notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a hibákat ne kövesd el az otthoni vízvezetékeknél!

hirdetes

Hibák, amelyek tönkretehetik az otthonod vízvezetékeit

NA

Mi magunk jelenthetjük a legnagyobb veszélyt otthoni vízvezeték-rendszerünkre. Ha olyan dolgokat engedünk le a lefolyóban vagy húzunk le a WC-n, ami nem megfelelő, nagy károkat tudunk okozni. Olvasd el ezt a cikket a gyakori vízvezeték-hibák elkerülésére és az otthoni vízvezeték-rendszer károsodásának megelőzésére vonatkozó tanácsokért!

Vízvezeték hibák

Nedves törlőkendők lehúzása a WC-n

Kérdezz meg bármelyik vízvezeték-szerelőt, hogyan vélekedik az „nedves törlőkendőkről, és azt fogják mondani, hogy ezek az eldobható törlőkendők minden vízvezeték-szerelő rémálmai. Ne húzd le őket a WC-n! Teljes dugulást okozhatnak, amit nem olcsó mulatság megoldani.

Zsír öntése a lefolyóba

Forró serpenyőben zsíros, olaj főzés után a legrosszabb, amit a lefolyócsövekkel tehetsz, ha a zsírt vagy olajat a konyhai mosogató lefolyójába önti. Ahogy a zsír megszilárdul a hűvösebb csapvízben, megtapad a lefolyócsövek falán, és dugulás kezd kialakulni. Amikor ez megtörténik, a lefolyóvezetéket vízsugárral kell megtisztítani az eltömődés megszüntetéséhez – amit egy vízvezeték-szerelő tud csak megoldani. Ehelyett öntsd a sütőzsírt és az olajat egy befőttesüvegbe, és add le egy helyi benzinkútnál, ahol fogadják ezeket a használt olajokat. 

hirdetes

Nem megfelelő lefolyótisztító kiválasztása

Amikor eltömődött a lefolyó, a legtöbb lakástulajdonos első és leggyorsabb megoldása egy folyékony lefolyótisztító használata, amely feloldja az eltömődést.
Teljes lefolyódugulások esetén az emberek hajlamosak a lehető legerősebb savas folyékony lefolyótisztítót választani. Bizonyos helyzetekben ez valójában károkat okozhat: az agresszív lefolyótisztítók nem érintkezhetnek a lámpatestekkel, mert felsérthetik a porcelánt vagy a rozsdamentes acélt. Jobb megoldás a lefolyó kígyózása , vagy vízvezeték-szerelőt hívni. Ennek ellenére a lefolyótisztítók bizonyos esetekben működhetnek, ha megfelelően használják őket. De a tisztítani kívánt lefolyó típusának megfelelőt kell választani.
Konyhai dugulások esetén használjon olyan lefolyótisztítót, amely eltávolítja a lefolyóba kerülő zsírt és olajat.

hirdetes
Fürdőszobákban használjunk szappanhabhoz és hajhoz készült terméket, amely általában megtalálható az ilyen típusú lefolyókban. Ügyelj arra is, hogy a legtöbb vegyszeres tisztítószernek némi áramlásra van szüksége, hogy a savas oldat elérje az eltömődést. Bizonyos esetekben szükség van a blokk mechanikus tisztítására egy dugattyúval vagy vízvezeték-csiga (kígyó) segítségével, hogy a vegyszerek hatékonyan áthaladhassanak a csatornavezetéken, és megtapadjanak az eltömődésen.
Mindig tartsd be a biztonsági óvintézkedéseket lefolyótisztító vegyszerek használatakor – a maró hatású tisztítószerek veszélyesek lehetnek. A termék használata előtt figyelmesen olvasd el a címkén található utasításokat, és kerüljük a bőrrel, szemmel vagy ruházattal való érintkezést.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti munka

Minden olyan munka, melyet a kertünkben, udvarunkon végzünk. Növényekkel, virágokkal, a... Tovább

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Tovább a lexikonra
Fürdőszoba Konyha