notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a legnépszerűbb lakásfelújítási trendek 2023-ban, amik nagyban befolyásolva vannak különféle tényezők által: nézd meg te is, mi lesz idén trendi a lakásfelújítás témában!

hirdetes

Ezek a legnagyobb lakásfelújítási trendek a szakértők szerint 2023-ban

NA

Az egyik legkifizetődőbb része egy otthon birtoklásának, hogy változtatásokat hajthatunk végre annak érdekében, hogy valóban úgy érezzük, ez a saját otthonunk. Legyen szó fürdőszoba átalakításról, kerítés felszereléséről vagy víz- vagy légtechnikai rendszerek korszerűsítéséről, a felújítás nagy hatással lehet arra, hogyan élünk otthon, és a lakásfelújítási trendek az elkövetkező években is befolyásolhatják a lakberendezést.

Lakásfelújítás 2023-ban

Lakásfelújítási trendek 2023-ban

2023-ba lépve a szakértők egyetértettek abban, hogy néhány dolog befolyásolja a felújítási trendeket idén. Például a világjárvány megváltoztatta az emberek munkavégzését és otthoni időtöltését, és várhatóan ezek a változások tükröződni fognak azokban a felújításokban, amelyeket a lakástulajdonosok prioritásként kezelnek az újévben. Az anyagköltségek növekedésével és az egekig magasodó lakáspiaci árakkal párosulva a szakértők azt jósolják, hogy az otthon kényelmének és funkcionalitásának növelését célzó felújítások jelentősek lesznek. Mallory Micetich, az Angi otthoni szakértője, azt mondja, hogy 2023-ban az „opcionális projektek” nem lesznek prioritások a lakástulajdonosok számára. 

„Mivel az infláció továbbra is emelkedik, a legtöbb ember nem fog rohanni a teljesen opcionális projektek megvalósításával. A lakástulajdonosok nagyobb valószínűséggel összpontosítanak olyan projektekre, mint például egy törött kerítés vagy a csőtörés javítására” – mondja Micetich. 

Ha figyelembe vesszük ezeket a bonyolult tényezőket, mire számíthatunk, ha az új év lakásfelújítási trendjeiről van szó? Íme a legnépszerűbb lakásfelújítási trendek, amely a szakértők szerint 2023-ban aratni fognak. 

hirdetes

Home office, azaz otthoni irodák 

Mivel egyre többen dolgoznak rendszeresen otthonról, a szakértők arra számítanak, hogy 2023-ban az otthoni irodai felújítások nagy volumenűek lesznek. "Ebbe beletartozhat bármi, az otthoni irodahelyiség építésétől a meglévő munkaterület egyszerűbb felújításáig, hogy kényelmesebbé és funkcionálisabbá tegyék azt, ” – mondja Nathan Singh, a Greater Property Group vezérigazgatója és ügyvezető partnere. Sok esély van arra, hogy az emberek a garázsok átalakítására vagy otthoni irodahelyiséggé alakítására fognak több pénzt költeni. 

Kültéri pihenőhelyek építése

hirdetes

Mivel több időt töltünk otthon, a lakástulajdonosok igyekeznek maximalizálni az élhető teret, ahol csak lehetséges, beleértve a szabadban is. Főleg, ha tavasszal kezd felmelegedni az idő, a szakértők szerint várhatóan a felújítások kiköltöznek a szabadba. Singh azt jósolja, hogy 2023-ban az olyan projektek, mint a teraszok, erkélyek és kertek, mind népszerűek lesznek, mivel a lakástulajdonosok kényelmes és funkcionális kültéri lakótereket kívánnak kialakítani.

Energiahatékonyság 2023-ban

2023-ban az energiahatékonyság lesz a legfontosabb a lakástulajdonosok körében, mivel igyekeznek csökkenteni az energiaköltségeket és környezetbarátabbá tenni otthonaikat. 
Glenn Weisman, regisztrált lakossági légrendszer-tervező technikus (RASDT) és a Top Hat Home Comfort Services értékesítési vezetője azt jósolja, hogy az intelligens klíma-és fűtőrendszerek bevezetése egy másik módja annak, hogy a lakástulajdonosok energiahatékonyabbá tudják tenni otthonaikat 2023-ban. A szigetelés, a napelemes energia alkalmazása és az energiahatékony készülékek vagy alacsony öblítésű WC-k telepítése mind sokkal népszerűbb felújítási trendek lesznek" - mondja Weisman.

Fürdőszoba és konyha korszerűsítése

A konyhák és a fürdőszobák az otthon nagy igénybevételű területei, és mivel egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a 2023-ban várható praktikus és funkcionális felújításokra, ezek a helyek sok lakástulajdonos számára prioritást élveznek majd, mondja Singh. Várhatóan olyan projektek kerülnek a középpontba 2023-ban, mint a szekrények frissítése, a munkalapok kicserélése, a világítótestek felszerelése, a csaptelepek és a régi készülékek cseréje. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás