notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakberendezés másodkézből- találd meg a stílusod!

hirdetes

Lakberendezés másodkézből- találd meg a stílusod!

Az otthonunkban bennünket körülvevő stílus alapvetően határozza meg hangulatunkat. Ez az a környezet ugyanis, ami intim szféránk részét képezi, ezért korántsem mindegy, hogy az mennyire személyre szabott, és magunkénak érezzük-e stílusát. De vajon mennyiben múlik a pénzen az, hogy valóban ízlésünknek megfelelő darabokkal rendezzük be a tereket? Fontosabb az anyagiaknál az ízlés? Milyen módon spórolhatunk a lakberendezésen úgy, hogy a minőséget nem áldoznánk fel a megfizethetőség oltárán? Cikkünkben ilyen kérdéseknek igyekszünk utánajárni. 

Lakberendezés másodkézből- találd meg a stílusod!

Bútorok változatos stílusban 

Ha a lakberendezés kérdése kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a bútorokra asszociálunk. Ezek már csak azért is figyelmet érdemelnek, mert igen nagy felületet foglalnak el és így azonnal magukra vonják a figyelmet. A maxapro.hu információi szerint minden korábbinál többen döntenek a másodkézből beszerzett bútorok mellett, hiszen kifejezetten kedvező ajánlatokat lehet kifogni. Gyakran előfordul, hogy az eladók helyhiány, költözés miatt szeretnék értékesíteni bútoraikat, így azok kifogástalan állapotban állnak rendelkezésre. Célszerű szűrni az apróhirdetések között lakóhely szerint, hiszen bútorok esetében a postázás kevésbé oldható meg, és a személyes átvétel kerül fókuszba. 

Retro és modern

Ahányan vagyunk, annyiféle elképzeléssel rendelkezünk az ideális lakberendezési stílusról. A legtöbben a klasszikus színeket, a semleges árnyalatokat és a jól kombinálható bútorokat részesítik előnyben. Tény pedig, hogy néha érdemes elrugaszkodni a megszokottól és nyitni az újdonságok irányába. Ez nem kell, hogy feltétlen a modern vagy a minimalista stílust jelentse, sokkal inkább az önkifejezésen van a hangsúly. A lakberendezés, csakúgy, mint például az öltözködés, a stílusteremtés és az önkifejezés fontos eszköze. Miért ne képviselné otthonod is azt a stílust, amelyet a mindennapokban személyiségeddel, gondolataiddal közvetíteni kívánsz?

hirdetes

Meglepően jó árak 

A designer bútorok gyakran csillagászati összegekbe kerülnek. Jó hír azonban, hogy nincs szükséged ilyenekre ahhoz, hogy minden ízében egyedi és igényes tereket alkoss. Apróhirdetések útján, másodkézből stílusos bútorokhoz, lakás kiegészítőkhöz juthatsz hozzá. Nem csak bútorok érhetőek el ilyen módon, hanem dekorációs elemek, dísztárgyak, szőnyegek, lakástextíliák is. Néha meglepően jó ajánlatokkal találkozhatunk, hiszen sokak számára a mihamarabbi értékesítés fontosabb, mint az, hogy a lehető legmagasabb áron tegyék ezt meg. 

Ízlés és stílus 

Az ízlésesség és a stílusérzék soha nem pénzkérdés. Persze megbízhatunk a lakberendezéssel menő lakberendező céget, és sok százezerért valószínűleg igényes belső tereket kaphatunk. Tény azonban, hogy a legtöbben erre nem tudnak, vagy egyszerűen nem szeretnének pénzt áldozni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a stílusérzék ugyan kiemelt jelentőséggel bír, de nem mindegy az sem, mennyi inspirációt gyűjtünk be a bennünket körülvevő környezetből. Az olyan weboldalakon, mint a Pinterest, remek ötleteket találhatunk lakberendezéshez, stílusteremtéshez. 

hirdetes

Egyedi megoldások akár saját kézzel 

Ne menj el a kreatív megoldások mellett sem. Gondoltál már arra, hogy magad készíts dekorációt? Egy ragasztó pisztoly csodákra képes, és segítségével, valamint a megfelelő alapanyagokkal igényes szezonális, vagy állandó dekorációval gazdagíthatod otthonod. Ne feledd, a másodkézből beszerzett dekorációkkal, bútorokkal és textíliákkal a fenntartható fejlődés érdekében is tehetsz, hiszen csökkentheted a keletkezett szemétmennyiséget, és új életet adhatsz a már használt holmiknak. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra