notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakásfelújítás során mit ellenőriztessünk? Ezeket mindenképp!

hirdetes

Dolgok, amelyeket mindenképp érdemes ellenőriztetni lakásfelújításkor

SzSz

A lakasfelújítás idegtépő lehet, különösen, ha a végén derül ki, hogy valami nincs a helyén. Éppen ezért fontos észnél lenni, és már előre ellenőrizetni mindent!

Lakásfelújítás során mit ellenőriztessünk? Ezeket mindenképp!

Fűtési rendszer 

A lakásban vannak olyan sarkallatos pontok, amelyeket egyszerűen elengedhetetlen, hogy ne nézessünk át szakemberrel, ha nem szeretnénk felesleges köröket futni. A lakásfelújítás során amúgy is rendetlenség van, nincs még mindenünk a helyén, így bizonyos dolgokat, ahogyan a fűtési rendszert is sokkal egyszerűbb ellenőrizetni. Nagyon fontos, hogy ne csak a gázkazánt, cirkót, vagy kályhát nézessük át, hanem az radiátorokat, a kéményt (ha van), és az összes gázcsövet. Így elkerülhetünk egy esetleges szivárgási problémát is és ha hibát észlelünk nem kell kétszer szétverni a lakást sem. Hívjunk mindenképp hozzáértő szakembert, hogy megbizonyosodjunk a fűtési rendszer valóban megfelelően működik-e?!

hirdetes

Vízvezetékek 

A vízvezetékek nagyon könnyen elöreghetnek, vagy éppen bevízkövesedhetnek, esetleg nagyobb dugulással is számolhatunk, különösen öreg házak esetén. Lakásfelújítás során a csapok, a kád vagy a zuhanyzó környékén, a lefolyóval együtt nézessük át a rendszert. Ha szükséges egy alaposabb karbantartás, akkor ne spóroljunk vele, hiszen később rengeteg pénzt megtakaríthatunk ezek ellenőrzésével. 

hirdetes

Elektromosság 

Az elektronika ma már elengedhetetlen szinte minden háztartásból, éppen ezért fontos, hogy villanyszerelő szakember segítségét egyaránt kérjük lakásfelújítás esetén. Nézessük meg a biztosítékot és az összes olyan kapcsoló rendszert, amely közvetlen elektromos áramot kap. Egy apró hiba is okozhat nagy bajt, így ezzel se spóroljunk. Továbbá, ha már felújítjuk a lakást és vannak konkrét elképezléseink a berendezéssel kapcsolatban a szétvert falakon belül még egyszerűbb módosítani az elektromos vezetékek helyét. 

Előcsövezés

Mire is jó az előcsövezés? A lakásfelújítás során ez is sarkallatos pont lehet, mind az elektronika, mind a vízrendszer szempontjából, de főként a klímaberendezések miatt lényeges. Az előcsövezést érdemes klímaszerelő szakemberre bíznunk, aki segít meghatározni a későbbieknek felszerelt klíma helyét és tudja pontosan, mit hová kell majd elhelyezni a lakáson belül. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Tovább a lexikonra