notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

7 lélegzetelállító kerítés, amelyeket te is el akarsz majd készíteni

hirdetes

Ha nem látod, nem hiszed el! - Íme, a legkreatívabb kerítések a világ minden tájáról

cs

Egy átlagos ember a kerítés szó hallatán ritkán asszociál a kreativitásra. A legtöbb esetben úgy gondoljuk, hogy csak néhány lehetőség áll rendelkezésünkre a kerítés kialakításakor, és nem szeretnénk eltérni a megszokott normáktól.

Ebben a cikkben szeretnénk megtörni ezt az elavult, mégis általános meggyőződést, miszerint egy kerítés nem lehete ötletes. Megkerestük hát a 7 legkülönlegesebb kerítést, melyekből most ti is ihletet meríthettek.

Legkülönlegesebb kerítések

Neked melyik kerítés tetszik a legjobban?

 

A láthatatlan kerítés

Nézzétek meg alaposan ezt a fotót! Első pillantásra lehet, nem is láttok semmi különöset rajta, majd jobban szemügyre véve felsejlenek halványan a kerítés körvonalai. Nem, ez nem számítógépes trükk, hanem egy valódi, létező kerítés!

Íme, itt egy másik kép a kerítésről oldalról, így már hisztek nekünk?

Nem azt mondjuk, hogy a legbiztonságosabb megoldás, azt meg végképp nem mondhatnánk rá, hogy nem kreatív! Nekünk nagyon tetszik, az biztos!

Hagyományos, mégis különleges

Ha egy pillanatra visszatérünk megszokott világunkba, akkor is találhatunk jószerivel ötletes darabokat. Itt van például ez az akácfa kerítés, amely olyan, mintha egyenesen szőtték volna. Ha nem szeretnénk annyira elrugaszkodni a valóságtól, mint a cikkben szereplő többi kerítés tulajdonosai, akkor ilyen, és ehhez hasonló kerítéssel is feldobhatjuk otthonunkat.

Az anyag kiválasztása is fontos szempont a kerítés elkészítésénél, célszerű hát a legtartósabb anyagot kiválasztani hozzá. Az akácfa ellenáll az időjárási viszontagságoknak, nem korhad el, és nem szálkásodik, ezért kiváló választás kültérre.

Amennyiben kerítés építés előtt állsz és olyan megbízható partnert keresel, aki minőségi termékekkel minőségi munkát végez, akkor vedd fel a kapcsolatot a Robinia Group Kft-vel. Munkáiról és egyéb részletekről weboldalukon tájékozódhatsz, illetve ide kattintva olvashatsz: akácfa kerítés.

hirdetes
Legkülönlegesebb kerítések

Csipke kerítés

Tény, hogy a drótkerítés unalmas. Ezt felismerve, ez a háztulajdonos megoldotta a problémát, melyhez hozzáértésre és sok-sok szabadidőre volt szüksége. Az itt látható drótkerítést ugyanis kézzel díszítette el, melynek köszönhetően a kerítés úgy néz ki, mintha csipkével vonták volna be.

Bár fonallal is el lehetne érni ezt az eredményt, de nyilvánvaló módon az tiszavirág életű megoldás volna, így a tartós eredmény elérése érdekében az itt látható dizájnt különböző méretű drótokkal készítették el. Időtálló és gyönyörű is egyben.

hirdetes

Szörfre fel!

Ha jártál valaha Hawaii-n, akkor találkozhattál már ezzel a nem mindennapi kerítéssel. Ez, a szörfdeszkákból készült kerítés valóban egyedi, ugyanakkor a látszat ellenére nem csak szörfdeszkákból áll. A vascsövek közé helyezett deszkák végét belesüllyesztették a földbe, középen és alul pedig fémkábelekkel látták el őket, majd pedig a szörfök megfelelő tartása érdekében – a tulajdonosi oldalon – minden egyes tábla további támogatást kapott.

Roppant kreatív megoldás, a birtokháborítók és betörők ellen pedig praktikus is, ugyanis a sima, csúszós deszkákra nehéz felmászni, a szörfök hegyes csúcsai pedig szintén megnehezíti a betolakodók dolgát.

Legkülönlegesebb kerítések

Kerítés kerekekkel

Ennek a háztulajdonosnak aztán volt türelme, mikor ezt a kerítést elkészítette!

Különleges kerítése elejétől a végéig régi, használt kerekekből, szelepekből és egyéb kerek fém tárgyakból áll. Ha ez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy még a kapu is egy hatalmas forgatható kerékből készült. Igazán egyedi megoldás, azonban a karbantartási munkálatok – mint például a fém korrodálódása - igen időigényesek.

A csavart csoda

A tervező egyértelműen szórakozott kedvében volt, mikor ezt a csodát papírra vetette. Ez a csavart kerítés csak szerintünk olyan, mintha egyenesen Escher egy rajza elevenedett volna meg? Egyszerűen bámulatos!

Legkülönlegesebb kerítések

Alíz Csodaországban?

A végére tartogattuk a kedvencünket. A képzelet és szeszélyesség világában járunk. Mintha éppen az Alíz fantáziavilágából ismert Szívkirálynőnél tennénk látogatást ennek a kártyakerítésnek a láttán.

Azzal nem vádolható a kerítés tulajdonosa, hogy nem rendelkezik kellő képzelőerővel. Ez a játékos kerítés egyébiránt a Garden Gate magazin borítóján is megjelent már.  

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek