notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme az 5 legszebb karácsonyi, adventi vásár Magyarországon 2017-ben!

hirdetes

Az 5 legszebb karácsonyi vásár hazánkban idén télen

CsN

Mindenki hallott már a híres bécsi karácsonyi vásárról épp úgy, ahogy a nagyszabású brüsszeli adventi vásárról is. Ezek a helyek valóban gyönyörűek, és kétség kívül megéri ellátogatni, ha megteheti az ember – de Magyarországot sem érdemes kihagyni a listából! Hazánkban ugyanis rengeteg csodálatos karácsonyi vásár van, ahol a hangulat épp olyan varázslatos, csak épp nem kell 1200 km-t repülni érte…

Összegyűjtöttük hát az idei év legszebb karácsonyi vásárait, amit mindenképp érdemes megnézni (vagy belőlük választani :) )!

A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

A budapesti karácsonyi vásár

Talán nem meglepő, hogy mi is fővárosunk adventi vásárával kezdjük a listát. Nem is tehetnénk máshogy, hiszen idén a budapesti esemény már világszínvonalúra nőtte ki magát! Nincs is jobb bizonyíték erre, mint hogy a legtöbb európai listán is előkelő helyet kap a magyar főváros, ha a karácsonyi hangulat a lista alapja:  idén is benne vagyunk ugyanis a top 10 adventi vásár között több felmérés alapján!

A vásár november közepétől egészen Szilveszter éjszakááig látogatható Budapest legszebb főterén, a Vörösmarty téren. Mindenképp érdemes ide ellátogatni, hiszen a gazdag karácsonyi dekoráción kívül itt a gasztronómiai különlegességektől a legszebb ajándékokig minden beszerezhető – többek között kapható rengeteg híres magyar kézműves- és iparművészeti termékei is.

Persze az országban sok más városban is találhatóak rendkívüli karácsonyi vásárok, a következő oldalon mutatjuk a második kedvencünket! :)

A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

Míg a budapesti karácsonyi vásár éjszaka a felnőttek kedvenc forraltborozó helyeként is szerepelhetne a listán, addig a győri adventi vásár kifejezetten gyerkőcök számára lett kialakítva. Nem is annyira karácsonyi vásár ez, mint inkább egy egész téli fesztivál, egy hatalmas játszótér: szalmabála labirintussal és számos gyermekek számára izgalmas programmal!

hirdetes

A dekoráció, a vásár hangulata természetesen a felnőttek számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőség, nem beszélve a változatos étel- és italkínálatról.

A következő oldalon mutatunk még egy szuper magyar adventi vásárt!

A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

December 1-től Karácsonyig Sopron belvárosi is ünnepi hangulatba öltözik. Az egyébként is szépségéről híres város ilyenkor különleges atmoszférát nyer – és a szervezők idén is kitettek magukért.

Sopronban ugyanis nem csupán adventi vásárról beszélhetünk, sokkal inkább egy egész rendezvénysorozatról, amelynek Sopron főtere és a Várkerület ad méltó otthont. A forralt bor, a puncs és a kürtőskalács itt is garantált, amelyek mellett a kézműves termékek is nagy szerepet kapnak!

Kíváncsi vagy hol lehet még karácsonyi vásárt látogatni? Mutatjuk a következő oldalon!

hirdetes
A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

Kecskemét főterén szintén nem aprózták el a téli fesztivált, a karácsonyi vásárt: november végétől karácsonyig itt valódi forgatag alakul ki, amely idén már nem csak az adventi gyertyagyújtáshoz kötődően vasárnaponként teljesedik ki – hanem minden nap élvezhető.

A művészeti és kulturális rendezvénysorozattal egybekötött adventi kirakodóvásáron a látogatók megismerkedhetnek a legszebb régi magyar karácsonyi és ünnepi hagyományokkal, a régióra jellegzetes kézműves és iparművészeti alkotásokkal, valamint természetesen gasztronómiai különlegességekkel is.

Végül, de nem utolsó sorban a szegedi adventi forgatagot emelnénk ki! Lapozz a következő oldalra a részletekért.

A legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

Szeged méltán híres főterén, a Dóm téren decemberben szintén megelevenedik a karácsonyi hangulat. A kézműves vásár mellett kulturális zenei programokkal, alőadássorozatokkal és útvesztővel várják az ide érkezőket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó lakások a Balatonnál

Manapság éppen az új építésű házak a legkelendőbbek, ezért sokszor már az előtt le kell... Tovább

Indusztriál stílus

Az indusztriál lakberendezési stílus egy olyan egyedi és különleges stílus, amelyet... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás