notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakásbemutató: gyönyörű rönkház, melyben a rusztikus elemek és a modern stílusjegy néhány vonala is megjelenik

hirdetes

Lakásbemutató: Rönkház, amely a rusztikus stílust ötvözi a modernnel

CsN

A rönkházak barátságos, otthonos és meleg megjelenésükkel gyakran érdemlik ki az álomotthon elnevezést. Így van ez ebben az esetben is, amelyet még csak fokoz a stílusok tökéletes ötvözése! Járj körbe velünk ebben a gyönyörűségben, és álmodozz! :)

Rönkház rusztikus stílusban modern jegyekkel

A rönkházak alapvetően nagyon karakterisztikus megjelenésűek, szinte semmi sem fogható ahhoz a hangulathoz, amelyet a csupasz, meleg árnyalatú fa és a gömbölyded formák adnak.

Tovább fokozza az otthon érzetét az is, hogy ezeknek a házaknak többnyire a belső tere is fából készült, így a felkapcsolt lámpák fénye az udvarra egészen otthonos, meleg színt vet.

hirdetes

Az eredetileg Svédországban, Finnországban és Oroszországban kialakult építészeti technika mára már meghódította az egész világot, és az új módszerekkel már a kezdeti nehézségeket is kiküszöbölték, így mindenki számára elérhető, és jó választás lehet egy ilyen otthon.

Na de nézzünk körül a házban…

 

A nappali

Az már kívülről is látszott, hogy az otthon egy hatalmas, tágas alsó szintből áll, amelyen óriási méretű ablakok biztosítják a jó fényviszonyokat. Belépve a házba nem okoz minket csalódás: a nappali falait szerencsére burkolatlanul hagyták, így a csupasz, meleg árnyalatú fa itt is érvényesül.

 

Sokkal érdekesebb azonban a berendezés. A harmónia szinte tökéletes, de ha jobban megnézed a bútorokat, egy nagyon különleges összeállítást láthatsz, hiszen a rusztikus stílusú anyag- és színhasználat mellett a bútorok abszolút inkább a modern stílust képviselik! Az érdekes az, hogy a berendezés mégsem hat visszásan: a stílusok vegyítését úgy sikerült megoldaniuk a tervezőknek, hogy az tökéletes összképet mutasson.

Rönkház rusztikus stílusban modern jegyekkel

Az ilyen robosztus, hatalmas belmagasságú épületeknél szokásos elrendezést láthatunk az alsó szinten, ugyanis a nappali, az étkező és a konyha is egy térben található. Nem is csoda, hiszen a kisebb alapterületű helyiségek ilyen belmagasság és anyaghasználat mellett nagyon szűkösnek, sötétnek hatnának. Térelválasztásként pedig ott a hatalmas kandalló, amely mögött szépen elszeparálva található az étkező.

A modern bútorok itt is megjelennek, és természetesen egy csodálatos kandalló is helyet kapott az épületben. Külön kiemelném, hogy a hideg, szürke kőkandalló és a bútorok hűvös színei milyen szépen ellensúlyozzák a fa természetes meleg árnyalatát – vagy éppen fordítva?

 

 

A konyha

A konyhasziget, ahogy azt már fentebb említettem, szintén az alsó szinten kapott helyet egybe nyitva a nappalival.

Itt még inkább érvényesül a modern stílus: A bútorok hideg árnyalatai, a fém használata és a letisztult, egyenes formák kontrasztban a rönkökkel talán első ránézésre visszásnak hat, mégis valahogy úgy egyben van a lakás.

 

 

A hálószoba

A tetőtérben található hálószoba már egy egészen más hangulatot mutat. Nekem személy szerint ez a kedvencem: itt eltűnnek a radikális stílusjegyek, és helyette egy modern berendezésű, mégis otthonos, meleg árnyalatokkal játszó szobát kapunk.

 

Rönkház rusztikus stílusban modern jegyekkel

Fürdőszoba

A fürdőszobába lépve pedig visszakapjuk a rönkházak klasszikus megjelenését. A kád formája, a bútorok és az anyaghasználat is mind a rusztikus stílus jegyeiben készültek, és az összhang tökéletes.. Nem is beszélve a kilátásról!

 

 

Tetőtéri nappali

A rönkház tetőterében egy második nappalit is találhatunk, amely valamivel mintha otthonosabb, élhetőbb képet mutatna mint lenti társa. Itt semmiféle extrával nem találkozunk. A kényelmes kanapé tökéletesen illeszkedik a ház stílusához, és a tetőgerendák csak fokozzák azt az otthonos, kellemes hangulatot amit eddig is élvezhettünk.

 

 

A terasz

Már az előbb a fürdőszoba ablakon át kicsit bepillanthattunk… vagyis ki pillanthattunk a gyönyörű tájra. Ennek ismeretében nem is csoda, hogy hatalmas terasz is tartozik a lakáshoz! Az anyaghasználat itt is tökéletesen illeszkedik: a klasszikus korlát semmi extrával nem kecsegtet – de nem is kell. Az összhang így tökéletes, és szerintem mindenki szívesen költözne, akár azonnal!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virág

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásbemutatók