notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Legnépszerűbb virágok a kertbe

hirdetes

A legnépszerűbb és a leghosszabb ideig virágzó kerti virágaink

VZS, GE.

Milyen növényeket ültessünk, hogy egész nyáron gyönyörködjünk a szépségükben? Most elmondjuk melyek azok a virágok, melyek tavasztól egészen őszig díszítik kertünket!

Legnépszerűbb virágok a kertbe

Milyen növényeket is ültessünk a kertünkbe, hogy egész nyáron gyönyörködjünk a szépségükben? A választék gazdag és változatos, de elsősorban mégis az évelő növények a legkeresettebbek, hiszen hosszú életűek és nem igényesek. Lássuk melyek azok az évelő növények, amelyek a legnépszerűbbek.

Harangláb

Ez a virág bírja a hideget, a magassága elérheti a 80 cm – et. Ez a növény már akkor növekszik amikor még hó takarja, a legtöbb virágot pedig a májusi – júniusi hónapokban hozza. A szaporítását a bokrok szétültetésével vagy virágmagvak ültetésével végezzük, tavasszal vagy tél elején. Ha magról szaporítjuk akkor csak az ültetéstől számított második évben fog virágot hozni.

Százszorszép

Ez a növény nem nő magasra, maximum 15 cm – re és szinte egész évben virágzik. A virágai több színűek lehetnek, nagyon kellemes látványt nyújtanak. A százszorszép sem igényes növény. A virágzása már tavasszal elkezdődik és egészen késő őszig tart. Nyáron van egy időszak, amikor nem virágzik. A százszorszép bokor átültetését 2 – 3 évente javallott elvégezni. Ahhoz, hogy a százszorszép gazdagon virágozzon a földjét humusszal kell termékennyé tenni és locsolni kell.

hirdetes

Árnyliliom

Ez a növény sem igényes, a virágai lehetnek fehérek vagy világos lilák, a levelei pedig elég érdekes formájúak és szép frissek maradnak egész nyáron. Ennek a növénynek a virágzása júniusban kezdődik. Az árnyliliom a nyitott helyiséget és a humuszban gazdag földet szereti.

hirdetes

Lángvirág

Ez a növény nagyon hosszú ideig hoz virágot, májustól egészen szeptember elejéig. A lángvirág jól érzi magát a napos helyen és az árnyékos helyen is, csak a földje legyen eléggé nedves. Szaporítását a bokrok szétültetésével végezzük tavasszal vagy ősszel, a magról történő szaporítást pedig tél elején. Az új hajtások több virágot hoznak, mint az anyabokor.

Kúpvirág

Ez a növény egyáltalán nem igényes, a magassága elérheti a 2 métert is. Sok virágot hoz, a virágok színei pedig sárga és barna, vöröses árnyalatúak. A szaporítása magról történik, a legjobb hely ennek a virágnak a kert árnyékos része.

Csillagfürt

Ennek a növénynek a bokra erős és virágban gazdag, a magassága elérheti az 1 métert. Ültethetjük először cserépbe vagy egyenesen ki a földbe, tavasz és késő ősz közötti időszakban is elvégezhetjük az ültetését, vagy szaporíthatjuk a növény szétültetésével is. A csillagfürt bokrok között 50 – 60 cm kell legyen a távolság.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Kőház

Kőből a XV. századtól egészen a XIX. századig építettek házakat, amik nagyon tartósak... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Növények Természet