notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme a legfinomabb görögdinnye! Így válaszd ki!

hirdetes

Így tudod megállapítani melyik a legfinomabb görögdinnye!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan sokféle „technikát” alkalmaznak a dinnye vásárláskor, mások pedig szimplán a szerencsére bízzák. Természetesen egyik módszer se nevezhető 100%-os sikerűnek, de nem árt néhány kritériumra odafigyelni a görögdinnye kiválasztásakor. 

Íme a legfinomabb görögdinnye! Így válaszd ki!

Valójában az érett dinnye kiválasztása nem nehéz, csak tudni kell milyen jelekre figyeljünk oda. Azt sokan tudják, hogy a görögdinnye nagyrészt, pontosan 92%-ban, vízből áll, de kevesen tudják, hogy a szép érett vöröses gyümölcshúshoz a likopin nevű antioxidánsra van szükség. 

Egy segítőkész termelő elárulta az 5 fő tulajdonságot, amelyből megállapíthatjuk a dinnye állapotát.

 

Méret

Sokan esküsznek arra, hogy a nagyobb dinnyék az ízletesebbek. Ez részben igaz is, viszonyt óvatosnak kell lenni. A túl nagy dinnyék nem mindig olyan finomak a túl kicsik pedig hamar megromlanak. Érdemes az átlagos méretű gyümölcsöket vadászni. 

 

Fényesség

Ne ítéljünk a borító alapján! Attól, hogy kívülről szép ép és fényes, belülről még nem feltétlenül olyan érett a dinnye. Általában sokkal finomabbak azok a dinnyék, amik kívül kicsit kopottabbak. 

hirdetes

 

Kopogtatás

Egy újabb praktika, amit sokan használnak és többnyire nem csap be bennünket. A kopogtatás során a kongó hang az, amit hallani szeretnénk a punnyadt kásás dinnye ugyanis tompa hangot ad ki. 

 

A neme

hirdetes

A legtöbb gyümölcsnek van neme, amire érdemes odafigyelni. Ha édes, lédús dinnyét szeretnénk enni, akkor nőneműt válasszunk. A hímnemű példányok hosszúkásabbak, míg a nőstény kerekebb.

 

Sárga foltok

Amelyik dinnyén sok a kopásnyom és a sárga folt, az sokat állt a szántóföldön, tehát valószínűleg édesebb és érettebb, mint társai.

 

Hálózatos parásodás

A parásodott rész azt jelzi, hogy milyen sokáig és mennyiszer porozták a méhek a virágot. Minél több parás rész található rajta, annál többször porozták be a méhek és annál édesebb a görögdinnye.

 

A dinnye szára

Bár furcsán hangzik az a dinnye a jó, aminek száraz a szára mert azt jelzi, hogy elég időt töltött a dinnyeföldön. Ha a szára zöld marad, akkor túl korán szedték le. 

 

Ugye, így már sokkal könnyebb lesz kiválasztani a jó görögdinnyét! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Háztartás Konyha Természet

Lakberendezési szakszótár

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 72

Átlagos értékelés: 5.0