notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mutasd a lakásod, megmondom milyen személyiségű ember vagy!

hirdetes

A lakásod a személyiségedről árulkodik

Király Réka

Több száz, ha nem több ezer paraméter az, amely meghatározza a lakásunk stílusát – és egyben elárulja a saját személyiségünket is. Te melyik stílusnak hódolsz? Minimalista, klasszikus, vagy netán a skandináv lakberendezésnek? Egy igazán jó lakberendező, első pillantásra képes elmondani egy berendezett kuckó alapján, hogy milyen személyiségjegyek jellemezhetik a tulajdonosát. 

Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
Tudattalanul is, de saját érzelmeink azok, melyek alapján színt választunk a hálóba, vagy festéket veszünk a gyerekszobába. Apró dolgok ezek, melyek alakítják életünket és nem is tudunk róla hogyan s miként hatnak ránk. Egyszerűen csak érezzük, hogy „ez jó nekem”, „ez illik hozzám..”. 
 
Most nézz körül a saját szobádban, nézd meg mi mindennel rendezted be – s ezek a tárgyak valóban téged tükröznek-e. Azt gondolom, nem fogsz csalódni, hacsak nem ajándéktárgyak tömkelegével vagy berendezkedve. A minőségi design az, amely egy igényes, céltudatos tulajdonosról árulkodik, a kissé bohókás, kreatívabb belső pedig hasonló tulajdonost sejtet, aki kíváncsi, felfedező típus.
 
Biztosan ismered a mondást: „Mindenütt jó, de a legjobb otthon!” – nos, nem hiába van ez így. A saját lakásod, és a saját személyiséged összhangja az, amely ezt mondatja veled. A következőkben megpróbáljuk összefoglalni nektek a leggyakoribb személyiség típusokat és hozzá tartozó lakberendezési stílusokat. 
 
Lapozz a stílusokért!
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
A közhiedelemmel ellentétben a minimalista sítlusban berendezett lakás is rengeteg tervezést igényel. A tulajdonosa jóval előre tervez, akár hetekkel, hónapokkal előre tudni akarja, tudja, hogy milyen tárgyat- hová és hogyan helyezzen. A minimalista design egy merész, ugynakkor felületes hozzáállásról árulkodik. 
 
Íme, öt tulajdonság, amely leírja ezt a stílusjegyet: maximalista, módszeres, hatékony, határozott, és befelé forduló. 
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
Ennek a stílusnak az esztétikai és tervezési értékei közel megegyezőek a minimalista stílussal, ugyanakkor egy teljesen más szemszögből megközelítve azt. Jellemzői a kényelem, melegség „otthonos” érzés. Tulajdonosának fontos a kulturális élet, a barátok dicsérő szavai – a gyakorlatban pedig fontos a kényelem, a szórakoztatás. 
 
A skandináv lakberendezés öt tulajdonsága: barátságos, társadalmi, kulturális, csajos, elegáns.
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
A Pop Art stílusjegyre jellemző a merészség, a túlzott stílusosság, és elegancia. Színekben és anyag használatban változatos, és elrugaszkodott. A berendezések, bútorok és a többi lakberendezési elem is, mintha a tulajdonos egy-egy jelentős pillanatról árulkodnának. Gyakran ez a stílus kissé szembe megy a társadalmi normákkal, a merészsége olykor túlzásokba esik.
 
Az öt szó pedig: összetett, titokzatos, különböző, elegáns, friss. 
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
A Shabby Chic belsőt első pillantásra az elegancia jellemzi leginkább. A lakója mindenképp pozitív, boldog, barátságos ember. Az optimista hozzáállását megpróbálja átadni másoknak is. A stílusra jellemző, hogy tágas, szellős elrendezésű, színes belsőépítészeti elemekkel tűzdelt. Tulajdonosa ritkán vásárol új bútorokat, ugyanakkor kreativitását sokszor átviszi a berendezési tárgyakba – olykor magának készít egyet-egyet.
 
Öt fő jellemzője az egyénnek: karizmatikus, társasági, művészi, friss, és szellemes természetű. 
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
Az úgynevezett „Vintage” szó – itthon többnyire „vintázs”-ként kezd köztudatba kerülni. A stílust összetettség, egyediség jellemzi. Minden esetben tükrözi, hogy a lakója figyelemre méltó. 
Nyilvánvaló, hogy különböző motívumok azok, melyek megihletnek egy ilyen stílust. Mégis, ezek közül a leggyakoribbak a bőröndök, a brit zászló, régi történelmi térképek, dematerializált üvegek vagy csónakok. 
 
Tulajdonoságnak öt legfontosabb jellemzője: rendkívül összetett, határozott, motivált, egyértelműségre törekvő, maximalista. 
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
Fő alapja a természetes fényre épül, és ki is használja ezt. A stílust sokkal szigorúbb elvek jellemzik, mint a korábban bemutatottakat. A vonalvezetése pontos, kimért. Stílusában mégis egyszerű, letisztult, kellemes hangulatú. A japán építészeti stílus az egyik legkorlátozóbb belsőépítészeti stílus, óhatatlanul követi a japán kultúrát, nem fogadja el a kompromisszumokat. 
 
A lakójának jellemzői: egyszerű, pozitív, szervezett, energikus, higgadt.
Lakberendezési stílusok, melyek a személyiségedről árulkodnak
A klasszikus belsőépítészeti nem kell bemutatni. A stílus az időtlen szépségről szól. Lakója tiszteletben tartja a stílusjegyeket, érdeklődő a kultúra, a politika és történelem iránt. Lakójának élete egy íratlan könyv is lehetne, mert személyiségét nem befolyásolják szabályok. 
 
Az öt szó a tulajdonosára pedig: nemes, bájos, egyenes, mégis merev és korlátlan. 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szódabikarbóna

A nátrium-hidrogénkarbonát (nátrium-bikarbóna, régiesen kettedszénsavas szikeny vagy köznapi... Tovább

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Stílusok