbb szőnyegfajták

LK , GE.
Ismerd meg te is a legnépszerűbb szőnyegfajtákat!

Szőnyeg érdekességek

 • Maga a "szőnyeg" szó a latin "carpere" szóból származik, ami azt jelenti, hogy "szedni". Ezt alátámaszthatja az a tény, hogy a szőnyeg legkorábbi formái bontott vagy "tépett" szövetekből készültek.
 • Míg egyes szőnyegek újrahasznosított műanyagból, mások csomózott gyapjúból készülnek. Ez a gyapjú néha otthont adhat a bogárlárváknak, amelyek gyomrában olyan vegyi anyagok vannak, amelyek a gyapjút cukorrá alakítják át, ami miatt a rovar úgy falja át a szőnyegeket és szőnyegeket, mint egy finom cukorkát (nyami!).
 • A szőnyegekben és a szőnyegek alatt évente több kilónyi föld és bőrpehely gyűlhet össze. Ezt rendszeres porszívózással és szakszerű tisztítással könnyen eltávolíthatja. A szőnyegnek ez az egyedülálló képessége valójában nagyszerű, mert távol tartja az allergéneket a légzési zónától.
 • hirdetes
 • A baktériumok négy hétnél is tovább élhetnek a szőnyegekben (és más padlófelületeken), és ezeket a baktériumokat át tudják vinni bármilyen ételre, amint megérintik - így az "öt másodperces szabály" teljes mítosz (nagy megdöbbenésemre)!
 • 1963 volt az első feljegyzett alkalom, amikor a "szőnyeg alá söpörni" kifejezést említették. Ha már itt tartunk, mikor nézett utoljára a szőnyeg alá? Protipp: porszívózza ki időnként a szőnyegek alját, hogy minimalizálja a homokos talaj által a szálakban okozott károkat.
 • A szőnyegek és a kisebb szőnyeges területek egészségesebbek, mint a kemény felületű padlóburkolatok, mivel az allergéneket csapdába ejtik, ahelyett, hogy a felületen ülnének. Ráadásul remekül néznek ki!
 • hirdetes
 • Minden szőnyeget legalább 9-12 havonta szakszerűen tisztítani kell a garancia fenntartása, a megjelenésük megőrzése és a beltéri levegő minőségének javítása érdekében.
 • A szőnyeg- és szőnyegkészítés már a korai i.e. idők óta mesterség, és olyan készség, amelyet sokan választanak, hogy művészien elsajátítsák a mai napig, és keleti és virágos stílusú remekműveket készítsenek.
 • Az új szőnyegek kémiai gázokat bocsáthatnak ki. A legjobb gyakorlat, ha a szőnyeg beépítésekor alacsonyabb VOC-kibocsátású ragasztót választunk, és először hagyjuk, hogy a szőnyeg kiszellőzzön.
 • Nehéz volt eladni a porszívókat, amikor először kerültek kereskedelmi forgalomba, mert az emberek nem hitték el, hogy ennyi szennyeződés lehet a szőnyegükben!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tégla

A tégla a legrégebbi építőanyag, története egyidős a civilizációéval. Az agyagtéglát... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Háztartás Kiegészítők Lakásbemutatók Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek Stílusok Színes ötletek Textilek