notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme a legszebb mediterrán házak a világ minden tájáról - mediterrán házak

hirdetes

A legszebb mediterrán házak a világon!

VZS

Összeállításunkban bemutatjuk neked a legszebb mediterrán házakat, amiket látva biztosan tátva marad majd a szád. Az egyik legkedveltebb stílus, meseszerű báj és harmónia jellemző ezekre a csodaszép épületekre.

Mediterrán házak

Mediterrán házak 1: A romantikus megjelenésű mediterrán udvarház

Ezt a házat napjainkban építették, de egyáltalán nem viseli a mai modern, hűvös jellemzőket, mint sok más társa. A falra felfutó növények pedig egy igazán romantikus hangulatot kölcsönöznek neki. A kopott, kék zsalugáteres ablakok, a sokszínű téglák, a falból kiálló rönkök és a kovácsoltvas korlátok egy rusztikus, vidéki stílusra emlékeztetik az embert. Azért kapta az udvarház nevet, mert egy boltíves, autóval is könnyedén járható átjáró vezet a hátsó udvarhoz. Mint mindenhol máshol, itt is nagy mennyiségben megtalálhatók a zöld növények, akár a földbe ültetve és felfuttatva, akár nagy dézsákban, de ez utóbbi végig is vezeti az embert a házon, hiszen mindenhova tettek belőle. A fedett pergolás teraszok elengedhetetlen kellékei egy ilyen háznak, hiszen itt tölthetjük azokat az órákat, amikor kívül 40 fok van, de ez a szellős helyiség pedig egy kellemes, hűs helyet biztosít számunkra.

 

 

 

 

 

 

 

Lapozz egyet és nézd tovább a legszebb mediterrán házakat!

hirdetes
Mediterrán házak

Mediterrán házak 2: A legszebb lakótelepi mediterrán lakás

Ebben a lakótelepi lakásban a kéz munkája egyszerűen felülmúlhatatlan… Több helyiségben találkozhatunk egy-egy kézzel festett mintával, akár a fal alsó részén, akár felül. A falba épített szekrények sora igazán egyedivé és mindeközben pedig letisztulttá varázsolja a házat. A kővel burkolt kandalló, a meleg, csempézett felületek, színek, a kő mintázatú falak, a mennyezeti világítás és a kovácsoltvas kiegészítők mind egytől-egyig azt mutatják, hogy ez a lakás egy valódi mediterrán kis otthon. Különlegessége, hogy a fürdőszoba falát úgy készítették el, hogy tengeri csigákat, kagylókat nyomkodtak bele, majd száradás előtt eltávolították azokat, így maradt meg ez a meseszép mintázat a falon.

 

 

 

 

 

 

 

Lapozz egyet és nézd tovább a legszebb mediterrán házakat!

Mediterrán házak

Mediterrán házak 3: Egy újjászülettet mediterrán, többszintes ház

Érdemes kiemelni, hogy ez a budaörsi ház a felújítás előtt egy teljesen hétköznapi, kétszintes épület volt, ami mellet csak úgy elmegy az ember… Egyáltalán nem is gondolnánk, hogy ebből egy barátságos, meleg hangulatú, esztétikus házat vagyunk képesek kialakítani. A vajszínű dörzsölt vakolat igazából egy kúriára emlékezteti az embert, de a fából épített teraszok, a boltíves kőfalak, a kovácsoltvas kőfalak és az oszlopos tornác egy mediterrán ház jegyei. Bontott téglából építettek grill sütőt az udvarra, ahol lekövezett terasz és lépcsős sziklakert várja a pihenni vágyókat. A ház masszív kerítéséhez évekig gyűjtötte a tulajdonos a címeres téglákat, a bazaltkockákból pedig gyönyörű járdát épített a ház elé, hiszen aki ad a portára, az a kerten kívüli részeket is apró pontossággal tervezi meg és készíti el. 

hirdetes

 

 

 

 

 

 

 

Felújítás előtt:

 

 

 

Képek: Családiház.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek Lakásbemutatók Stílusok