notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakásfelújítás: Ezt az 5 dolgot mindenképp mérlegeld

hirdetes

5 dolog, amit lakásfelújítás során gondolj át

SzSz

Ha lakásfelújításba kezdünk, vannak dolgok, amiket érdemes átgondolni, mielőtt belevágunk. Ezzekkel nem csak költségeinket, de időt is spórolhatunk!

Lakásfelújítás: 5 dolog, amit mérlegeljünk

Padló csere 

Az egyik ilyen pont, hogy a járólapok, parketták állapotát mindenképp mérjük fel. Lehetőleg kérjük szakember véleményét, de olyan szakembert válasszunk, akiben megbízunk, hiszen ne a lehúzás legyen a cél. A járólapokat nem feltétlenül szükséges minden esetben kicserélni, lehetséges, hogy elegendő egy alapos csiszolás, lakkozás, ápolás, és szinte olyan lesz, mint az új! Ez leginkább a parkettára és a csempékre érvényes. Mérlegeljünk mindenképp, mivel lehet, hogy akár több százezret spórolhatunk ezzel! 

Persze, ha padlófűtést is beszereltetünk ez a pont lényegében érvényét vesztheti. 

Parketta vs. Járólap 

Az első pont kiegészítéseként ez is sok mérlegelést igényel. Gondoljuk csak át: a parketta sokkal igényesebb, és több odafigyelést igényel, még a járólapot igen könnyedén megtisztíthatjuk és karbantartható. Megjegyzésként pedig ma már kaphatunk olyan járólapot, csempét, amelynek parketta mintázata van. Így akár kettőt egy csapásra megoldhatunk. 

hirdetes

Fűtésrendszer

hirdetes

Nagyon fontos pont. Érdemes előre gondolkodnunk, és nem a lehető legolcsóbb kivitelezést szem előtt tartani. Mi az, ami számunkra hosszú távon is megéri? Egy lakótelepi lakás felújítása során például sokkal jobban járunk, ha egyedi mérőórás fűtőrendszert alakítunk ki. Ezzel sokat spórolhatunk, na meg persze, akkor fűtünk be otthon, amikor szeretnénk. A fűtésrendszer kialakítása során figyeljünk kényelmi szempontjainkra, illetve természetesen a legfontosabb, hogy olyan szakembert hívjunk, aki szakszerűen alakítja át az otthoni rendszert. 

Klíma 

Ha már fűtés, a hűtés is fontos szempont. Lakásfelújítás során érdemes a klímaszerelést is elvégeztetni, hiszen így a klímaszerelők is sokkal előreláthatóbban tudják felszerelni a klímát. Emellett nem lesz arra gondunk, hogy a klíma szerelése közben bármi koszos lesz a lakásban. Bár a BudaKlíma csapata minden esetben odafigyel a klímaszerelés során a takarításra is, így ettől nem kell aggódni! Csapatuk nem csak profi, de igen kedvezményes áron, extra garanciával szerelik fel otthonra új klímánkat. Kérd szemlyére szabott ajánlataikat ide kattintva: klímaszerelés

Nyílászárók 

Az ajtók és ablakok cseréje szintén lényeges része a lakásfelújításnak. Az ablakok nem megfelelő szigetelése, rendkívül sokat ronthat az otthoni hőmérséklet szabályozásában. Télen könnyen megfázhatunk, nem megfelelő szigetelésű ablaknál, még nyáron a meleggel kell küzdenünk. Emellett a lakás sokkal könnyebben párásodhat is, amely pedig a penészért felelős. Lakásfelújítás során minden ablakot és az ajtókat is vizsgáltassuk meg szakemberrel. Ha pedig szükséges cseréltessük ki őket, hogy a későbbiekben ne legyen rá gondunk. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Tovább a lexikonra