notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Legmenőbb tapétatrendek 2022-ben

hirdetes

Ezek a legmenőbb tapétatrendek 2022-ben!

fö, GE.

Bemutatjuk azokat a legújabb tapétatrendeket, amik idén megbolondítják a lakberendezési kiállításokat, filmekben, bemutatókon szerepelnek majd s, amik majd a legtöbb otthonban megtalálhatók lesznek! Ezek a legmenőbb tapétatrendek 2022-ben!

Legmenőbb tapétatrendek 2022-ben

Minden évszakváltáskor megszokhattuk, hogy újabb és újabb ruha, köröm, haj stb. trendek jönnek divatba. Ritkán hallunk otthoni dekor trendekről, de idén ebben a témakörben is történtek újítások, így most bemutatjuk a 2022-es, legdivatosabb tapétákat. 
Mint, ahogy a XXI. században folyamatosan, ismét a „retro” 1980-as évekbeli divat köszön vissza hozzánk. 


 
Úgy tűnik lecsengett a minimalista/modern berendezések éve és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek abba, hogy az egységes, egyszínű falak mellett, megjelenjen egy-egy telibe csempézett vagy tapétázott fal. Ennek köszönhetően kisebb a hangsúly a dekoráción és nagyobb szerepe van ismét a helyiségeket körül ölelő falaknak.


 
Az idei tapétadivat az elénk, kitűnő színeket kedveli, és ötvözi a vintage stílussal. Kedveltek a zsúfolt mozaikos mintázatok is. Néhány belsőépítész azt tanácsolta, hogy még mielőtt a lakásunk/házunk stílusán gondolkoznánk, fontos, hogy a falak stílusát meghatározzuk, ugyanis ez az alapja mindennek. Egy-egy jól kiválasztott mintás tapéta teljesen új külsőt kölcsönözhet a helyiségeinknek, így lelkünk is nyugodtabb lehet és sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, otthonunkban.

hirdetes

Úgy tűnik, 3 fő tulajdonság határozza meg a 2022-es tapéták világát


Ezek pedig:


•    Art deco
Az első modern világstílus a XX. századból. Gyakran a luxushoz kötik, jellemzői még a tükörsimára csiszolt felületek.


•    Virág mintázat
Nem feltétlen egy vadvirágos mező növényeire gondolunk itt. 1-2 jellegzetes virág, mozaikus elrendezése a tapéta mintában, a divatos most. 

hirdetes


•    Sötétkék

Természetesen sok más szín is kedvelt, a kicsit kevésbé élénk, pasztellszínek is, de egyértelműen az éjkék, az, ami idén a legtöbb ember otthonát díszíti. 


E mellett ne felejtsük el, hogy 2022-ben a szabadszellem is nagy szerepet kap, így ne féljünk valami igazán kirívót vagy egyedit a falainkra tetetni. Ha nekünk úgy tetszik, egy egész mesébe illő virágoskertet is varázsolhatunk a falra, de akár az univerzum összes csillagát és bolygóját is kirajzolhatjuk a „vásznunkra”. A lényeg az, hogy a saját ízlésünk köszönjön vissza és a saját kis kuckónkban érezzük magunkat otthonosan és felszabadultan. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Festés Lakásbemutatók Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek