notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Legfrissebb hírek! Minden megváltozik a koronavírus terjedése miatt!

hirdetes

UPDATE! Ezek a legújabb intézkedések a koronavírus kapcsán!

Bartók Vivien

Magyarország Kormánya legfrissebb intézkedései a koronavírussal kapcsolatban, már egyre több létesítményt érintenek, ezáltal egyre több embernek szűnik meg belátástalan ideig a munkahelye és a megélhetése is.

A Kormány legújabb intézkedései a koronavírussal kapcsolatban!

Mutatjuk a legújabb intézkedéseket:

Hivatalosan is lezárják Magyarország határait a személyi forgalom előtt! Innentől csak magyar állampolgárok léphetnek be, de ők is az eddigi szabályoknak megfelelően!

Ma (2020.03.16.) éjféltől, már nem csak a beltéri 100 fős és a kültéri 500 fős rendezvények kerülnek betiltásra, hanem általánosan értve az összes rendezvényre vonatkozik! A sporteseményeket csak zárt kapuk mögött lehet megtartani, de - a hivatalosan közzétett intézkedésekből idézve - „inkább úgy se”! Valamint a kávézók, az éttermek, illetve a boltok csak 15 óráig tarthatnak nyitva. Kivéve az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és a drogériák. Tehát a plázák nyitvatartásának változására is számíthatunk az elkövetkező időkben.

Ajánlott elkerülni minden összejövetelt, a fontosabb családi eseményeken kívül. Továbbá a Kormány felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkormányzatok fordítsák minden erejüket az idősek ellátásának megszervezését.

hirdetes

Nincs visszaút, bizonytalan időre a szórakozóhelyeket, a színházakat és a mozikat is bezárják a koronavírus veszélye miatt! Nagy kérdés egyelőre, hogy a sportcentrumok, illetve a konditermek bezárása mikorra várható. Jelenleg a megfelelő higiénia betartásával továbbra is edzhetünk a megszokott nyitvatartási időben.

UPDATE: A 15.00 zárás érinti az edzőtermeket is!

hirdetes

Személy szerint úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy elkerüljétek a pánikot keltő rémhíreket! Csak olyan portálokról informálódjatok, ahol valós információkkal látnak el titeket, és valóban a tényközlés a cél, nem pedig a kattintásvadász hírek.

„Tisztaság, szabálykövetés, alázat, EGYÜTTÉRZÉS, lemondás, mértékadás, fókuszáltság, felelősségvállalás. A félelem és a pánik feldolgozása. Ebből vizsgázik most az emberiség.” – Abonyi Ria

Ha most sikeresen vizsgázunk, akkor a későbbiekben hatalmas változásokat érhetünk el. Megtanulunk olyan dolgokat értékelni, amit eddig nem tudtunk. Rájövünk arra, hogy mi az, ami valóban fontos és mi az, a teljesen felesleges! A legfontosabb, amit meg kell értenünk, hogy a koronavírus terjedése ellen egyénileg tehetünk. Nem tudhatod, hogy kinek milyen egészségügyi problémája lehet, és kinél milyen formában jelentkezhet a vírus. Ezért is fontos, hogy betartsuk a Kormány által előírt szabályokat és intézkedéseket a koronavírussal kapcsolatban!

Legyünk tekintettel egymásra, az egészségügyre és helyezzük az egyéni igényeinket most háttérbe!

Sebestyén Balázs a facebook oldalán egy videó formájában foglalta össze, hogy mi zajlik most a világban, érdemes végig nézni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Kiegészítők Természet Textilek Utazás