notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk 2018 lakberendezési trendjeit!

hirdetes

Ideje fejest ugrani 2018 lakberendezési trendjeibe

LK

Az ünnepek utáni csend lehetőséget biztosít átnézni mindazt, amit az új esztendő tartogat számunkra stílusok és trendek terén. Úgy tűnik, hogy nagy változások állnak előttünk, és nem csak új látványvilágokat köszönhetünk 2018-ban, de visszatér néhány régi irányzat is, amiket sokan szívesen látnak majd. Ha készen állsz belevetni magad az idei év legjobb lakberendezési trendjeibe, akkor íme néhány profi vélemény mindarról, amire idén számíthatunk!

Bemutatjuk 2018 lakberendezési trendjeit!

Merész színek

2018 nem a semleges árnyalatok éve lesz. A dolgok egy sokkal merészebb irányba mozognak. A piros, erős kék színek és élénk zöldek mind főbb szerepeket kapnak majd. Az emberek egyszerűen kezdik megunni a semleges összeállításokat. Vonatkozik mindez a mintákra is.

Habár a semleges színeket nem érdemes teljesen kiiktatni otthonod designjából, 2018-ban sokkal inkább háttérbe szorulnak majd a vakmerőbb látványvilágnak köszönhetően. A merészebb színeket használhatod egy nagy bútoron, vagy több kisebb kiegészítőn is. Ha nem szeretnél túlzásokba esni, vagy csak apránként tervezed bevezetni őket otthonodba, akkor kezdd egy-egy díszpárnával vagy szőnyeggel.

Régies kiegészítők

Egyszerűen van valami művészi abban, ahogy az emberek régi, talált dolgokat helyeznek egymás mellé otthonukban, személyessé és leírhatatlanul hangulatossá varázsolva azokat. Az online „cserebere” csoportokban és licitáló webhelyeken számos egyedi kincsre találhatsz, amikkel kiegészítheted otthonod látványvilágát.

A design nem szabad, hogy unalmas legyen. A régies kiegészítők trendje pont azért olyan érdekes, mert lehetővé teszi, hogy különlegesebbé tégy vele egy-egy helységet (például egy kiemelt fókuszpont formájában). Ajánlott mindenek előtt utánanézni, hogy mely időszak látványvilága tetszik a legjobban, hogy egységes stíluselemeket válogathass össze magadnak.

hirdetes
Bemutatjuk 2018 lakberendezési trendjeit!

Sötét és kevert felületek

A sárgaréz idén sok helyen lecseréli majd a mindenütt jelenlévő rózsaaranyat. Egyre többen kacsintgatnak a fémes felületek irányába, legyen szó a konyhai bútorok fogantyúiról, a fürdőszobai csapról, vagy akár a lámpákról. A réz, a sárgaréz, a bronz, az arany és a fekete nikkel mind jól mutatnak egymással.

Ha szeretnél fémes felületeket elhelyezni egy helységben, akkor mindig válassz egy fő anyagot a szobához, a többit pedig csak kiegészítőként alkalmazd.

Széles fadeszkák

A szélesebb fadeszkák egyre nagyobb népszerűségre tettek szert az utóbbi időben, sok otthonból kiszorítva ezzel a hagyományos szélességű darabokat. A 25 centi széles deszkák már klasszikusaknak számítanak. A széles deszkák egy régiesebb látvány visszatérését jelentik.

hirdetes

Az ilyen kiterjedésű deszkák nem csak a régies, hanem az ipari látványvilág megteremtéséhez is remekül alkalmazhatók. Olyan történelmi hangulattal és bájjal ruházzák fel a szobát, amiket a tömegesen gyártott építőelemek nem igazán képesek átadni. Habár színük általában semleges, ettől függetlenül látványos részeit képezhetik a szobáknak.

Személyre szabott helységek

A közeljövőben sok otthon látványvilágát diktálják majd a tulajdonosok érzései és vágyai. Az emberek többé nem azért alakítják majd ki szépre otthonukat, mert le akarják nyűgözni vele vendégeiket. Nem olyan közönséges látványra vágynak, amik a lakberendező magazinok minden második oldaláról visszatekint rájuk.

Az emberek olyan helyen szeretnének élni, amire igazán otthonukként tekinthetnek. Ez adja majd a legtöbb döntés alapját. Egyesek nyugodt, mások felpezsdítő, professzionális, vagy éppen intim körülmények között érzik jól magukat. A döntés a te kezedben van.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Párnafa

Nem egy olcsó mulatság egy szép, jó minőségű teraszburkolat, ezért jogosan várhatjuk el,... Tovább

Pizzasütő kemence

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, tűzrakóhely-típus.... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció DIY Festés Fürdőszoba Kiegészítők Lakásbemutatók Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek Stílusok Színes ötletek