notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A legfinomabb lepény a világon!

hirdetes

A világ legfinomabb lepényének receptje

VZS

Gyúrom, nyújtom, sütöm és besöpröm a dicséreteket! Egyszerűen elkészíthető és még a lángosnál is finomabb! Megmutatom hogyan készül a világ legfinomabb lepénye. - Recept!

A legfinomabb lepény a világon!

Ha megkóstoltatod a családoddal ezt az isteni lepényt, többé nem fognak majd leszállni rólad, amíg el nem készíted nekik újra és újra. :) Annyira fenséges, ropogós, mégis puha a tésztája, nem túl zsíros, nagyon ízletes és terheli meg a gyomrot sem. Számomra még a lángosnál is finomabb, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni.

Lejjebb láthatod a hozzávalókat.

Hozzávalók:
3 közepes méretű burgonya
fél csomag porélesztő
fél bögre meleg tej
fél teáskanál cukor
1,5 bögre liszt
fél teáskanál só
olaj

Lapozz egyetés megmutatom hogyan kell elkészíteni ezt az isteni lepényt házilag!

hirdetes
A legfinomabb lepény a világon!

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és pürésítjük. Az élesztőt a tejbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A hideg burgonyapürét összedolgozzuk a liszttel és a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk.

A tésztát egy tálba tesszük, letakarjuk és egy órán keresztül hagyjuk állni. A tésztából kisebb darabokat vágunk és olajos kézzel lepényeket formázunk belőle. Forró olajban mind a két oldalát megsütjük. Fokhagymával és tejföllel a legfinomabb, de rakhatsz még rá sajtot is.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

óraátállítás

Óraátállítás 2013    Március 31-én kettőről három órára kell átállítani... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha