notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a legkeresettebb szakmák Magyarországon!

hirdetes

Melyek a legkeresettebb szakmák?

Szélesi Ferenc

A fiatalok általában bajban vannak, nem igazán tudják, hogy milyen szakmát válasszanak. Én is így voltam ezzel régen, és nagyon sokat segített egy kimutatás akkor abban, hogy tudjam, mit válasszak. Remélem, nektek is sokat fogok segíteni ezzel a kis listával, megmutatom, melyek a legkeresettebb szakmák ma! 

Könnyű elhelyezkedés, versenyképes fizetés

Te tudod, hogy melyek azok a szakmák, amikkel könnyedén el tudsz helyezkedni és még jól is keresel vele? A most következő cikkből kiderül, hogy mit kellene tanulnod ahhoz, hogy sikeres legyél, ezekkel a szakmákkal a következő 5-10 évben is könnyedén el fogsz helyezkedni! Ebből az összeállításból kiderül az is, hogy sokszor nem az egyetem vagy a főiskolai tudás számít, hanem elég egy jó szakma elvégzése! Nézzük tehát az 5 legjobbat!

1. Gépészmérnök

Ha hiszed, ha nem, így van: nem csak Magyarországon, de egész Európában hiány van szakképzett gépészmérnökökből, 7 félév alatt meg tudod szerezni az alapdiplomát, és utána már mehetsz is dolgozni! Ez még nem elég? Akkor elmondom azt is, hogy az alapbéred elérheti a bruttó 300 000 forintot is!

2. Programozó

Az 1990-es évek elején Istenként tisztelték a programozókat, a 2000-es években viszont hiány kezdett lenni jó szakemberekből. Általában nem szükséges hozzá felsőfokú végzettség, de azért nem hátrány, hiszen a vállalati szférában elengedhetetlen. Kezdőként megkeresheted a bruttó 300 000 forintot, de a hatás a csillagos ég!

hirdetes

3. Mérlegképes könyvelő

Nem hittem el én sem elsőre, de valóban így van: a cégek folyamatosan és nagy számban keresnek mérlegképes könyvelőket! A legszebb az egészben az, hogy legalább 200 000 forintot kereshetsz kezdőként, pár év múlva az alapbéred legalább 400 000 forint lesz! Na jó, igazából nem ez a legjobb dolog az egészben, hanem az, hogy nem szükséges felsőfokú végzettség, elég egy OKJ-s tanfolyam elvégzése, ráadásul ebben az évben nagyon nagy akciók vannak, érdemes idén elvégezni a mérlegképes könyvelő tanfolyamot, jövőre akár a duplájába is kerülhet!  

4. Logisztikus

A logisztika, a szállítmányozás, a fuvarszervezés szintén olyan terület, ahol könnyen álláshoz lehet jutni. Részben az ország földrajzi elhelyezkedése miatt további bővülés várható, ezért gazdasági hallgatóként nem rossz választás a tanulmányok második felében a logisztika szakirány választása. Kezdő fizetésként legalább 250 000 forintot kaphatsz, 3-5 év tapasztalattal akár a duplájára is nőhet!

hirdetes

5. Dietetikus

Az egészséges táplálkozás, az elhízás elleni harc, a fogyókúra és ezzel a betegségek megelőzése tudománnyá nőtte ki magát. Az ápolás és betegellátás szakot választók egyik népszerű szakiránya a dietetika, a piaci igényeket alapul véve nem véletlenül. A kezdő bruttó bér 180 000 forint körül alakul, 3-5 év alatt akár 300 000 forint is lehet. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Laminált

Fedő védőréteggel összeragasztott. Eredet [laminált < angol: laminate (réteges) <... Tovább

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás