notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nagyszerű legénylakások, nem csak legényeknek lett kitalálva!

hirdetes

Nagyszerű legénylakások, nem csak legényeknek!

GE.

Itthon régóta ismerjük a studió lakások fogalmát. Ám, a bachelor, avagy legénylakás fogalmát még kevesen ismerik! Most megmutatjuk, mi a különbség a kettő között, és mi áll mellette és ellene, hogy legyen bachelor, avagy legénylakásunk!

legénylakás

Mi az a legénylakás?

Az agglegénylakás olyan lakás, amely egyetlen nyitott formátumú helyiségben tartalmaz nappalit, étkezőt, hálószobát és konyhasarkot; a fürdőszobák külön helyiségek az agglegénylakásban.

A legénylakások a legkisebb lakáslehetőségek közé tartoznak például az Egyesült Államokban, gyakran kisebbek, mint a stúdiók és az egy hálószobás lakások.

Ennek eredményeképpen a legénylakások leginkább egyszemélyes lakásokként használhatók. Egy másik személy, sőt, még egy kis háziállat is nagyon szűknek és kényelmetlenül érezheti az egységet.

Az agglegénylakások jellemzően az árspektrum alsó végén, a stúdió árkategória olcsóbb végén helyezkednek el. Az összes lakás árazása azonban a helyszín átlagos megélhetési költségeihez és a bérleti piachoz viszonyítva alakul.

Különbségek a stúdió és az agglegény apartmanok között

Az Egyesült Államokban nagyon felkapottak a legénylakások. Ám, az agglegénylakásokat gyakran egy kalap alá veszik a stúdiólakásokkal.

A stúdió és az agglegénylakások azonban sok alapvető jellemzőjükben megegyeznek, a méretük azonban jelentős különbség. A legénylakás lényegében egy kisebb stúdiólakás, amely 200-400 négyzetméteren belül helyezkedik el.

hirdetes

Másrészt a stúdió apartmanok jellemzően 500-600 négyzetláb körüliek. Röviden, minden agglegénylakás stúdió, de nem minden stúdió agglegénylakás!

Ezenkívül a stúdió apartmanok jellemzően gardróbszobákkal rendelkeznek, amelyek további tárolóhelyet kínálnak, ami az agglegénylakásokból hiányzik. Mindezek alapján, hacsak Ön és partnere nem szélsőséges minimalisták, nehezen fog elférni két személy egy legénylakásban.

Egy másik fontos különbség a stúdiók és az agglegénylakások között a konyha. A hatékonysági lakásokhoz hasonlóan sok legénylakás konyhája valójában konyhasarok.

A konyhasarok kisebb, és a készülékei kisebbek, mint egy normál konyhában találhatóak.

Ennek ellenére fontos, hogy a lakásvadászat során megértse a hasonló lakástípusok közötti különbségeket.

Így megalapozott döntést hozhat a kérdésben, és korán leszűkítheti az életképes lakáslehetőségek listáját.

Ha bármilyen más bérleti kifejezéssel kapcsolatban zavarban van, nézze meg bérleti szójegyzékünket, hogy tisztázza a legzavarosabb bérleti kifejezéseket is.

hirdetes

Az agglegénylakások előnyei és hátrányai


Az agglegénylakásban élésnek számos előnye, valamint néhány jelentős hátránya is van. Az igazi választás azon múlik, hogy mivel hajlandó együtt élni.

Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy az agglegénylakás a megfelelő megoldás-e számodra, akkor elengedhetetlen, hogy figyelembe vedd az életstílusodat és a preferenciáidat.

Egy kicsit levesszük a válladról a munkát azzal, hogy leegyszerűsítjük az agglegénylakás bérlésének előnyeit és hátrányait.

Az agglegénylakások előnyei

Bár a pénzmegtakarítás az egyik legjobb előnye az agglegénylakás bérlésének, ennél sokkal több is van. Íme, az agglegénylakás bérlésének előnyei.

Költséghatékonyság:

Az agglegénylakások jellemzően sokkal olcsóbbak, mint más lakások. Általában olcsóbbak, mint a normál méretű garzonlakások, valamint. Ezek nagyszerű lehetőségek a szigorú lakásköltségvetéssel rendelkező bérlők számára.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Udvar

Díszkerteken nemcsak szorosan a ház közvetlen közelében levő kertet értjük, hanem... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek