notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez hivatalosan is Magyarország legboldogabb települése!

hirdetes

Ez hivatalosan is Magyarország legboldogabb települése!

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ez a Komárom-Esztergom megyében található község olyan, mint egy valódi mesebeli falucska. Addig nem is olyan egyszerű elhinni, amíg nem látjuk a saját szemünkkel, de itt mindenki elégedett és jól érzi magát!

Ez hivatalosan is Magyarország legboldogabb települése!

(Fotó: Shutterstock)

Nemrég elnyerte a falu a Magyarországi Falumegújítási Díjat ezáltal 2020-ban képviseli majd hazánkat az Európai Falumegújítási Díj pályázatán. Az elmúlt 20 évben jelentős átalakuláson esett át Környe, rengeteg fejlesztéssel és (fel)újítással egybekötve. Egy kis városnézés során megtekinthetjük a faluközpontot, pontosabban az új faluközpontot. Az egyik legfőbb eleme a központnak a több mint 150 éves Római Katolikus Templom, mely még Ybl Miklós tervei alapján épült. 

 

Elsőként a polgármesteri hivatal és a művelődéi ház került felújításra, ennek köszönhetően pedig a község kulturális élete felvirágzott. Néhány segítőkész lakos el is árulta, hogy mennyire örülnek az új művelődési ház kínálta kulturális programoknak. Ezenkívül számos szabadtéri rendezvénynek is otthont ad Környe. 2013-ban megépült a Vackor Óvoda és Bölcsőde, ami középület kategóriában az Év Háza díjat is megnyerte, Komárom-Esztergom megyében. Az új óvodában minden csöppség modern csoportszobákban töltheti a mindennapjait, külön gyermekek igényeihez igazított berendezésekkel. 

hirdetes

 

A falu főterétől pár száz méterre található a Környei-tó, ami nemcsak gyönyörű, de remek lehetőséget kínál a gondtalan kikapcsolódáshoz. A faluközpontból néhány perc alatt könnyedén eljuthatunk a polgármesteri hivatalba, a művházhoz, az általános iskolához, illetve az óvodába és a posta és a kisbolt is könnyen megközelíthető. Néhány járókelővel szóba elegyedve hamar megmutatkozik, hogy tényleg mindenki elégedett és mindenki nagyon örül az újításoknak. Sokan kiemelték, hogy a fejlesztések óta a falu biztonságosabbá is vált.

 

Dicsérő szavak érték Beke László polgármester urat is, hiszen a falubeliek neki köszönhetik, hogy most ilyen jól mennek itt a dolgok. Sokan kiemelték, hogy szeretnék, ha továbbra is ő maradna a polgármester. Környén több mint 4700-en laknak és a falu legnagyobb része nagyon elégedett és boldog. Természetesen itt sem felhőtlen mindig minden, de nagyon összetartó a közösség és mindenki fontos célnak tartja a közös előre jutását, árulta el Beke László.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Utazás

Lakberendezési szakszótár

Drótkerítés

A drótkerítés a legolcsóbb kerítés eszköz, mellyel elkeríthetjük kertünket. Nem a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 5

Átlagos értékelés: 4.4