notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a legnépszerűbb lakásfelújítási trendek 2023-ban, amik nagyban befolyásolva vannak különféle tényezők által: nézd meg te is, mi lesz idén trendi a lakásfelújítás témában!

hirdetes

Ezek a legnagyobb lakásfelújítási trendek a szakértők szerint 2023-ban

NA

Az egyik legkifizetődőbb része egy otthon birtoklásának, hogy változtatásokat hajthatunk végre annak érdekében, hogy valóban úgy érezzük, ez a saját otthonunk. Legyen szó fürdőszoba átalakításról, kerítés felszereléséről vagy víz- vagy légtechnikai rendszerek korszerűsítéséről, a felújítás nagy hatással lehet arra, hogyan élünk otthon, és a lakásfelújítási trendek az elkövetkező években is befolyásolhatják a lakberendezést.

Lakásfelújítás 2023-ban

Lakásfelújítási trendek 2023-ban

2023-ba lépve a szakértők egyetértettek abban, hogy néhány dolog befolyásolja a felújítási trendeket idén. Például a világjárvány megváltoztatta az emberek munkavégzését és otthoni időtöltését, és várhatóan ezek a változások tükröződni fognak azokban a felújításokban, amelyeket a lakástulajdonosok prioritásként kezelnek az újévben. Az anyagköltségek növekedésével és az egekig magasodó lakáspiaci árakkal párosulva a szakértők azt jósolják, hogy az otthon kényelmének és funkcionalitásának növelését célzó felújítások jelentősek lesznek. Mallory Micetich, az Angi otthoni szakértője, azt mondja, hogy 2023-ban az „opcionális projektek” nem lesznek prioritások a lakástulajdonosok számára. 

„Mivel az infláció továbbra is emelkedik, a legtöbb ember nem fog rohanni a teljesen opcionális projektek megvalósításával. A lakástulajdonosok nagyobb valószínűséggel összpontosítanak olyan projektekre, mint például egy törött kerítés vagy a csőtörés javítására” – mondja Micetich. 

Ha figyelembe vesszük ezeket a bonyolult tényezőket, mire számíthatunk, ha az új év lakásfelújítási trendjeiről van szó? Íme a legnépszerűbb lakásfelújítási trendek, amely a szakértők szerint 2023-ban aratni fognak. 

hirdetes

Home office, azaz otthoni irodák 

Mivel egyre többen dolgoznak rendszeresen otthonról, a szakértők arra számítanak, hogy 2023-ban az otthoni irodai felújítások nagy volumenűek lesznek. "Ebbe beletartozhat bármi, az otthoni irodahelyiség építésétől a meglévő munkaterület egyszerűbb felújításáig, hogy kényelmesebbé és funkcionálisabbá tegyék azt, ” – mondja Nathan Singh, a Greater Property Group vezérigazgatója és ügyvezető partnere. Sok esély van arra, hogy az emberek a garázsok átalakítására vagy otthoni irodahelyiséggé alakítására fognak több pénzt költeni. 

Kültéri pihenőhelyek építése

hirdetes

Mivel több időt töltünk otthon, a lakástulajdonosok igyekeznek maximalizálni az élhető teret, ahol csak lehetséges, beleértve a szabadban is. Főleg, ha tavasszal kezd felmelegedni az idő, a szakértők szerint várhatóan a felújítások kiköltöznek a szabadba. Singh azt jósolja, hogy 2023-ban az olyan projektek, mint a teraszok, erkélyek és kertek, mind népszerűek lesznek, mivel a lakástulajdonosok kényelmes és funkcionális kültéri lakótereket kívánnak kialakítani.

Energiahatékonyság 2023-ban

2023-ban az energiahatékonyság lesz a legfontosabb a lakástulajdonosok körében, mivel igyekeznek csökkenteni az energiaköltségeket és környezetbarátabbá tenni otthonaikat. 
Glenn Weisman, regisztrált lakossági légrendszer-tervező technikus (RASDT) és a Top Hat Home Comfort Services értékesítési vezetője azt jósolja, hogy az intelligens klíma-és fűtőrendszerek bevezetése egy másik módja annak, hogy a lakástulajdonosok energiahatékonyabbá tudják tenni otthonaikat 2023-ban. A szigetelés, a napelemes energia alkalmazása és az energiahatékony készülékek vagy alacsony öblítésű WC-k telepítése mind sokkal népszerűbb felújítási trendek lesznek" - mondja Weisman.

Fürdőszoba és konyha korszerűsítése

A konyhák és a fürdőszobák az otthon nagy igénybevételű területei, és mivel egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a 2023-ban várható praktikus és funkcionális felújításokra, ezek a helyek sok lakástulajdonos számára prioritást élveznek majd, mondja Singh. Várhatóan olyan projektek kerülnek a középpontba 2023-ban, mint a szekrények frissítése, a munkalapok kicserélése, a világítótestek felszerelése, a csaptelepek és a régi készülékek cseréje. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában