notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Melyik a legjobb időpont a légkondi vásárlására?

hirdetes

Mikor vásárolj légkondit a lakásba?

SzSz

Melyik a legalkalmasabb időpont a légkondi vásárlására? Cikkünkben összefoglaltuk az összes fontos szempontot a légkondícionálók vásárlásával kapcsolatban. 

Melyik a legjobb időpont a légkondi vásárlására?

A legjobb alkalom a klímaberendezés vásárlására az offseason vagy a szezonon kívüli időszak, amikor a kereslet a legalacsonyabb. Szóval, mikor van ez pontosan? Attól függ. 


Klíma kedvezmények a téli hónapokban

A légkondicionálók iránti kereslet a hűvösebb hónapokban a legalacsonyabb, ezért a kiskereskedők gyakran jelentős kedvezményeket adnak. A vásárlók ösztönzése érdekében a klímaszerelő cégek rendszeresen kedvezményeket kínálnak az ügyfelek csalogatására az utószezon során.

“Vásárolja meg a tavalyi modellt, és ezzel még többet takaríthat meg.” 

Ezeknek azonban nem szabad mindig bedőlni! A klíma modelljének kiválasztását is jobb, ha a klímaszerelő cégre bízzuk, hiszen ők rendelkeznek szakmai tapasztalattal. Persze, miért bíznánk másra a kiválasztást? Egy klímát nem lehet csak úgy megvenni, mint egy hűtőszekrényt. A klímához tartozik egy külső és egy belső egység, amelyet össze kell köttetni és ezt mi magunk nem fogjuk tudni megcsinálni. Emiatt klímaszerelőre kell bíznunk. A klímaszerelő pedig tudni fogja, hogy a lakás adottságaihoz mérten mely klíma típusok lesznek a legideálisabbak. 

A legjobb idő a légkondicionáló telepítéséhez

Ha új központi légkondicionáló rendszert telepíttetünk, akkor gyakran kedvezőbb ajánlatot kaphatunk, ha ősszel vagy tavasszal tesszük meg. Bár a tavaszi időszak is egyre sűrűbbé válik a klímaszerelő cégeknél, hiszen az idő felmelegedésével egyre többen kérnek telepítést. Emiatt érdemes időben kapcsolni és akár télre vagy már most áprilisra időzíteni a klíma beszereltetését. 

hirdetes

Egy vagy több klíma? 

Ezt is érdemes mérlegelnünk, hiszen a nyári időszakban a szobák többségében rettenően meleg lesz. Alaposan gondoljuk át, hogy melyik szoba déli fekvésű, hová süt be legtöbbet a nap, melyik szobában van a legmelegebb és melyikben tartózkodunk a legtöbbet. Lehet, hogy érdemes az összes olyan helyiségbe klímaberendezést szereltetni, amelyben alszunk, illetve a legtöbb időt töltjük. Sok esetben sokkal jobban járunk anyagilag is, ha egyszerre szereltetjük be a klímaberendezéseket a lakásba, mintha évente mindig csak egy szobát klimatizálunk. 

Milyen méret kell?

Egy másik fontos tényező, amely befolyásolja a légkondicionáló költségét, az az, hogy mekkora energiát használ ki. A légkondi teljesítményét kW-ban mérik. A kW előtt minél nagyobb szám áll, annál erősebb a klímaberendezést, ez pedig azt jelenti, hogy általában drágább is. Persze, a teljesítmény azzal is párhuzamban áll, hogy az a helyiség mekkora, amit hűteni szeretnénk a nyári hónapokban. Az alábbiakban segítségképpen összefoglaltuk mekkora szoba esetén, milyen teljesítményű klímaberendezés szükséges: 

hirdetes

Kis szoba (20-24 m2): 2,5 kW
Közepes szoba (30-40 m2): 3,5 kW
Nagy szoba (40-60 m2): 5 kW

 

Hogyan válasszunk szakembert?

A klímánkat semmiképp se vásároljunk online, webáruházból. Erről már beszéltünk, hiszen a klíma telepítését nem tudjuk mi magunk megoldani. Emiatt érdemes, ha a klíma egységének megvásárlását és a beszerelést ugyan annál a cégtől intézzük. A klímaszerelő cégek, ahogyan a BudaKlíma is, minden esetben segít kiválasztani a legideálisabb klímát a lakásba. Nem csak a lakás adottságait veszik figyelembe, de az egyénre szabott lehetőségeket, kéréseket egyaránt, így pénztárcánknak megfelelő klímát válaszhatunk. Emellett, akár design klímák közül is választhatunk, amely a lakás stílusához is illik. 

Ha szeretnél Te is megbízható klímaszerelő céget választani, akkor kérd a BudaKlíma ajánlatát az alábbi linkre kattintva: klímaszerelés Budapesten. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Medenceburkolat

A medence burkolására érdemes tartós anyagot választani, hiszen számos környezeti hatásnak... Tovább

Tűzrakóhely

A kertben lévő és oda tervezett, tűz gyújtására, majd étel készítésére alkalmas hely,... Tovább

Tovább a lexikonra